Πέρασε άνετα γιατί ο Μαρτίνς είχε τον τρόπο…

Πέρασε άνετα γιατί ο Μαρτίνς είχε τον τρόπο…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί πως ο Μαρτίνς «χτύπησε» στην αδύναμη πλευρά του Αστέρα και ο Ολυμπιακός πήρε άνετη νίκη στην Τρίπολη…

O Oλυμπιακός πέρασε άνετα από την Τρίπολη και ο στόχος τώρα είναι να γραφτεί ένα κείμενο που να μην επαναλαμβάνει τα γνωστά περί επαγγελματικής νίκης και διαχείρισης του 2-0 σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι δασκαλεμένοι καλά από τον προπονητή τους μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να αιφνιδιάσουν τον Αστέρα και να σκοράρουν γρήγορα. Για να συμβεί αυτό ανέβασαν ψηλά τις γραμμές τους και ξεκίνησαν πιέζοντας από την αρχή τον αντίπαλο.

Ο Αστέρας είναι ομάδα που κυκλοφορεί την μπάλα και οικοδομεί τις επιθέσεις του από την άμυνα. Ο παίκτης που το κάνει αυτό καλύτερα από τον καθένα στον Αστέρα είναι ο αριστερός μπακ Αλβάρες. Δεν διακρίνεται για την ταχύτητα του αλλά για την τεχνική του. Στην αμυντική αδυναμία του φαίνεται να έχει σπεκουλάρει ο Ολυμπιακός. Στη φάση του πρώτου γκολ τους παίρνει τις πλάτες ο Μασούρας και γυρίζει την μπάλα με κεφαλιά στον σκόρερ Τικίνιο. Στην φάση του δεύτερου γκολ είναι αυτός που ταλαιπωρείται από τις αλλεπάλληλες προσποιήσεις του Αγκιμπού Καμαρά πριν ο νεαρός στείλει την μπάλα προς τον αιφνιδιασμένο Παπαδόπουλο και μπει το δεύτερο γκολ.

Ο Ράσταβατς ξέρει ότι ο Φεντερίκο Αλβάρες είναι παίκτης που με τις σέντρες και τα ελεύθερα χτυπήματά του δημιουργεί φάσεις για την ομάδα του. Ξέρει επίσης ότι αμυντικά έχει αδυναμίες. Προφανώς το ήξερε και ο Μαρτίνς που λίγα λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού είχε δώσει εντολή στον Αγκιμπού να «φορτώσει» την δεξιά πλευρά του γηπέδου όπως έκαναν επίθεση οι ερυθρόλευκοι. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία αυτής της αναμέτρησης την οποία ο Ολυμπιακός καθάρισε μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξή της. Μετά ανέλαβε δουλειά ο Μπουχαλάκης που είναι ιδανικός να ρίχνει τον ρυθμό και να απελευθερώνει τους συμπαίκτες του.

Εδώ αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Τικίνιο Σοάρες. Στην πρώτη φάση που του παρουσιάστηκε στον αγώνα σκόραρε. Η κίνησή του υποδειγματική. Κοντρόλ στον αέρα και πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι στου στην κίνησή και γκολ. Ο Βραζιλιάνος έχει την ικανότητα να εκτελεί μέσα στην περιοχή. Το έκανε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ενώ είναι σαφές ότι δεν έχει ακόμα μπει σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός θα επωφεληθεί σημαντικά από την παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας. Κάθε σύγκριση που μπορεί να γίνει με τον Χασάν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Βραζιλιάνος είναι μια κλάση πάνω από τον Αιγύπτιο που πρόσφερε πολλά στους ερυθρόλευκους.

Τώρα, τα περί διαχείρισης από το 2-0 και μετά και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, τα ακούω αλλά τους δίνω περιορισμένη σημασία. Ως πιο σημαντικό ξεχωρίζω ότι ο Βατσλίκ δεν ενοχλήθηκε και είδε απλά κάποια σουτ εκτός περιοχής να περνούν έξω από το τέρμα του. Αναφέρομαι δηλαδή στην πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού που θα χρειαστεί να την επαναλάβει απέναντι στην Φενέρ το βράδυ της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ