Άρης – Να βγάλουν αντίδραση αλλά μόνιμη

Άρης – Να βγάλουν αντίδραση αλλά μόνιμη

Παίκτες και προπονητής θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση θα πρέπει να σταματήσουν, ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου.

Η ντροπιαστική ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν «ξεπλένεται» με μια νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Θα ακολουθεί, δυστυχώς, τον Άρη, καθώς αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του. Ακόμα, όμως, και από αυτό το ισχυρό «χτύπημα» μπορεί να βγει κάτι θετικό. Αν, βέβαια, παίκτες και προπονητής το αξιοποιήσουν.

Ποιο είναι αυτό; Να αντιληφθούν άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα «πάνω- κάτω» στην απόδοση της ομάδας. Έχει περάσει αρκετά μεγάλο μέρος της αγωνιστικής περιόδου για να δικαιολογείται τέτοια αστάθεια στην απόδοση.

Η αποδοχή των ευθυνών από την πλευρά του Άκη Μάντζιου και των ποδοσφαιριστών του είναι ένα πρώτο βήμα. Όμως, αυτό, θα πρέπει να αποδεχθεί έμπρακτα στον αγωνιστικό χώρο. Σε διάρκεια και όχι για δυο ή τρία παιχνίδια και μετά πάλι τα ίδια.

Ο Άρης πιθανότατα θα βγάλει αντίδραση το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως το έκανε και στις προηγούμενες αγωνιστικές κρίσεις που είχε κατά την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό, όμως, που έχει ανάγκη η ομάδα, είναι αυτή η αντίδραση να γίνει μόνιμη.

Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά σε ένα παιχνίδι. Και με την ΑΕΚ έχασε ο Άρης, με τα τραγικά διαιτητικά λάθη, όμως, κανείς δεν είπε το παραμικρό σε παίκτες και τεχνική ηγεσία, καθώς η ομάδα κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Στον Βόλο έλειπε, επίσης, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Μπερτόλιο, όμως και πάλι ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε.

Για ακόμα μια φορά, σε ένα θεωρητικά «εύκολο» παιχνίδι – όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά με την εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης- ο Άρης δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι, που όντως του «στράβωσε» από την αρχή και στη συνέχεια κατέρρευσε.

Μετά την οργή που έφερε η έκταση της ήττας -και είναι απόλυτα λογικό- θα πρέπει να σταθούμε λίγο στην ουσία. Γιατί οι φωνές του «να φύγουν όλοι, διώξτους τους όλους», μπορεί να γίνονται αρεστές ή να βοηθούν στην εκτόνωση της οργής που, επαναλαμβάνω, απόλυτα δικαιολογημένα υπάρχει, όμως στον Άρη θα πρέπει να εστιάσουν στο πρόβλημα.

Αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη σταθερότητας. Θα πρέπει να σταματήσει το να κάνει η ομάδα δύο βήματα εμπρός και ένα πίσω. Να δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματα της και στη συνέχεια να ρίχνει κάτω την «καρδάρα» με το γάλα. Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι παρά τα χρήματα που επένδυσε ο Καρυπίδης και τις κινήσεις που έγιναν, υπάρχουν παίκτες που η απουσία τους δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Όπως για παράδειγμα των Μπερτόλιο, Φαμπιάνο και Σούντγκρεν.

Ο Άρης πάει στο ντέρμπι υπό πίεση. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, ούτε συμβαίνει για πρώτη φορά. Αυτό, που προέχει, όμως, περισσότερο και από ένα αποτέλεσμα, είναι να αποκτήσει σταθερότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ