Παναθηναϊκός – Τελικά δεν λείπει μόνο ο πόιντ γκαρντ

Παναθηναϊκός – Τελικά δεν λείπει μόνο ο πόιντ γκαρντ

Προβληματίζει τον κόσμο του ο Παναθηναϊκός. Όχι μόνο, λόγω της ήττας από τον Άρη, αλλά και με τον τρόπο που παίζει. Ο Πρίφτης αρχίζει να… ζορίζεται.

Κανείς δεν κρίνεται την πρώτη αγωνιστική. Το ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ήττα σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Είναι, όμως, θέμα προς συζήτηση ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε το ματς με τον Άρη. Κι είναι κάποια δεδομένα, που δεν παρακάμπτονται εύκολα.

Οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί 24 πόντους σε όλο το πρώτο ημίχρονο, 31 και 26 στις δύο περιόδους του δεύτερου μισού. Ήτοι, σε κάθε μία από τις περιόδους του δευτέρου ημιχρόνου, δέχθηκε περισσότερους πόντους απ’ ότι σε δύο δεκάλεπτα στο πρώτο μέρος. Συμπληρώστε ότι μόνος του ο Χάνλαν σημείωσε 35 πόντους. Διάολε, δεν είναι κι ο Μάικ Τζέιμς…

Τόσο καιρό συζητάμε για την έλλειψη πόιντ γκαρντ, έχοντας το βλέμμα στην Ευρωλίγκα. Όλος ο Άρης δεν κοστίζει, όσο κοστίζει το μισό συμβόλαιο του Παπαγιάννη. Δίχως την παραμικρή διάθεση να υποτιμήσουμε τον Άρη (μπράβο και πάλι μπράβο, που δεν τα παράτησαν κι έκαναν επική ανατροπή), μόνο το ρόστερ να δεις, αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά. Κάτι, που πάντως δεν φάνηκε στο παρκέ.
Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με ταλέντο στην επίθεση, αλλά στις δύο πρώτες εμφανίσεις του έχει 67 πόντους μέσο όρο. Εντάξει, διαφορετικές διοργανώσεις και βαθμός δυσκολίας, πλην όμως εξίσου περιορισμένη επιθετική δραστηριότητα. Επίσης, δέχεται 78 πόντους μέσο όρο, που μάλλον είναι πολλοί, για την ποιότητα των αντιπάλων.

Σβήστε όσα γράψαμε. Το γεγονός ότι ο Πέρι έχει 1/7 τρίποντα κι ο Νέντοβιτς 2/10, είναι στοιχείο υπερβολής. Κι αυτό οφείλει να το μαζέψει ο Πρίφτης. Επίσης, ομάδα που σουτάρει 22 δίποντα και 36 τρίποντα, κάτι κάνει λάθος.

Βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι να ασχολούμαστε με τον νικητή κι ως εκ τούτου τα φώτα έπρεπε να πέσουν στον Άρη. Είναι πρόδηλο ότι οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν πέρασμα, ενδεχομένως εκεί που δεν το περίμεναν. Διόλου δεν μειώνει την επιτυχία τους, μπράβο στον Καστρίτη και στην παρέα του. Μακάρι να συνεχίσει ο Άρης να απειλεί τους «μεγάλους» και να… μεγαλώσει ξανά.

Είναι, όμως, εμφανές ότι περισσότερο έχασε ο Παναθηναϊκός, παρά κέρδισε ο Άρης. Είναι εμφανές ότι δεν υπήρχε ψυχολογία στους «πράσινους» για να παλέψουν το ματς. Ξαφνικά το Αλεξάνδρειο κατηφόρισε κι αυτό είναι προβληματικότερο όλων. Δεν είναι στο DNA του Παναθηναϊκού να τα παρατάει. Άρα δεν φταίει μόνο η απουσία καθαρού πόιντ γκαρντ, φταίνε πολλά παραπάνω.

Αντί επιλόγου: Διοίκηση και προπονητές πρέπει να βρουν τρόπους αντίδρασης. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αλλαγές προσώπων.

Υ.Γ.: Η ήττα μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, καθώς ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας, ελαχίστως επηρεάζει τα τελευταία χρόνια τον πρωταθλητή. Κι αναφέρομαι στα χρόνια με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ