Τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τρέφουν τον εγωισμό του…

Τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τρέφουν τον εγωισμό του…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα ματς που εξιτάρουν παίκτες, προπονητή και οπαδούς του Ολυμπιακου

Δεν λέω, η απώλεια του Κόστιτς είναι πολύ σημαντική για την Άιντραχτ. Αυτός ο δαίμονας από τη Σερβία κυριαρχεί πάνω στη γραμμή από τα αριστερά και θα μπορούσε να αναστατώσει μόνος του όλη την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού.

Το έκανε εξάλλου και στο πρώτο ματς στη Φρανκφούρτη. Ευτυχώς δεν θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει στο Φάληρο απόψε. Πρόκειται για έναν παίκτη που δεν αντιμετωπίζεται μόνο από τον δεξιό μπακ. Θα χρειαζόντουσαν βοήθειες και ένα διαφορετικό αμυντικό πλάνο από τον Μαρτίνς. Το γεγονός ότι έμεινε στη Γερμανία μόνο ως θετικό λογίζεται, καθώς θα είναι ένας μπελάς λιγότερος.

Κι οι μπελάδες του Ολυμπιακου δεν είναι λίγοι. Ο Σισε τιμωρημένος κι ο Μπουχαλακη ναι μεν στην αποστολή, αλλά αμφίβολος. Αφήνω κατά μέρος τον Φορτουνη που οι οπαδοί του πρωταθλητή δεν τον ξεχνάνε, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ανέκαθεν είχα πρόβλημα με τους κουτοπονηρους συλλογισμός πριν από σπουδαία παιχνίδια. Μήπως είναι καλύτερα να βγει η ομάδα τρίτη ώστε να κυνηγήσει την διάκριση στο Conference και άλλα… τέτοια. Οι ομάδες που κάνουν στα σοβαρά τέτοιους συλλογισμός σκάβουν λάκκο για να πέσουν οι ίδιες μέσα. Ο Ολυμπιακος θα παίξει για τη νίκη και την πρωτιά.

Τον δρόμο θα του δείξουν και κοντά τριάντα χιλιάδες οπαδοί του που θα πάρουν θέση στις εξέδρες για να δουν την αναμέτρηση και να ενισχύσουν την ομάδα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως το συνηθίζει, θα παίξει για τη νίκη. Το πώς θα νικήσει, πως θα παίξει η ομάδα του για να νικήσει τον απασχολεί κι όχι τόσο αν θα παίξει από την αρχή ο Ονιεκούρου ή ο Ρονι Λοπες. Αυτά είναι θέματα για το ρεπορτάζ. Ο κοουτς ενδιαφέρεται κυρίως να σπεκουλαρει πάνω στις αμυντικές αδυναμίες της γερμανικής ομάδας.

Κι είναι αλήθεια πως η συνήθεια της Αιντραχτ να ανεβάζει πολύ ψηλά τους ακραίους μπακ δεν τον αφήνει αδιάφορο. Αν οι Γερμανοί κατέβουν με υπεροψία παίζοντας φουλ επιθετικά στο Φάληρο, θα προσφέρουν την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να χτυπήσουν στους κενούς χώρους. Εκεί ίσως η ταχύτητα του Ονιεκούρου φανεί χρήσιμη στο προπονητή του.

Ο Ολυμπιακός που θα αντιμετωπίσουν το βράδυ της Πέμπτης οι Γερμανοί, μικρή θα έχει σχέση με εκείνον που νίκησαν άνετα στο γήπεδο τους. Μικρή σχέση θα έχει και με εκείνον που στο τέλος του ματς αγχώθηκε να κρατήσει τη νίκη στο Αγρίνιο.

Κι αυτό ανεξάρτητα από την εντεκάδα και τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Μαρτίνς. Σε τέτοια παιχνίδια στο γήπεδο του, ο Ολυμπιακος σχεδόν πάντα μεταμορφώνει προς το καλύτερο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ