Τους πήραν παραμάζωμα…

Τους πήραν παραμάζωμα…

Ελ Αραμπί και Εμβιλά ήταν οι ηγέτες του Ολυμπιακού και οδήγησαν τους πειραιώτες σε σπουδαία νίκη

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από τους Ζωσιμάδες και η νίκη επί του ΠΑΣ με 2-1 ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα του Πειραιά.

Πρώτα απ’ όλα οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μιαν αγωνιστική πριν από το μεγάλο ματς των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην κατάκτηση τριών βαθμών σε μια δύσκολη έδρα.

Μια έδρα που δυσκολεύει την ομάδα του Πειραιά και είναι ασφαλώς μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές ότι πέτυχαν τον στόχο τους.

Τέλος, αυτή η νίκη ήταν ότι καλύτερο και από ψυχολογικής άποψης για τον Ολυμπιακό, καθώς ακολουθούν τα δύο μεγάλα ματς με Άιντραχτ για το Γιουρόπα Λιγκ και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι για τους ερυθρόλευκους ότι θα πάνε με καλή ψυχολογία στη Γερμανία για να κοντραριστούν με την ομάδα της Φρανκφούρτης, διεκδικώντας την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος στην βαθμολογία και αναμφίβολα ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού, ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός δεν ήταν στο βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων και πέρασε στο ματς σαν αλλαγή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να πάρουν το ματς οι ερυθρόλευκοι.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο γκολ που πέτυχε ο διεθνής σέντερ φορ στο φινάλε της αναμέτρησης, έχοντας την σωστή θέση για να σκοράρει.

Η απόδοση του Ελ Αραμπί ήταν εξαιρετική καθώς ο διεθνής στράικερ έκανε σπουδαία δουλειά, με κινήσεις και μακριά από την περιοχή του ΠΑΣ.

Ο Μαροκινός δούλεψε πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, έχοντας ρόλο περιφερειακού επιθετικού και σε πολλές περιπτώσεις έφτανε μέχρι την μεσαία γραμμή για να πάρει μπάλες και να δώσει δημιουργία στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Ελ Αραμπί ήταν εντυπωσιακός καθώς έβγαλε πείσμα και μεγάλη διάθεση στο ματς, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη.

Ο διεθνής σέντερ φορ είναι ηγέτης και το έδειξε για μιαν ακόμα φορά σε δύσκολο παιχνίδι. Πήρε «πάνω του» τους ερυθρόλευκους και όσο ο Ολυμπιακός έχει αυτόν τον Ελ Αραμπί θα παίρνει και μεγάλες νίκες.

Θα πρέπει βεβαίως εδώ να επισημανθεί και η παρουσία του Γιαν Εμβιλά, ο οποίος επίσης πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και βοήθησε σημαντικά τους ερυθρόλευκους στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ειδικά στο τέλος του αγώνα ο Γάλλος αμυντικός μέσος «καθάρισε» πολλές φάσεις στην περιοχή της ομάδας του, όταν οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να απειλήσουν τους ερυθρόλευκους με στατικές φάσεις.

Ο Εμβιλά ήταν σε αρκετές περιπτώσεις τρίτος στόπερ στην άμυνα των πρωταθλητών και ο Πέδρο Μαρτίνς θα είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκανε ο Γάλλος χαφ.

Είναι ξεκάθαρο πως οι δύο παίκτες που προαναφέραμε έκριναν το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες και η απόφαση του Μαρτίνς να τους περάσει στο ματς ήταν καθοριστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ