Ο πάγκος του ΠΑΟΚ κέρδισε το μισό πέναλτι (vid)

Ο πάγκος του ΠΑΟΚ κέρδισε το μισό πέναλτι (vid)

Τη στιγμή που ο Ισπανός πήγε στο VAR όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ και οι παίκτες που έπαιζαν ήταν από πάνω του και του φώναζαν. Δε θέλει και πολύ να επηρεαστείς…

Δεν είναι μια φάση που μπορείς να είσαι ξεκάθαρος. Από χθες το βράδυ έχω μιλήσει με είκοσι διαφορετικούς ανθρώπους. Άκουσα την άποψη ενός διαιτητή που είπε πέναλτι και ενός ακόμα που είπε πως δεν είναι τίποτα. Άκουσα την άποψη συναδέλφων: άλλοι έλεγαν «τίποτα», άλλοι έλεγαν «επιθετικό φάουλ», άλλοι έλεγαν πέναλτι. Άκουσα την άποψη, Παναθηναϊκός, ΑΕΚτζήδων, Ολυμπιακών. Σε ένα πράγμα συμφώνησαν όλοι, δεν είναι δα και δύσκολο. Πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση.

Ο Ισπανός διαιτητής είδε τη φάση αρκετή ώρα και αποφάσισε να στείλει τον Κούρτιτς στην άσπρη βούλα. Επί της ουσίας αποφάσισε τον νικητή, σε ένα ματς που κυλούσε πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να φύγει από τη Λεωφόρο με τους τρεις βαθμούς.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θεωρώ πως ο Γκράντε θα έδινε το πέναλτι αν δεν του την… έπεφτε ολόκληρος ο ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός έχει δώσει ρεσιτάλ διαιτησίας μέχρι εκείνο το σημείο. Στον τρόπο που μιλάει, που σφυρίζει, που φέρεται στους παίκτες, που αποφασίζει στις κρίσιμες φάσεις. Στη συγκεκριμένη φάση είναι ακριβώς δίπλα και αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά ειδοποιείται από το VAR να το τσεκάρει. Κι εκεί «μασάει» από τη συμπεριφορά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

Όλος ο πάγκος του «δικεφάλου» είχε σηκωθεί όρθιος από τη στιγμή που ο Χατζηγιοβάνης έβγαινε στην αντεπίθεση. Μόνο… τάκλιν που δεν του έκανε κάποιος. Και όταν ο Ισπανός διαιτητής πήγε στο VAR το μόνο που άκουγες ήταν τους ανθρώπους και τους παίκτες των φιλοξενούμενων να του φωνάζουν πως είναι πέναλτι. Μάλιστα ο Άκπομ δέχτηκε κίτρινη κάρτα αφού βρισκόταν ακριβώς από πίσω του και του μιλούσε.

Το πρώτο λάθος είναι πως όλοι οι γύρω – γύρω κοιτάζουν το VAR ενώ θα έπρεπε να το κοιτάζει μόνο ο διαιτητής. Αλλά για την Ελλάδα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Το δεύτερο λάθος είναι του ίδιου του Ισπανού, που δεν διώχνει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ οι οποίοι κάνουν… σουλάτσο γύρω του και λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Εκείνοι καλά έκαναν, τα συμφέροντά τους ήθελαν να προστατέψουν και να κάνουν τα πάντα για να φύγουν νικητές. Ο Γκράντε έκανε το λάθος που τους κοιτούσε και τους άφηνε.

Το τρίτο λάθος είναι του Παναθηναϊκού. Δεν γίνεται ο Βαρέλα και ο κάθε Βαρέλα, ο Κούρτιτς και ο κάθε Κούρτιτς, ο Λουτσέσκου και ο κάθε Λουτσέσκου να επιδεικνύουν αυτή τη συμπεριφορά στη Λεωφόρο και να μένεις άπραγος. Ούτε στην Τούμπα δεν θα βλέπαμε τη σκηνή που είδαμε στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Στον ΠΑΟΚ κοιτούσαν το VAR και φώναζαν «πέναλτι, πέναλτι» και στον Παναθηναϊκό κοιτούσαν το… τάμπλετ.

Ο Γκράντε «μάσησε», ο Κούρτιτς ευστόχησε, ο Παναθηναϊκός έχασε. Από μια λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Και δεν ήταν αγωνιστική…

Στο βίντεο από το 9’30» έως το 10ο λεπτό φαίνεται το… πέσιμο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στον Ισπανό, η κάρτα στον Άκπομ, οι κραυγές που ακούγονται από τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 8’57» μπορείτε να δείτε τη συμπεριφορά του πάγκου του ΠΑΟΚ τη στιγμή που ο Χατζηγιοβάνης βγαίνει σε αντεπίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ