Το θέμα μας είναι να παίζει καλύτερα απ’ ότι με τον Μπόλονι;

Το θέμα μας είναι να παίζει καλύτερα απ’ ότι με τον Μπόλονι;

Αν στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να ανοίξει και πάλι εκείνη η ντροπιαστική κουβέντα για την ευρωπαϊκή επιστροφή, οφείλουν να δουν την πραγματικότητα.

Μοιάζει πλέον με μοτίβο. Η ίδια δουλειά από το ξεκίνημα της χρονιάς. Κερδίζει ο Παναθηναϊκός τη μία Κυριακή; Δεν κερδίζει την επόμενη. Κερδίζει μια Τετάρτη στο Κύπελλο; Δεν κερδίζει την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Εδώ και εννιά αγώνες το ίδιο… τροπάρι. Να μην μπορεί να «ντουμπλάρει» νίκες, να μην μπορεί να κάνει το «δύο στα δύο» που θα του δώσει ηρεμία, ψυχολογία, αυτοπεποίθηση.

Έχουμε και λέμε: νίκη την πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα, δύο ήττες σερί στη συνέχεια από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη. Νίκη με 5-1 απέναντι στον Βόλο την 4η αγωνιστική, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό μια εβδομάδα μετά. Νίκη με 4-1 απέναντι στον Ιωνικό την 6η αγωνιστική, ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης την 7η. Νίκη την περασμένη Τετάρτη στο Περιστέρι, ισοπαλία με τον ΟΦΗ χθες.

Είναι πρόβλημα. Πρόβλημα κυρίως νοοτροπίας που επικρατεί στην ομάδα. Σαν να είναι όλοι ευχαριστημένοι με ένα θετικό αποτέλεσμα, με μια πεντάρα, μια τεσσάρα. Σαν να περιμένουν πως θα έρθει η στιγμή που θα κάνουν ακόμα μια νίκη και θα… ξεχαστούν όλα όσα έχουν συμβεί σε αγώνες που δεν τα κατάφεραν.

Δεν είναι όμως έτσι γιατί μια ματιά στη βαθμολογία είναι ικανή να σε… προσγειώσει στην πραγματικότητα. Ο κριτής είναι πάντα ο βαθμολογικός πίνακας και είναι αμείλικτος. Και ο βαθμολογικός πίνακας τούτη την ώρα έχει τον Παναθηναϊκό στους 11 βαθμούς μετά από οχτώ αγωνιστικές. 11 στους 24. Είναι σοκαριστικά λίγοι. Δεν είναι υπερβολή η λέξη. Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός είναι σοκαριστικό να έχει 11 στους 24 που διεκδίκησες. Να έχει κερδίσει λιγότερα από τα μισά παιχνίδια που έχει δώσει. Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες σε οχτώ ματς. Ούτε 50% ποσοστό επιτυχίας. Τραγικό…

Και σε αυτά τα οχτώ ματς δεν έχει παίξει ακόμα με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, δύο παιχνίδι δηλαδή που δεν μπαίνει ως φαβορί στο γήπεδο βάσει δυναμικής των τελευταίων χρόνων.

Όσο κι αν βλέπουμε μια προοπτική στο γήπεδο, κυρίως λόγω της παρουσίας του Γιοβάνοβιτς αλλά και της έλευσης κάποιων ποιοτικών παικτών σε συνδυασμό με τη βελτίωση κάποιων άλλων, η πραγματικότητα για τους «πράσινους» είναι πως δεν πρέπει απλά να μάθουν πως… ντουμπλάρεις τις νίκες, αλλά να καταφέρουν να τρέξουν ένα σερί που θα τους ανεβάσει ταχύτατα στη βαθμολογία. Έτσι κι αλλιώς χειρότερα από πέρσι δεν μπορούσε να παίξει, αφού με τον Μπόλονι… πονούσαν τα μάτια μας. Αλλά δεν αρκεί αυτό.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι στην 5η θέση και όχι στην 6η επειδή το ΠΑΣ – Αστέρας έληξε ισόπαλο, διαφορετικά θα ήταν πιο χαμηλά. Έχει 11 βαθμούς, στο -9 απ’ την κορυφή, στο -8 απ’ τη δεύτερη θέση, στο -5 απ’ την τρίτη και αν κερδίσει απόψε ο Βόλος τον Ιωνικό θα είναι στο -5 και απ’ την 4αδα. Είναι – στο γήπεδο – κάτω και απ’ τον Άρη, αν επιστραφούν οι βαθμοί στους Θεσσαλονικείς.

Και όλα αυτά πριν από ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που θα έρθει με το μαχαίρι στα δόντια στη Λεωφόρο για να κρατήσει επαφή με την κορυφή. Ένα ντέρμπι που μετατρέπεται σε… τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ