Ολυμπιακός – Οι δυο… ευχές του Μαρτίνς και το «άπλωμα» των επιλογών

Ολυμπιακός – Οι δυο… ευχές του Μαρτίνς και το «άπλωμα» των επιλογών

Οι επενδύσεις που έγιναν φέτος ώστε να μεγαλώσει σε ποιότητα και βάθος το ρόστερ, να πιάσουν τόπο και να δώσουν την δυνατότητα στον προπονητή να «απλώσει» τις επιλογές του σε περισσότερους παίκτες.

Δυο πράγματα είναι που ζητεί και εύχεται κάθε προπονητής όταν η ομάδα του έχει μπροστά της τρία κρίσιμα ματς σε διάρκεια μια εβδομάδας. Το πρώτο είναι να έχει όλους του παίκτες διαθέσιμους και ετοιμοπόλεμους. Το δεύτερο είναι οι παίκτες του να σκέφτονται μόνο το ματς που έχουν μπροστά τους και όχι το επόμενο. Κάπως έτσι αντικρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς την καυτή τριάδα αγώνων του Ολυμπιακού με αστέρα στην Τρίπολη, Φενέρ στην Πόλη και Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και η πρώτη σκέψη τώρα είναι να τους ξεπεράσουν ο Ελ Αραμπί και ο Εμβιλά. Αυτό και να μην προκύψουν κάποιοι άλλοι πράγμα που στον Ολυμπιακό είναι σύνηθες. Για την απουσία του Φορτούνη ας μην γίνεται λόγος. Αυτή είναι δεδομένη και δεν μπαίνει στον λογαριασμό αν και πρόκειται για παίκτη που με μια ενέργειά του μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη ενός παιχνιδιού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ευτυχήσει από το πρώτο παιχνίδι με την Νέφτσι μέχρι σήμερα να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα σε δυο διαδοχικούς αγώνες. Κι αυτό όχι γιατί δεν το ήθελε αλλά γιατί και να το ήθελε δεν θα μπορούσε. Στον Ολυμπιακό όλα μοιάζουν… ανακατεμένος ο ερχόμενος κι αυτό γιατί ο ένας τραυματισμό διαδέχεται τον άλλο χώρια οι κόκκινες κάρτες. Τώρα λοιπόν που μπαίνουμε στην δύσκολη τριάδα έχει σημασία να κοιτάξει το απουσιολόγιο ο Πορτογάλος προπονητής και να δει εκεί μόνο το όνομα του Κώστα Φορτούνη.

Καλύτερα να πονοκεφαλιάζει για το να και που θα… «χωρέσει» τον Πιερ Κούντε παρά να ψάχνει να βρει παίκτη για να βάλει. Κάθε χρόνο έρχονται στο λιμάνι παίκτες από το εξωτερικό με δέλεαρ την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας. Είναι παίκτες που ψάχνουν λογικά να ξεχωρίσουν και που αντιλαμβάνονται ότι αυτό μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος π.χ με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το ίδιο βέβαια μπορεί να συμβεί και με παίκτες που έχουν γράψει αρκετά χιλιόμετρα με τα ερυθρόλευκα.

Ο κίνδυνος υποτίμησης του παιχνιδιού στην Τρίπολη είναι υπαρκτός κι αυτός είναι ο λόγος που ο Μαρτίνς είτε ιδιωτικά στους παίκτες είτε δημόσια στις δηλώσεις του θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα το πρώτο χρονικά παιχνίδι με τον Αστέρα. Κι εδώ είναι που όλοι περιμένουν οι επενδύσεις που έγιναν φέτος ώστε να μεγαλώσει σε ποιότητα και βάθος το ρόστερ να πιάσουν τόπο και να δώσουν την δυνατότητα στον προπονητή να απλώσει τις επιλογές του σε περισσότερους παίκτες. Αρκεί να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ