Ολυμπιακός – Να τους κόβει τον τσαμπουκά

Ολυμπιακός – Να τους κόβει τον τσαμπουκά

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αφήνει τους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι μπορούν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι

Εννέα εκτός έδρας παιχνίδια έχει δώσει στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός. Τέσσερα για το πρωτάθλημα, δύο για το Γιουρόπα Λιγκ και τρία για τα προκριματικά (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ).

Ο απολογισμός κρίνεται φυσικά θετικός, μιας και μετρά έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία μόλις ήττα. Στο πρωτάθλημα με τη νίκη επί του Παναιτωλικού έχει το απόλυτο, στον όμιλο του Γιουρόπα έχει την εντυπωσιακή νίκη στην Κωνσταντινούπολη και την ήττα από την Άϊντραχτ. Στα προκριματικά κέρδισε τη Νέφτσι και αναδείχθηκε ισόπαλος με Λουντογκόρετς και Σλόβαν.

Αυτό που πρέπει πάση θυσία να βελτιώσει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι η ευκολία με την οποία οι πρωταθλητές δέχονται γκολ στα εκτός έδρας ματς. Στα έξι από τα εννέα είδαν την άμυνά τους να παραβιάζεται. Ανέπαφη την κράτησαν στο Μπακού (0-1), στην Τρίπολη (0-2) και στην Τουρκία (0-3). Σε όλα τα άλλα ματς δέχθηκαν γκολ. Τα περισσότερα, όντως δεν στοίχισαν στην ομάδα. Μόνο στη Βουλγαρία και στην Γερμανία, τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα πλήγωσαν, καθώς γνώρισε έναν αποκλεισμό και μία ήττα, που αυτή μπορεί να διορθωθεί την Πέμπτη το βράδυ.

Και αν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν φυσικά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός πρέπει να κόψει το βήχα των αντιπάλων του. Δεν πρέπει να τους αφήνει να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Και μέχρι στιγμής, αν εξαιρεθεί το παιχνίδι στην Τρίπολη, αυτό δεν συμβαίνει.

Στη Λαμία, μόλις οι γηπεδούχοι μείωσαν, οι Πειραιώτες πάλεψαν για να κρατήσουν τη νίκη. Στα Γιάννινα, πάλεψαν για να προηγηθούν ξανά, αφού ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 1-1 και καθάρισε την μπουγάδα ο Ελ Αραμπί.

Το Σάββατο στο Αγρίνιο το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα, Γκολ νωρίς, αλλά από ένα διπλό λάθος (Καμαρά και Παπασταθόπουλος) ήρθε η ισοφάριση στο 19’, στη μοναδική ευκαιρία του Παναιτωλικού σε όλο το ματς…

Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή (υπήρξαν σημεία στο ματς που άγγιζε το 80%), είχαν πολλές τελικές και τη νίκη ουσιαστικά την έδωσε η τρέλα και το πάθος του Βαλμπουενά που κυνηγήσει μια δύσκολη μπαλιά και πρόλαβε να πάρει κεφαλιά, πριν απομακρύνει ο τερματοφύλακας.

Και μπορεί το 1-2 να έγινε σχετικά νωρίς, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν καθάρισε το παιχνίδι και μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) έδωσε το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να ελπίζει ότι μπορεί να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά. Είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί και να προβληματίσει τον Πέδρο Μαρτίνς. Γιατί όταν παίζεις με την φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς.

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο και θα έχει τον χρόνο για να δουλέψει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Την Πέμπτη το βράδυ, κόντρα στην Άϊντραχτ, πρέπει η ομάδα να κερδίσει. Πρέπει να ρίξει στο καναβάτσο τους Γερμανούς για να τους προσπεράσει στην βαθμολογία. Για το ευρωπαϊκό ματς θα τα πούμε στην επόμενη επικοινωνία μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ