Θέλει πολλή δουλειά για να γίνει Panathinaikos

Θέλει πολλή δουλειά για να γίνει Panathinaikos

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχει αυτοματισμούς, δεν έχει ρόλους, δεν έχει ορθολογιστική προσέγγιση στο παιχνίδι. Θέλει δουλειά…

Βλέπεις τον αγώνα και διαβάζεις τη στατιστική. Εξαιρετικό παιχνίδι ο Παπαπέτρου. Πολύ καλή εμφάνιση (ειδικά στην τελευταία περίοδο) ο Μέικον. Για τον χρόνο που έπαιξε ήταν καλός και σοβαρός ο Πέρι. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μπασκόνια, οπότε πρέπει να ψάξουμε το γιατί.

Πρώτη (εύκολη) ανάγνωση είναι η διαφορά στα ριμπάουντ. Οι Βάσκοι πήραν 38 (15-23) κι ο Παναθηναϊκός 26 (9-17). Άντε να δεχθούμε ότι ο Παπαγιάννης δεν άντεχε να παίξει πολύ, λόγω του προβλήματος στη μέση, αλλά και πάλι ο Έλληνας σέντερ μάζεψε σχεδόν το 1/3 των «σκουπιδιών» (;).

Δεν λένε μόνο οι αριθμοί την αλήθεια. Δεν καταγράφουν ότι (για παράδειγμα) ο εξαιρετικός επιθετικά Παπαπέτρου, ήταν υπερβολικός στην τελευταία επίθεση. Μα κι οι προηγούμενες προσπάθειές του είχαν στοιχεία υπερβολής, ενώ στην άμυνα πολλές φορές εκτέθηκε (για Παπαπέτρου).

Οι αριθμοί δεν καταγράφουν την έλλειψη αυτοματισμών. Μια πάσα και σουτ ήταν το μεγαλύτερο μέρος των «πράσινων» επιθέσεων. Αλίμονο, είναι νωρίς για κάθε ομάδα να έχει αυτοματισμούς, αλλά αυτό το παιχνίδι, σ’ αυτή τη χρονική στιγμή κρίνουμε. Κι αυτό που είδαμε είναι πως καθένας θεωρεί εαυτόν ικανό να σκοράρει. Καθένας νιώθει πως πρέπει να πάρει το σουτ, όχι να ψάξει για την έξτρα πάσα.

Το πρόβλημα, βεβαίως, δεν είναι επιθετικό. Η Μπασκόνια ανανέωσε 15 επιθέσεις κι αυτό είναι αρκετό για να σε κάνει να φύγεις με άδεια χέρια. Το ριμπάουντ προφανέστατα δεν είναι ευθύνη των ψηλών, αλλά ποιος πάλεψε για να μπλοκάρει τον αντίπαλό του, ώστε να μην πάει στο επιθετικό ριμπάουντ;

Αν (με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία) ο Παναθηναϊκός δεν γύριζε ένα παιχνίδι, που έμοιαζε χαμένο (και μαγκιά του), τώρα θα μιλούσαμε για 0-3. Ακόμα κι αυτό δεν είναι καταστροφικό, καθώς η Ευρωλίγκα έχει πολύ δρόμο. Χρειάζεται, όμως, ανακατανομή ρόλων, χρειάζεται περισσότερο «εμείς» και λιγότερο «εγώ».

Ο Δημήτρης Πρίφτης οφείλει να πείσει τους παίκτες του ότι δεν έχει σημασία η ατομική τους στατιστική (σχεδόν όλοι είχαν από… ανεκτή και πάνω), αλλά τι γράφει στο τέλος το ταμπλό. Και για να είναι διαφορετικά τα επόμενα αποτελέσματα, πέραν της προσθήκης του Φέρελ, χρειάζεται πολλή δουλειά.

Κυρίως στο θέμα της αντίληψης του τρόπου για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα κι ενσυναίσθησης της βαρύτητας να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ