«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»

«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»

Αυτή είναι η διαφορά του Ολυμπιακού με τους αντιπάλους του…

Την Κυριακή το βράδυ το αιώνιο ντέρμπι έμεινε στο 0-0. Και εκεί φάνηκε για μια ακόμη φορά η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τους αντιπάλους του και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους «πράσινους».

Από την λήξη του ματς, μέχρι και χθες το βράδυ, ουκ ολίγοι φίλοι των πρωταθλητών βγήκαν στις εκπομπές επικοινωνίας. Θα σταθώ φυσικά στην «δική» μου, που ξέρω από πρώτο χέρι το τι ειπώθηκε.

Στην περίπτωση των φίλων του Ολυμπιακού ισχύει το «γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει». Το ματς έληξε 0-0. Δεν ηττήθηκαν οι γηπεδούχοι. Και όμως σε αρκετούς ακροατές ξέφευγε η φράση «Ηρακλή, εντάξει χάσαμε».

Στο μυαλό των περισσοτέρων Ολυμπιακών, το 0-0 είναι ήττα, εν αντιθέσει με αρκετούς «πράσινους» που ναι μεν υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν την ισοπαλία, ωστόσο κατά τη γνώμη μου αυτό κάνουν. Και φαίνεται σε σχόλια, σε κείμενα, στα πρόσωπα…

Ο Ολυμπιακός φυσικά δεν κέρδισε και οι φορές που μπορεί να έχει πανηγυριστεί η ισοπαλία, είναι αν μιλάμε για αποτέλεσμα που δίνει πρωτάθλημα, ή πρόκριση στην επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, την ισοπαλία την έχουν στο μυαλό τους σαν ήττα. Όπως συνέβη και τώρα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός δεν πήρε τους τρεις βαθμούς το γνωρίζετε και το έχετε διαβάσει σε αρκετά κείμενα, εδώ στο 10.gr. Θα σταθώ στο περιβόητο πλέον θέμα των καπνογόνων.

Πρώτα απ’ όλα ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διαγράφουν το παρελθόν τους. Λάθη έχω κάνει αμέτρητα, αλλά δεν ξεχνώ. Οπότε δεν γίνεται να ξεριζώσω από τη μνήμη μου τα χρόνια που ανέβαινα τα παλιά σκαλιά της Θύρας 7.

Πράγμα που σημαίνει ότι μπορώ να καταλάβω τα παιδιά που βράζει το αίμα τους, που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και να μιλάνε όλοι μετά για τον 12ο παίκτη…

Όπως είπα και στο ραδιόφωνο, το λάθος τους – κατά τη γνώμη μου φυσικά και χωρίς να το παίζω τμητής των πάντων – ήταν η δεύτερη διακοπή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε μπει δυνατά, είχε ρυθμό και φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Μπορεί και να μην έμπαινε ποτέ. Μπορεί και να έχανε η ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Απλά η εικόνα του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με αυτήν του Παναθηναϊκού, την συγκεκριμένη στιγμή, έδειχνε ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες για να γίνει το 1-0…

Όσον αφορά τέλος όλους αυτούς που τους έπιασε ο πόνος ότι αυτά γίνονται μόνο στο Καραϊσκάκη, θα πω ότι γεμίσαμε… Πώποτες, δηλαδή τον ρόλο που είχε ο Χάρης Ρώμας στη γνωστή σειρά της τηλεόρασης. «Τάξις και ηθική», όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή στα άλλα γήπεδα οι φανατικοί ανάβουν αναπτήρες, λες και είναι σε συναυλία των Scorpions. Επίσης, όταν θα πάει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα θα τον υποδεχθούν με γλυκά του κουταλιού και σοκολατάκια. Πρέπει να τονίσω τέλος, ότι μπορεί να άναψαν και τις δύο φορές αμέτρητα καπνογόνα, ούτε ένα δεν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ