Παναθηναϊκός – Χωρίς άμυνα δεν βλέπει προκοπή

Παναθηναϊκός – Χωρίς άμυνα δεν βλέπει προκοπή

Επειδή δεν θα είναι κάθε βραδιά… βαρέλι το καλάθι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να αλλάξουν την αμυντική τους προσέγγιση, για να έχουν… μέλλον.

Μπορεί η επίθεση να… κόβει εισιτήρια, η άμυνα όμως είναι που δίνει νίκες. Κόντρα στην Εφές ο Παναθηναϊκός πετούσε… φωτιές. Οι παίκτες του (με πρώτο και καλύτερο τον Μέικον) έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι. Απέναντι στη Βιλερμπάν άλλαξε το φεγγάρι. Ο Μέικον είχε 0/4 και συνολικά οι «πράσινοι» 5/19 τρίποντα. Αποτέλεσμα ήταν να φύγουν με κατεβασμένο κεφάλι.

Λένε πως του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, τις πιο πολλές φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο. Αν δεν το καταλάβουν γρήγορα οι «πράσινοι» να αλλάξουν τρόπο αντιμετώπισης των αγώνων, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Δεν έχουν το ταλέντο να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Η Ευρωλίγκα έχει αλλάξει άρδην. Ο άγνωστος Οκόμπο έμοιαζε με… Κάρι. Σημείωσε 35 πόντους, με άψογα στατιστικά. Η Μονακό ταπείνωσε την ΤΣΣΚΑ, που προηγήθηκε με 20 0πόντους, αλλά έφυγε με άδεια χέρια από το Πριγκιπάτο. Ζενίτ κι Αρμάνι έκαναν πάρτι απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μπασκόνια.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Είναι πολλοί εκείνοι που κυνηγούν μια θέση στην 8άδα και παίκτες που να μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι υπάρχουν παντού. Αν δεν ξεκινήσεις από την άμυνα, πας χαμένος. Το διαπιστώσαμε όσοι είδαμε τον αγώνα στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φερνέρμπαχτσε. Πλέον, η άμυνα είναι η απάντηση κι ο Παναθηναϊκός δεν ξεκινά από το πίσω μέρος του γηπέδου.

Ο Φέρελ είναι ακόμα ανέτοιμος, ο Πέρι είναι μετρίως μέτριος, ο Νέντοβιτς αποτελεί «σημάδι» για την αντίπαλη επίθεση, ο Μέικον δεν είναι ακόμα… Οκόμπο. Εν γένει ο Πρίφτης πρέπει να αλλάξει πολλά, καθώς η μεγάλη εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική. Με εξαίρεση το ματς με την Εφές, σε όλα τα άλλα ο Παναθηναϊκός ήταν χειρότερος του αντιπάλου. Ακόμα και με τη Φενέρμπαχτσε, που κέρδισε, στην πραγματικότητα «έκλεψε» τη νίκη (και μαγκιά του).

Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού αναρωτήθηκαν γιατί ο Μπαρτζώκας είχε μέσα τον Ουόκαπ κι έξω τον Ντόρσεϊ, όταν κρίνονταν το παιχνίδι. Η απάντηση δόθηκε σε δύο δόσεις. Μία στο ΣΕΦ και μία στο «Νίκος Γκάλης». Όλα ξεκινούν από την άμυνα κι αυτό πλέον πρέπει να μπει στο μυαλό όλων, ακόμα και σε… ενέσιμη μορφή.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει μπερδεμένος. Δίχως ξεκάθαρους ρόλους, δίχως σταθερά σημεία αναφοράς. Το κυριότερο, δεν έχει χτίσει την πρώτη γραμμή άμυνας στην περιφέρειά του.

Μια κι αναφέρθηκα στον Ολυμπιακό, ας μου επιτρέψετε την παραδοξολογία: Οι φίλοι του πρέπει να ένιωθαν άβολα, βλέποντας τον Αντετοκούνμπο να παίζει σαν… 30άρης. Κόντεψε να γκρεμίσει τη ρακέτα, έκοβε όποιον βρίσκονταν στο οπτικό του πεδίο, μάζευε ριμπάουντ. Κι όλα αυτά (ενίοτε) κόντρα στον σπουδαίο Παπαγιάννη.

Για τον Λάιτι, ας μην μιλήσουμε. Τελικά κάτι είχε δει ο Μπαρτζώκας και τον είχε ως πρώτη επιλογή.

Αντί επιλόγου: Η Βιλερμπάν είναι ομάδα που θα μας απασχολήσει πολύ. Μακάρι να μην μας… πονέσει, παίρνοντας θέση στην 8άδα. Ακόμα χειρότερα στερώντας μια θέση από τις ελληνικές ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ