Η Πόλη που λατρεύουμε, η Πόλη του Θρύλου!

Η Πόλη που λατρεύουμε, η Πόλη του Θρύλου!

Την είπαν Πόλη γιατί είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου. Μια ατάκα από την «Πολίτικη Κουζίνα» που σε ανατριχιάζει. Για την Πόλη που αγαπάμε, για την Πόλη που θα είναι πάντα… ερυθρόλευκη!

Ο Ολυμπιακός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος, η χαρά για την επιτυχία από όποιο τμήμα του είναι ίδια. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στην πιο όμορφη Πόλη του κόσμου. «Την είπαν Πόλη γιατί είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου» είναι η ατάκα του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, μια από τις πολλές ανατριχιαστικές, στην κορυφαία, την αριστουργηματική ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» που όσες φορές και αν την δεις δεν γίνεται να μην βουρκώσεις.

Στην Πόλη λοιπόν ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες έχει την δική του «επικίνδυνη αποστολή». Σε μια Πόλη που ξέχωρα από την αγάπη που έχουμε εμείς οι Έλληνες στο.. dna μας για αυτά που πρεσβεύει, για αυτά που εκπροσωπεί για την αφεντιά μας, είναι ιδιαίτερη και για τον Ολυμπιακό.

Σε εκείνη την Πόλη ο Ολυμπιακός του αείμνηστου Ντούντα, του κορυφαίου των κορυφαίων Σπανούλη, της προσωποποίησης του δαφνωστεφανωμένου έφηβου, Πρίντεζη έγραψε ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό, όχι απλά στο μπάσκετ. Με την επική ανατροπή επί της υπερδύναμης ΤΣΣΚΑ σε εκείνον τον τελικό του 2012 που πήρε την Ευρωλίγκα. Τι σχέση έχει τώρα αυτό με το ποδόσφαιρο; Καμία.

Έχει όμως με τον Ολυμπιακό και την ελπίδα πως μπορεί να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές στην δική του Πόλη. Όχι ανάλογες καθώς το μέγεθος εκείνης της επιτυχίας είναι τεράστιο, όμως ένα διπλό επί της Φενέρ θα είναι «σφραγίδα» για την δεδομένη άνοδο της ομάδας του Μαρτίνς. Στην Πόλη άλλωστε ο Πορτογάλος τεχνικός και οι ερυθρόλευκοι έχουν πολύ καλές αναμνήσεις από την τελευταία επίσημη επίσκεψη τους. Με το διπλό επί της Μπασάκσεχιρ που άνοιξε τον δρόμο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι του 2019. Ο Βαλμπουενά σέντραρε, ο Μασούρας σκόραρε. Γιατί να μην το ξανακάνουν λοιπόν; Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο, λέω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί τα πάντα!

Και την Κυριακή πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟ θα έχουμε την ευκαιρία να… ρωτήσουμε τον Σπανούλη για την Πόλη που σημάδεψε τον μπασκετικό Ολυμπιακό αλλά θαρρώ και για την δική του καριέρα στον Θρύλο της ζωής του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ