Παναθηναϊκός – Μπερδεμένος ο Πρίφτης, μάς μπέρδεψε περισσότερο

Παναθηναϊκός – Μπερδεμένος ο Πρίφτης, μάς μπέρδεψε περισσότερο

Κακός ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα, ακόμα πιο κακή η διαχείριση του υλικού. Ο Δημήτρης Πρίφτης πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Το ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ έχει αξιόπιστο πόιντ γκαρντ, το γνωρίζουν όλοι. «Φωνάζει» η ομάδα ότι θέλει έμπειρο οδηγό, για να πάρει το τιμόνι της. Το αξιοπρόσεκτο είναι πως για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αφήνει κενή την (ίσως) πιο νευραλγική θέση στο σύγχρονο μπάσκετ. Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Δεν περιμέναμε την ήττα από τη Μονακό για να τα εντοπίσουμε. Καινούριο στοιχείο είναι αυτό που πρόσθεσε ο Δημήτρης Πρίφτης κι έμπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού έδειξε εμπιστοσύνη στον Κέντρικ Πέρι. Τον άφησε 20 λεπτά ενεργό να κάνει 0/10 σουτ, 2 ασίστ για 3 λάθη και να βλέπει το εξόχως αρνητικό -10 στο σύστημα αξιολόγησης. Δεν είναι παράλογο να στηρίζεις τον παίκτη σου, ακόμα κι αν είναι σε αυτή την κατάσταση.

Ο Πρίφτης σήκωσε τρία λεπτά πριν τη λήξη τον Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά το μετάνιωσε και τον άφησε DNP. Αυτό κάτι δείχνει. Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πόιντ γκαρντ. Αν ο προπονητής της ομάδας δεν… βλέπει μια από τις back up λύσεις του, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός δεν έχασε κάτι. Περισσότερο προβληματίζει η εικόνα, παρά το αποτέλεσμα. Φαντάζομαι δεν θα είναι η μοναδική νίκη της Μονακό, ως εκ τούτου δεν χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια των «πράσινων». Βεβαίως, δεν θα είναι πολλές οι ευκαιρίες για «διπλά». Βεβαίως, η φετινή Ευρωλίγκα μοιάζει δυσκολότερη από την προηγούμενη. Βεβαίως, αλλιώς περίμεναν οι φίλοι της ομάδας την πρεμιέρα.

Είναι άτοπο να γυρίσει κανείς στο παρελθόν και να θυμηθεί ότι πόιντ γκαρντ ήταν παίκτες όπως ο Διαμαντίδης κι ο Καλάθης. ΟΚ, δεν μπορείς να βρεις έναν τόσο καλό παίκτη, αλλά διάολε πάρε έναν πόιντ γκαρντ. Έναν παίκτη που να έχει στόχο να μοιράσει την μπάλα, όχι να σκοράρει.

Όσον αφορά στον Πέρι. Είναι αξιοπρόσεκτη περίπτωση. Δύσκολα θα έχει ξανά τόσο κακή βραδιά. Είναι δεδομένα καλύτερος απ’ ό,τι έδειξε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι παίκτης, που πρέπει να κάνει το step up. Αν δείτε στο παρελθόν των δύο «αιωνίων», θα διαπιστώσετε ότι υπήρξαν πολύ καλές περιπτώσεις παικτών, που όταν έφτασαν στο υψηλότερο σημείο δεν έκαναν την υπέρβαση.

Δεν ξέρω αν ο Πέρι θα τα καταφέρει. Όταν, όμως, στηρίζεις όλη την περιφερειακή γραμμή σ’ έναν παίκτη, δίχως την απαιτούμενη εμπειρία, παίρνεις μεγάλο ρίσκο. Κι ο Πρίφτης τζογάρει, περισσότερο απ’ όσο μπορεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ