Ο Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί και ο πιο κουρασμένος από όλους, πιο πολύτιμος από όλους!

Ο Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί και ο πιο κουρασμένος από όλους, πιο πολύτιμος από όλους!

Ο φονιάς Ελ Αραμπί άνοιξε τον δρόμο, ο μέγας Βαλμπουενά τον... έκλεισε, αλλά τίποτε από αυτά δεν θα είχε γίνει εάν ο Ρέαμπτσιουκ δεν έκανε τον... Ρέαμπτσιουκ.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια δύσκολη, επίπονη νίκη. Ο Βόλος έπαιξε τον υπέρ πάντων αγώνα. Αναμενόμενο και επόμενο. Οι Ερυθρόλευκοι, «μεθυσμένοι» από το νέκταρ της μεγάλης νίκης επί της Φενέρμπαχτσε, εμφανίστηκαν λιγότερο «τσιτωμένοι», λιγότεροι δυναμικοί από όσο έπρεπε. Πίστεψαν ίσως ότι η διαφορά ποιότητας θα έφτανε. Αλλά δεν φτάνει. Ποτέ. Και για αυτόν τον λόγο, οι πρωταθλητές νίκησαν όταν ανέβασαν την ένταση. Οταν βγήκαν μπροστά οι παίκτες-σημεία αναφοράς (Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί), αλλά και όταν η «ατμομηχανή» συνέχισε να παίζει.

Εάν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που δικαιούται να λέει ότι είναι κουρασμένος, καταπονημένος και να έχει απόλυτο δίκιο, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Τον παίκτη με τα περισσότερα παιχνίδια (21) τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό μαζί με τον Σισέ. Εναν παίκτη που με την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο, έφτασε τα 55 παιχνίδια μέσα στο 2021. Περισσότερα από όσα έπαιξε σε Πόρτο Β’ (47) και Πάσος Φερέιρα (44)!  Αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει…

Σχεδόν 70 ώρες πριν το ματς με τον Βόλο, ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Τικίνιο για τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Με την ομάδα της Μαγνησίας, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά και εν πολλοίς έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πάρει μια πολύ, πολύ δύσκολη και σημαντική νίκη.

Ο killer Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Δεν επηρεάστηκε από τις ανοησίες των ποδοσφαιριστών και του πάγκου του Βόλου. Πήρε φόρα και με υποδειγματική εκτέλεση, έκανε 1-0 στο 80′, φτάνοντας τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα, τα 10 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος!

Αλλά δεν θα τα είχε καταφέρει, εάν ο Ρέαμπτσκιουκ δεν είχε κάνει μια από τις γνωστές ψυχωμένες υπερπροσπάθειές του, κερδίζοντας το πέναλτι στο 78ο λεπτό.

Στο τέλος, ο παίκτης που λύτρωσε τον Ολυμπιακό δεν ήταν άλλος από τον σπουδαίο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο 37χρονος Γάλλος τα έκανε όλα στο φινάλε και με τη μαεστρική εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, σκοράροντας μόλις το δεύτερο γκολ της καριέρας του στον Ολυμπιακό που δεν προέρχεται από πέναλτι! Το 11ο συνολικά, σε μια χρονιά κατά την οποία έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια, αλλά μόλις 713 λεπτά, έχοντας παράλληλα και 5 ασίστ.

Κι όμως, ούτε ο Βαλμπουενά μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να πετύχει το καταπληκτικό γκολ του. Εάν ο Ρέαμπτσιουκ δεν ήταν αυτός που έβαλε το κεφάλι του (κυριολεκτικά) στη φωτιά, κερδίζοντας σκληρό φάουλ έξω από την περιοχή του Βόλου. Σε ακόμη μία επίδειξη αφοσίωσης και «θυσίας» για το καλό της ομάδας.

Οχι, ο Ρέαμπτσιουκ δεν είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ που μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός. Ακόμη δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πρόσφατους προκατόχους του. Αλλά από την άλλη, κανείς δεν έχει τη θέληση, το πάθος, την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνηση που δείχνει σε κάθε λεπτό της συμμετοχής του ο Μολδαβός μπακ.

Ο πιο κουρασμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μέσα στο 2021, ήταν αυτός που δεν χρησιμοποίησε ως δικαιολογία την κούραση στο παιχνίδι με τον Βόλο, αλλά βγήκε μπροστά για την ομάδα του. Ενας «ρολίστας», που πρωταγωνιστεί και με την ψυχή του, δίνει στον Ολυμπιακός νίκες και βαθμούς. Ενα παράδειγμα του πώς πρέπει να σκέφτεται/λειτουργεί ένας παίκτης, εάν θέλει να δείχνει ότι σέβεται τη φανέλα που φοράει, την ομάδα που τον έχει στην οικογένειά της, αλλά και τον απλό οπαδό που πληρώνει για να δει την τρέλα του στο γήπεδο. Ενας old scholl ποδοσφαιριστής, από εκείνους που ξεσηκώνουν τον κόσμο με το πάθος τους, περισσότερο από ό,τι με την τέχνη τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, τώρα, ο Ολυμπιακός πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα που άλλαξε τελείως τη φιλοσοφία της, κλείστηκε στην περιοχή της και προσπάθησε με κάθε τρόπο να κόψει βαθμούς. Δεν είναι κακό, ο καθένας παίζει όπως μπορεί. Αλλά είναι κακό να παίζεις με το ίδιο το παιχνίδι. Οι καθυστερήσεις, οι διαρκείς πτώσεις στο χορτάρι, τα ερασιτεχνικού επιπέδου νούμερα του γκολκίπερ Κλέμαν, οι διαμαρτυρίες ακόμη και στα προφανή, αλλά και η γενικότερη στάση του Βόλου στο παιχνίδι, ήταν ενοχλητική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ