Πίνακας ζωγραφικής…

Πίνακας ζωγραφικής…

Ήταν το κατέβασμα του Ρόνι Λόπες στο 1-3, στην τεράστια νίκη του Ολυμπιακού.

Ποτέ μου δεν έχω κρύψει, ότι έχω τεράστια αδυναμία στους παίκτες που μπορούν να κάνουν παπάδες με τη μπάλα στα πόδια τους. Αυτοί που με μία και μόνο ενέργεια θα σε γεμίσουν. Στον Ολυμπιακό, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα υπήρχαν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που είχαν την δυνατότητα να χαζέψουν τον αντίπαλο.

Πρέπει να το έχω γράψει και στο παρελθόν, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τις πρώτες ατάκες που άκουγα πιτσιρικάς στο γήπεδο και αφορούσαν τον Μίλος Σέστις. «Ετοιμάστε σακούλες», «άρχισε τη ζωγραφική», άκουγα μόλις ο Σέρβος έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του και άρχιζε τους παραδοσιακούς χορούς.

Στην τεράστια νίκη του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, το κατέβασμα του Ρόνι Λόπες. Το βλέπω, το ξαναβλέπω και δεν υπάρχει ο τρόπος με τον οποίο κόλλησε τη μπάλα στα πόδι του και ταυτόχρονα την έστρωσε για να μπορέσει να σουτάρει και να τη στείλει στα δίχτυα.

Θα μου κάποιος ότι φέρει ευθύνη στο γκολ του ΟΦΗ. Εντάξει, το δέχομαι, αλλά με το γκολ που πέτυχε, όχι μόνο έχω ξεχάσει το λάθος του, αλλά περιμένω σαν μικρό παιδί, στα 46 μου χρόνια, το επόμενο ματς που θα αγωνιστεί. Γιατί πάλι, κάτι καλό θα έχει να μας προσφέρει. Κάποιον πίνακα ζωγραφικής θα σχεδιάσει…

Θυμίζω, ότι και κόντρα στον Βόλο, πήγε να βάλει γκολάρα, αλλά εκεί η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, γιατί προσέκρουσε στο δοκάρι. Το σημαντικό φυσικά είναι ότι σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν, ο Ολυμπιακός προσθέτει μία ακόμα ποιοτική λύση. Ένα ακόμα όπλο. Ο Λόπες ξεκίνησε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες με το… αριστερό. Βαρύς, χωρίς φρεσκάδα και ιδέες.

Δούλεψε, έχασε κιλά και μόλις έδειχνε στις προπονήσεις ότι είναι έτοιμος, ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε χρόνο συμμετοχής. Δύο σερί ματς στο αρχικό σχήμα και είμαι βέβαιο ότι θα τον βλέπουμε συχνά στην ενδεκάδα.

Πάμε τώρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Χαρακτήρισα προηγουμένως τη νίκη του Ολυμπιακού τεράστια. Ακριβώς αυτό ισχύει. Οι πειραιώτες πέρασαν από μια δύσκολη έδρα, κέρδισαν μια ομάδα που είχε ηττηθεί μόλις μια φορά και έκοψαν για μια ακόμη φορά τα πόδια των αντιπάλων τους, στη μάχη του τίτλου. Είναι δεδομένο ότι στην ΑΕΚ περίμεναν γκέλα του Ολυμπιακού, αλλά με τον τρόπο που αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν καιρό για να συμβεί αυτό.

Δεν ξέρω και δεν με πολυενδιαφέρει το τι θα γίνει στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Και για του λόγου το αληθές, θα δω την μάχη του Χάμιλτον με τον Φερστάπεν, που γίνεται την ίδια ώρα, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη φόρμουλα ένα. Και δε με πολυενδιαφέρει, γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλά. Και αν συνεχίσει ή και βελτιώσει την απόδοσή του (κάτι που είναι πιθανό να συμβεί), προβλέπω τα πλέι οφ να μην έχουν και φέτος, καμία σημασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ