Ολυμπιακός – Θα πάρει αποτέλεσμα στην Πόλη…

Ολυμπιακός – Θα πάρει αποτέλεσμα στην Πόλη…

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του και την δυναμική στον άξονα απέναντι στη Φενέρ που θα πάρει ρίσκα.

Είναι το πιο δύσκολο ματς του Ολυμπιακού στη μέχρι τώρα πορεία στη νέα σεζόν. Η πιο δυνατή ομάδα που θα αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς. Ένα ματς που ο Ολυμπιακός θα παίξει με στόχο να φύγει με «γεμάτες βαλίτσες» από την Πόλη. Η νίκη του… εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον και τον καθιστά φαβορί για την πρώτη θέση, ειδικά αν κάτσει στο Χ το ματς της Αντβέρπ με την Αιντραχτ. Η ισοπαλία του δίνει σαφέστατο προβάδισμα επί των Τούρκων (+2 στη βαθμολογία) και τον διατηρεί ξεκάθαρα σε τροχιά πρόκρισης έχοντας βγάλει με επιτυχία το πιο δύσκολο εκτός έδρας ματς.

Στην ήττα χάνει μια πρώτη ευκαιρία, αλλά με το «τρίποντο» επί της Αντβέρπ διατηρεί την κατάσταση στα χέρια του και κυνηγάει το αποτέλεσμα στο αμέσως επόμενο ματς, στη Γερμανία με την Αιντραχτ. Αλλά ποιος σκέφτεται την ήττα; Κανείς. Ο Ολυμπιακός έχει βρει καλό ρυθμό, προφανώς έχει πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης, όμως πάει στην Πόλη με ψυχολογία στα ύψη, με 4 σερί νίκες που ανέδειξαν και νέα πρόσωπα στην ομάδα και με όλα τα «όπλα» του διαθέσιμα.

Πάει να παίξει κάτω από ιδανικές για αυτόν συνθήκες ένα ματς που για τους Τούρκους ήδη παρουσιάζεται ως… τελικός. Έχουν βλέπεται την ιδιαιτερότητα οι Τούρκοι να μπερδεύουν την πολιτική-ιστορία με τον αθλητισμό.

Και αυτό ίσως τους «χαλάσει» το μυαλό, όπως και η άκρατη όπως φαίνεται από τα ρεπορτάζ στην Τουρκία, του Περέιρα να νικήσει τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν αποτέλεσμα αν κρατήσουν το μυαλό τους μακριά από οτιδήποτε άλλο πλην του αγώνα (θα το κάνουν δεδομένα>), παίξουν έξυπνα με την ταχύτητα που διαθέτουν στα άκρα (είτε ξεκινήσει ο Ονιεκούρου είτε ο Αγκιμπού) και εκμεταλλευτούν την δυναμική που τους δίνει ο άξονας εφόσον πάμε σε 4-3-3  ή 4-2-3-1. Με τον Μαρτίνς να έχει την ευκαιρία να ποντάρει σε όλους τους παίκτες του και να ξέρει πως θα έχει να φέρει από τον πάγκο σπουδαίες λύσεις.

Οι Τούρκοι είναι δυνατοί μεσοεπιθετικά, για αυτό και η «μάχη» του άξονα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πρώτο μέλημα για τους Πειραιώτες που απέναντι στην άμυνα της Φενέρ που έχει τα θεματάκια της είναι δεδομένο πως θα βρει τις ευκαιρίες για να σκοράρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ