12,5 ευκαιρίες για… ένα (τουλάχιστον) γκολ

12,5 ευκαιρίες για… ένα (τουλάχιστον) γκολ

Οι αριθμοί της Άιντραχτ και οι τελικές που θα… δώσει στον Ολυμπιακό

Ένα αποτέλεσμα που θα τον κάνει ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου θα ψάξει ο Ολυμπιακός στην Φρανκφούρτη. Εύκολη αποστολή δεν θα έχει, κάτι που το γνωρίζουν πιο καλά απ’ όλους μας ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, αλλά ούτε στην Τουρκία είχε εύκολο έργο και έβαλε τρία γκολ. Απέναντι στην Άιντραχτ ακόμα και ένα ίσως είναι αρκετό…

Η γερμανική ομάδα δεν βρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση. Ξεκίνησε τη σεζόν γνωρίζοντας αποκλεισμό σοκ στο κύπελλο από την Βάλντχοντ Μανχάιμ (ήττα 2-0 εκτός έδρας), στο πρωτάθλημα μετά από 8 αγωνιστικές βρίσκεται στη 14η θέση με 8 βαθμούς (1-5-2 με 9-12 γκολ), ενώ στο Europa League έχει σωθεί και στα δύο πρώτα παιχνίδια στις καθυστερήσεις από τη βούλα του πέναλτι. Στο εντός με τη Φενέρ απέφυγε την ήττα (1-1), καθώς αστόχησε σε πέναλτι ο Πέλκας, ενώ στο εκτός με την Αντβέρπ πήρε τη νίκη (0-1) με εύστοχο πέναλτι του γνωστού μας Γκονζάλο Πασιένσια στο 91’.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 11 ματς μέχρι τώρα μόνο σε δύο έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη (σ.σ. στο εντός 0-0 με την Άουγκσμπουργκ και στο 0-1 με την Αντβέρπ), ενώ ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι ότι προσφέρει ευκαιρίες με το τσουβάλι στους αντιπάλους της. Στο ματς με τη Φενέρ οι τελικές ήταν 5-12! Οι Γερμανοί προσπαθούσαν να βγουν με άναρχο τρόπο στην επίθεση και οι Τούρκοι στο transition έκαναν πάρτι. Με την Αντβέρπ οι τελικές ήταν 11-11 με τους Βέλγους μάλιστα να έχουν καλύτερες φάσεις και να αδικούνται βάσει εικόνας του αγώνα από το τελικό 0-1.

Ακόμα και στην Μπουντεσλίγκα, όμως, η Αϊντραχτ μόνο στο εντός έδρας 0-0 με την Άουγκσμπουργκ δέχθηκε μικρό αριθμό τελικών προσπαθειών (4). Στα υπόλοιπα εφτά παιχνίδια δέχθηκε από 9 έως… 21 τελικές. Στην πρεμιέρα με την Ντούρτμουντ (ήττα 5-2) δέχθηκε 12 τελικές. Με την Άουγκσμπουργκ 4, με την Μπίλεφελντ 14, με την Στουτγκάρδη 9, με την Βόλφσμπουργκ 15, με την Κολωνία 15 και με την Μπάγερν 21 και με την Χέρτα 12.

Οι τελικές που έχει δεχθεί σε 10 επίσημα ματς πρωταθλήματος και Europa League είναι συνολικά 125, κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπει ένα μέσο όσο 12,5 τελικών στους αντιπάλους της ανά παιχνίδι. Αν υποθέσουμε ότι κάπου εκεί θα κυμανθούν και οι τελικές που θα έχει ο Ολυμπιακός, θέλω να πιστεύω ότι πολύ δύσκολα δεν θα βρει τουλάχιστον ένα γκολ.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σκοράρει στα 13 από τα 15 επίσημα ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα (σ.σ. στα ευρωπαϊκά μάλιστα έχουν σκοράρει και στα 8) και απέναντι σε μια ομάδα που βάσει στατιστικής θα του δώσει… 12,5 τελικές θα πρέπει να σταθεί άτυχος και πολύ άστοχος για να μην βρει τουλάχιστον ένα γκολ. Προσωπικά πιστεύω ότι θα το βρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ