Άρης – Στη Λαμία «αγόρασε» ηρεμία

Άρης – Στη Λαμία «αγόρασε» ηρεμία

Οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους, όμως, το πιο σημαντικό μέχρι να το πετύχουν, είναι να μην χάσουν άλλους βαθμούς, προκειμένου να μην επιστρέψει η πίεση στα αποδυτήρια.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι ήταν για τον Άρη αυτό στην Λαμία και ας μιλάμε, μόλις, για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι συνθήκες υπό τις οποίες πήγε η ομάδα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθιστούσαν επιτακτική την ανάγκη για νίκη.

Ουσιαστικά δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Σε ότι αφορά την εικόνα της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, θα συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, με βάση το έμψυχο υλικό του.

Δεν ήταν, αυτό, όμως, το πρώτο ζητούμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν η νίκη, ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών. Το πόσο σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα, φάνηκε μετά την επίτευξη του γκολ από τον Μπράμπετς, όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό.

Όταν η Λαμία έμεινε πίσω στο σκορ, όταν δεν είχε να χάσει τίποτα και όταν ο προπονητής της ρίσκαρε με την αλλαγή συστήματος. Εκείνο το διάστημα των πέντε λεπτών, που ο Άρης έδειξε να χάνει την ισορροπία του, αποδεικνύει πόσο σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα.

Γιατί η συγκεκριμένη κατάσταση οφείλεται αποκλειστικά στο άγχος και την πίεση που υπήρχε στην ομάδα πριν από την έναρξη του αγώνα. Γιατί, υπό κανονικές συνθήκες, αν η Λαμία έπαιζε φούλ επίθεση με 10 παίκτες απέναντι στον Άρη, που διαθέτει αυτό το ποιοτικό ρόστερ μεσοεπιθετικά, θα έτρωγε τέσσερα γκολ.

Αν κάποιος θυμηθεί και θέσει σαν επιχείρημα αυτά που έλεγε ο Αμπρέου για την πίεση- ότι δηλαδή πίεση έχει ο οικογενειάρχης που δουλεύει στο εργοστάσιο για να θρέψει την οικογένεια του και όχι οι ποδοσφαιριστές- θα συμφωνήσω μαζί του. Έτσι είναι στον απόλυτο βαθμό.

Εδώ, όμως, δεν αναφερόμαστε στο πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα. Γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε άγχος. Από την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης, από την άδικη ποινή των -6 βαθμών, ακόμα και από τον θόρυβο που προκλήθηκε από το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Σάσα και τον Μπεναλουάν.

Με τη νίκη του στην Λαμία ο Άρης «αγόρασε» χρόνο και ηρεμία. Ηρεμία για να πάει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό. Και ηρεμία, προκειμένου να διορθώσει την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ