Μήπως να σταματήσει το… αστείο με την Τρίπολη;

Μήπως να σταματήσει το… αστείο με την Τρίπολη;

Μια νίκη τον Δεκέμβριο του 2019. Και από τότε; Πέντε ματς μακριά από το τρίποντο.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Πέντε ολόκληρα παιχνίδια έχει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα Τρίπολης. Και κοντεύει να κλείσει δύο χρόνια μακριά από τις νίκες απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα. Αν δεν τα καταφέρει ούτε αύριο, τότε θα συμπληρωθεί η διετία τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Από την 1η Δεκεμβρίου του 2019 με ένα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη και το τελικό 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο κρατάει η αρνητική προϊστορία του Παναθηναϊκού απέναντι σε μια ομάδα που την έχει κερδίσει συνολικά 16 φορές και έχει φέρει 16 ισοπαλίες! Με τον Αστέρα να μετράει μεν μόλις τέσσερις νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό, πλην όμως να του βάζει πολύ δύσκολα σχεδόν πάντα.

Τι ακολούθησε εκείνου του 1-0 τον Δεκέμβριο του 2019; Το 1-1 στην Τρίπολη στον «επαναληπτικό» εκείνης της σεζόν. Η ήττα πέρσι με 1-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Και τρεις σερί ισοπαλίες. 0-0 στην κανονική διάρκεια στη Λεωφόρο, 2-2 σε Τρίπολη (με το γκολ του Παπαδόπουλου στις καθυστερήσεις) και Λεωφόρο στα πλέι οφ.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ακόμα και δικά του παιχνίδια, όπως αυτό στα πλέι οφ στην Τρίπολη, στο οποίο ήταν μπροστά με 2-0, καταφέρνει να μην τα πάρει. Είναι ίσως και λίγο… ψυχολογικό.

Πέρσι βέβαια υπήρχε ο Μπόλονι στον πάγκο, σε μια περίοδο που η ομάδα γενικώς δεν βλεπόταν. Δεν μπορούσε να φτιάξει 2-3 ευκαιρίες της προκοπής, δεν είχε ψυχολογία, δεν έβγαζε σιγουριά στο παιχνίδι της. Στοιχεία που έχουν αλλάξει τη φετινή σεζόν με τον Ιβάν στον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός εκτός από την κακή προϊστορία που έχει δημιουργηθεί, οφείλει να αλλάξει και την εικόνα του μακριά από τη Λεωφόρο. Να σκοράρει, να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, όπως κάνει στο γήπεδό του και να πάρει τους πρώτους «εκτός Αττικής» βαθμούς. Κάτι που δεν κατάφερε σε Βικελίδης και Ζωσιμάδες.

Παρεπιπτόντως και μιας και θυμηθήκαμε εκείνη την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα με προπονητή τον Γιώργο Δώνη, η ενδεκάδα ήταν: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Περέα, Μακέντα.

Μόνο ο Χατζηγιοβάνης απ’ όλους αυτούς θα είναι στην αυριανή ενδεκάδα. Δείγμα του πόσο πολύ έχει αλλάξει ο Παναθηναϊκός από τον Δεκέμβρη του 2019 στον Οκτώβριο του 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ