Πήρε το ντέρμπι, αλλά έχει τα ψυχολογικά της…

Πήρε το ντέρμπι, αλλά έχει τα ψυχολογικά της…

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο μπορούσε, η ΑΕΚ φοβήθηκε να παίξει όσο μπορούσε...

Την πρώτη φορά το είδαμε να συμβαίνει στο παιχνίδι με τον Αρη. Έβαλε δύο γκολ και γύρισε πίσω σε μαζική άμυνα για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό πάλι τα ίδια. Σε σημείο να την ξεφωνίσει ο αντίπαλος προπονητής αλλά κυρίως να προκαλέσει την αντίδραση των οπαδών της που ακούστηκε η δυσφορία τους στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Νίκη στο ντέρμπι δεν είναι αμελητέα υπόθεση.

Αν η διαφορά με τον Ολυμπιακό ξέφευγε στους 8 η τους 9 βαθμούς θα ξέφευγε πολύ το πράγμα. Δεν ήταν φυσικά μόνο αυτό. Η ΑΕΚ δεν θα είχε πάρει ντέρμπι κι αυτό θα της δημιουργούσε προβλήματα και πέραν των βαθμολογιών. Και να πεις ότι είχε απέναντι της έναν σπουδαίο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός φλυαρούμε έξω από την περιοχή του Στάνκοβιτς και οι ευκαιρίες που έχασε ήταν λιγότερες από εκείνες της Ένωσης να φτάσει σε δεύτερο τέρμα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως η ΑΕΚ γύρισε πίσω με εντολή του Γιαννίκη. Δεν είμαι αυτής της άποψης. Ο νεαρός τεχνικός είναι μελετημένος. Ήξερε τι δυνατότητες έχει ο αντίπαλος και πόσο προβληματική στην πίεση είναι η αμυντική του γραμμή με τους άτεχνους στόπερ και τους αργούς χαφ. Κι όμως η πίεση που είναι σήμα κατατεθέν της φετινής ΑΕΚ δεν έκανε την εμφάνισή της στο τερέν του ΟΑΚΑ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιαννίκη υποχώρησε κι έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο.

Να το κάνεις σε μια ευρωπαϊκή βραδιά με μεγάλο αντίπαλο είναι κατανοητό. Να το κάνεις με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι έχεις θέματα ψυχολογικά να λύσεις. Μοιάζει σαν να μην εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις σου. Σαν να νοιώθεις ανασφάλεια με την ανασταλτική σου λειτουργία. Κάθε άλλη εξήγηση δεκτή. Οι δεδομένες επιθετικές αρετές της Ένωσης φάνηκε να υποχωρούν μπροστά στην ανάγκη να προστατευθεί ένα αποτέλεσμα. Να παίζεις μπροστά σε 40.000 κόσμο δικό σου και να κλείνεσαι στην άμυνα με έναν αντίπαλο κατώτερο σου είναι πρόβλημα που φαίνεται και επικρινεται από αυτό τον κόσμο.

Να είσαι κυρίαρχος στον αγώνα και μετά να διαμαρτύρεσαι επειδή ο αντίπαλός σου είχε οχυρωθεί πίσω από την μπάλα είναι επίσης ακατανόητο. Το έκανε με τις δηλώσεις του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κι εμείς που νομίζαμε, κόουτς, ότι ήταν ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει τον ρυθμό του, πλανηθήκαμε; Τι θα προτιμούσες δηλαδή. Να σε πιέζει η ΑΕΚ και εσύ να βγαίνεις στην κόντρα; Το πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι ήταν ότι δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπέροχη του σε καθαρές φάσεις για γκολ. Κι αυτό γιατί οι παίκτες που πλήρωσε το καλοκαίρι για να του κάνουν αυτή τη δουλειά δεν ανταποκρίνονται.

Ο Παλάσιος… νιαουρίζει εκτός μεγάλης περιοχής χωρίς να παίρνει προσωπικές ενέργειες και ο Βιτάλ ενώ ξεκίνησε με υποσχέσεις φρόντισε να τις διαψεύσει γρήγορα στη συνέχεια. Έτσι φτάσαμε να παίζει βασικός ο Αϊτόρ που δεν μπόρεσαν να του βρουν ομάδα για να φύγει το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο ντέρμπι περίπου όσο μπορούσε. Η ΑΕΚ που φοβήθηκε να παίξει όσο μπορούσε θα πρέπει να το… κοιτάξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ