Γαλανόπουλος – Το Όσκαρ ατυχίας και η στήριξη που πρέπει να είναι… διπλή

Γαλανόπουλος – Το Όσκαρ ατυχίας και η στήριξη που πρέπει να είναι… διπλή

Ο Κώστας Γαλανόπουλος στάθηκε ξανά άτυχος. Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ που ετοιμαζόταν για μια δυναμική επιστροφή φέτος, θα χρειαστεί να περάσει ξανά την πόρτα του χειρουργείου. Μια διαδικασία επίπονη σωματικά αλλά και ψυχολογικά, για κάθε αθλητή.

Ο «Γαλανό» διεκδικεί Όσκαρ ατυχίας. Σαν να υπάρχει κάποια δύναμη που δεν τον αφήνει να βρει τον δρόμο του και να καταθέσει στο γήπεδο το τεράστιο ταλέντο του. Μια ατυχία που έχει γίνει ταυτόσημη με εκείνον τα τελευταία χρόνια.

Τη σεζόν 2019-20 ο Γαλανόπουλος χειρουργήθηκε στον χόνδρο του αστραγάλου του. Εκείνος ο τραυματισμός με τον Αστέρα Τρίπολης αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός και ουσιαστικά σήμανε την αρχή της περιπέτειας για τον Έλληνα χαφ.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 υπέστη κάταγμα στη δεξιά ωμοπλάτη. Στον πρώτο τραυματισμό έμεινε 11 μήνες εκτός ενώ ακολούθησε ένα ακόμα σημαντικό διάστημα απουσίας. Κάτι που δεν του επέτρεψε σε κανένα σημείο να επανέλθει στο 100%.

Και τώρα ετοιμάζεται να χειρουργηθεί για Τρίτη φορά, σε ισάριθμα χρόνια. Μιλάμε για έναν παίκτη με εξαιρετικά αγωνιστικά στοιχεία, βασικό στην εθνική πριν αρχίσει αυτός ο Γολγοθάς και ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον επόμενο αρχηγό της ΑΕΚ.

Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που η Ένωση τον «έδεσε» με νέο συμβόλαιο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις απολαβές του, πέρυσι. Την ίδια στήριξη πρέπει να του δείξει η ομάδα και τώρα. Δεν εννοώ προφανώς κάποια νέα αναπροσαρμογή στη συμφωνία που τρέχει, αλλά σε ουσιαστικό επίπεδο.

Η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει να ποντάρει στον Γαλανόπουλο. Ο διεθνής άσος έχει αποδείξει πως πέρα από σπουδαίος παίκτης, είναι και μαχητής. Έχει ισχυρή προσωπικότητα, αγαπάει πολύ την ομάδα και θα μπορέσει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο.

Αγωνιστικά τώρα, προφανώς και τα πράγματα περιπλέκονται για φέτος. Είναι σαφές πως τον Γενάρη η ΑΕΚ θα κινηθεί για χαφ με τα στοιχεία του Γαλανόπουλου. Έναν δυναμικό μέσο δηλαδή, ικανό να προσφέρει και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού. Η απώλεια είναι σημαντική καθώς εφόσον ο Γαλανόπουλος ήταν υγιής, πιθανότατα θα είχε καπαρωμένη θέση και στην ενδεκάδα. Παρότι η Ένωση διαθέτει έναν γεμάτο άξονα.

Το σημαντικό είναι ο Έλληνας άσος να γυρίσει γερός. Θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα η επιστροφή στα γνωστά του δεδομένα, όμως το μέλλον παραμένει λαμπρό μπροστά του. Και θα το ζήσει στην «Αγια-Σοφιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ