Οζίλ, this is Karaiskaki…

Οζίλ, this is Karaiskaki…

Ο Killer Τικίνιο, ο απίθανος Ρέαμπτσιουκ, η προπονητάρα που κυνήγησε τη νίκη-πρόκριση και το «καμίνι» που έλιωσε τους Τούρκους. Οζίλ κρίμα που δεν μπόρεσες να είσαι μαζί μας…

Πως το είχε πει ο Μεσούτ Οζίλ πριν από το ματς στο Καραϊσκάκη; «Πάντα κερδίζουμε την Γαλατάσαραϊ και τώρα στόχος είναι ο Ολυμπιακός. Ήρθε η ώρα να πάμε εκεί (σ.σ. στην Ελλάδα), να κερδίσουμε και να αφήσουμε άφωνο τον πρόεδρό τους. Κρατηθείτε γιατί το μεγάλο πάρτι θα γίνει στην Αθήνα». Δυστυχώς ο Οζίλ δεν μπόρεσε να έρθει στη χώρα μας και να ζήσει από κοντά μια ακόμη ποδοσφαιρική «ταπείνωση» από τον γίγαντα της Ελλάδας.

Ο διεθνής Γερμανός άσος με τις τουρκικές ρίζες «έβλεπε» πάρτι στην Αθήνα. Ήθελε να δώσει απαντήσεις για το 3-0 της Πόλης. Στο κλίμα του Οζίλ όλο αυτό το διάστημα οι Τούρκοι που αν μπορούσαν θα μας έλεγαν πως ο Μωάμεθ το 1453 πήρε την Πόλη και διάφορα άλλα εθνικοαπελευθερικά.

Ήρθαν με τουπέ οι Τούρκοι, να πάρουν ρεβάνς. Φεύγουν ταπεινωμένοι. Θα έπρεπε να είναι και ευχαριστημένοι που ένα ματς που δεν… είδαν μετά πρώτο 25λεπτο παίζοντας μαζική άμυνα για να κρατήσουν το μηδέν και να έχουν ελπίδες την τελευταία αγωνιστική. Το… γλυκό τελικά «σερβιρίστηκε» στο 90΄ από τον killer Τικίνιο που μπήκε στο 80΄και το «κάρφωσε» για να στείλει οριστικά τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αν θα είναι κατευθείαν στους 16 θα το ξέρουμε την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να θέλει νίκη στην Αμβέρσα και την ίδια ώρα να χάσει η Αιντραχτ στην Πόλη.

Η ουσία βεβαίως είναι πως ο Ολυμπιακός πέτυχε τον βασικό του στόχο και προκρίθηκε έχοντας ήδη 3 νίκες και «καθαρίζοντας» την Φενέρ με υποδειγματικό τρόπο. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός ή αν το var είχε λειτουργήσει με την Άιντραχτ τώρα μπορεί να μιλάγαμε και για πρωτιά. Αλλά το σημαντικό είναι πως ο στόχος επετεύχθει. Με τον Ολυμπιακό να είναι σοβαρός και να παλεύει για τη νίκη μέχρι το τέλος κάτι που φάνηκε από τις αλλαγές του Μαρτίνς και από την πίεση που ζητούσε ψηλά.

Ο Πορτογάλος έβαλε άλλο ένα μεγάλο ματς στην καριέρα του στον Ολυμπιακό την ώρα που ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε το ματς της καριέρας του. Απίθανο παιχνίδι από τον Μολδαβό και ανασταλτικά αλλά και επιθετικά. Έχει βγάλει την έξοχη ασίστ, το έχει προσπαθήσει και πάλι σε όλο το παιχνίδι με πολύ καλά γεμίσματα. Ο Όλεγκ που είχε χαρίσει με δικό του γκολ τη νίκη επί της Αντβέρπ τότε στο 89΄.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ονειρεύεται στην Ευρώπη και ο Μεσούτ Οζίλ μπορεί να έλειψε, κρίμα που δεν το έζησε από κοντά, αλλά έμαθε τι πάει να πει Καραισκάκη και Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ