Η ακριβή συλλογή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί (vids)

Η ακριβή συλλογή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί (vids)

Ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, η Άιντραχτ και οι επτά ευρωπαϊκές νύχτες που σκόραρε στο Καραϊσκάκη

Κάθε φορά που μια ιστορία αφορά στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και το «γκολ» μοιάζει σαν ο αφηγητής να προσπαθεί σε πείσει ότι η Γη… γυρίζει. Χιλιοτραγουδισμένη η «έκτη αίσθηση» του στράικερ από το Μαρόκο.

Και δη σε φόντο Ερυθρόλευκο. Και 61 παραδείγματα (σε 114 συμμετοχές) που επιβεβαιώνουν το αυτονόητο. Πως ζούμε σε μέρες που ο Ολυμπιακός έχει στις υπηρεσίες του έναν από τους κορυφαίους σέντερ φορ που έκαναν τον Πειραιά… λημέρι τους.

Καμιά φορά όμως ακόμη και τα «αυτονόητα» μοιάζουν ικανά να προκαλέσουν. Διότι ανήμερα του «τελικού» με την Άιντραχτ για την πρώτη θέση στον όμιλο D του Europa League και κάθε τυπική «αναζήτηση» γύρω από τις πρόσφατες περιπέτειες του πρωταθλητή στην Ευρώπη, και δη στο Καραϊσκάκη, πάντα σε ένα όνομα καταλήγουν. Στον «σεσημασμένο» Γιουσέφ Ελ Αραμπί που δεν κάνει διακρίσεις.

Πυροβολεί ανεξέλεγκτα σε περιβάλλον Super League. Του δίνει και καταλαβαίνει όμως και στις κορυφαίες ευρωπαϊκές προκλήσεις. Χαρακτηριστικό; Το γεγονός ότι ο 34χρονος σαν οικοδεσπότης στο Φάληρο, έχει σκοράρει και στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στο Europa League από τη φάση των ομίλων και πέρα.

Γκολ με τη Γουλβς (12/3/20) στο πρώτο ματς (1-1) της εποχής του lockdown. Γκολ με την Αιντχόφεν (4-2) στην αναμέτρηση που άνοιξε (18/2/21) τον περσινό δρόμο για τους «16» του Europa League.

Γκολ στην ήττα (1-3) από την Άρσεναλ (11/3/21) λίγο πριν το… τρίτο διαδοχικό μικρό θαύμα στο Emirates. Γκολ και με την Αντβέρπ (2-1) στην φετινή πρεμιέρα των ομίλων (16/9) και στην αφετηρία ενός ταξιδιού που ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει μακριά τη βαλίτσα.

Συνολικά 8 γκολ στο Europa League με τους Πειραιώτες (13 συμ) και δεν χρειάζεται κάποιος να πάει μακριά. Και στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ εκείνος ήταν που σκόραρε. Μια ντουζίνα.

Ο Μαροκινός έχει και 7 γκολ (19 συμ) κάτω από τα άστρα του Champions League με τον Ολυμπιακό. Και κάπως έτσι κάνει παρέα στον Κώστα Μήτρογλου και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη 1η θέση της λίστας με τους αρχισκόρερ των Ερυθρόλευκων στα κύπελλα Ευρώπης. Βασική διαφορά; Ο Τζόλε χρειάστηκε 81 συμμετοχές στην Ευρώπη και ο Μητρο-γκόλ 44.

Ο Ελ Αραμπί είναι στα 15 γκολ έχοντας μόλις 32 συμμετοχές. Με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας έχει σκοράρει στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Γουλβς, την Ομόνοια, την Αιντχόφεν, την Άρσεναλ και την Αντβέρπ. Στη συλλογή του έχει και την Κράσνονταρ (2), την Τότεναμ, τη Λουντογκόρετς, τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Άιντραχτ ενώ αγαπημένα του είναι τα δίχτυα της Άρσεναλ.

Έχει σκοράρει απέναντι της συνολικά σε τρία ματς. Μια φορά στο Φάληρο, δύο στο Λονδίνο. Αν δεν χάσαμε το μέτρημα; Μια ντουζίνα από ομάδες. Οι ενδείξεις.

Αν θα βρεθεί στην αρχική εντεκάδα της αποψινής αναμέτρησης; Ο Πέδρο Μαρτίνς κατά την προσφιλή του συνήθεια αυτά δεν τα λέει ούτε στον… καθρέφτη του. Δεν φάνηκε κάτι ούτε στην χθεσινή προπόνηση στον Ρέντη.

Το πιθανότερο όμως είναι ο Μαροκινός να βρεθεί κανονικά στις επάλξεις. Σκοράρει άλλωστε ασταμάτητα αυτό το διάστημα. Από την διακοπή και πέρα; Με τον ΠΑΣ Γιάννενα, με την Άιντραχτ, με τον Παναιτωλικό.

Δεν τα κατάφερε μόνο με τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση που είχε δύο δοκάρια (στην ίδια φάση). Και είναι και το άλλο: Θα τον έχει πλάι του ο Πορτογάλος προπονητής τον Ελ Αραμπί στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (16.30); Είναι κάτι σαν κοινό μυστικό πως ποιος τον ακολουθεί σε αυτή τη διαδικασία είναι και στους πρώτους «11» το επόμενο βράδυ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ