Γιατί ο Αλαφούζος πάει «κόντρα» στον εαυτό του και στηρίζει τον… έβδομο Γιοβάνοβιτς

Γιατί ο Αλαφούζος πάει «κόντρα» στον εαυτό του και στηρίζει τον… έβδομο Γιοβάνοβιτς

Ο Αλαφούζος δεν ακούει κουβέντα για τον Γιοβάνοβιτς. Και δεν θα ακούσει, ακόμα και αν δεν στρώσουν τα αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε στην προπόνηση του Παναθηναϊκό το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να τα πει… ένα χεράκι στους παίκτες της ομάδας. Θεωρώντας τους υπεύθυνους για την 7η θέση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και ζητώντας απ’ όσους δε θέλουν ή δεν μπορούν να είναι στον Παναθηναϊκό να αποχωρήσουν από τον σύλλογο.

Τους άνοιξε την πόρτα ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και τους είπε… περάστε. Και θα το κάνει αν εξακολουθήσει να βλέπει πως κάποια πράγματα δεν διορθώνονται. Όχι στο γήπεδο, αυτό είναι θέμα προπονητή και ο Αλαφούζος ποτέ δεν έχει παρέμβει σε θέματα προπονητή. Αλλά στα αποδυτήρια. Έχουν φτάσει στ’ αυτιά του διάφορες μουρμούρες που έχουν να κάνουν με οικονομικού τύπου ζητήματα. Πως κάποιοι παραπονιούνται για τα χρήματα άλλων.

Επιπλέον, έχει στο μυαλό του τα περσινά φαινόμενα. Τότε που είχε εκνευριστεί με τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι είχαν ζητήσει έως και ακρόαση από τον μεγαλομέτοχο για να μεταφέρουν τα παράπονά τους για τον Μπόλονι. Μια κίνηση που είχε δυσαρεστήσει έντονα τον Αλαφούζο.

Το πρώτο μήνυμα πάντως που θέλησε να στείλει ο Αλαφούζος με την παρουσία του στο Κορωπί ήταν η στήριξη που παρέχει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στο επιτελείο του. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως Κυριακή είχαμε το ξέσπασμα του Γιοβάνοβιτς και την Πέμπτη ακολούθησε το ξέσπασμα του Αλαφούζου. Οι δυο τους συζήτησαν για ώρα τη Δευτέρα και ο Αλαφούζος είχε πει στον Ιβάν ότι έχει το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει, να μιλήσει όπως θέλει και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του να «ανέβει» στο Κορωπί.

Ο Γιοβάνοβιτς μένει εκτός κριτικής του μεγαλομετόχου. Έγινε σαφές αυτό ενώπιον τον παικτών, προέκυπτε και ρεπορταζιακά όλο το προηγούμενο διάστημα. «Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει θέμα Ιβάν», λένε όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις εντός του συλλόγου. Οι ερωτήσεις για το αν υπάρχει θέμα Ιβάν είναι λογικό να γίνονται από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είναι έβδομος στο πρωτάθλημα. Και γνωρίζοντας πως πράττει ο Αλαφούζος σε περιπτώσεις προπονητών.

Αρκεί να θυμίσουμε πως ο Πογιάτος έφυγε μετά από τρεις επίσημους αγώνες, ο Μπόλονι είχε τελειώσει από πολύ νωρίς, απλά περίμεναν στον Παναθηναϊκό να τελειώσει η σεζόν για να μην ψάχνονται πάλι (τελικά έφυγε δύο ματς πριν το τέλος των πλέι οφ), ο Δώνης είχε ενημερωθεί στα μέσα της σεζόν 2019-20 πως το καλοκαίρι θα αποχωρήσει, δίχως προφανή λόγο. Κι αν πάμε και πιο πίσω, θα θυμηθούμε πως ο Αλαφούζος είχε αφήσει στο… έλεός του τον Ουζουνίδη να τα βάζει με θεούς και δαίμονες, να έχει απλήρωτους ποδοσφαιριστές και μια ομάδα στο έλεος της διάλυσης. Εντελώς εκτός διοικητικής στήριξης δηλαδή.

Αλλά πλέον και ο ίδιος ο Αλαφούζος έχει αλλάξει, αλλά και ο Γιοβάνοβιτς αποδεικνύει πως αξίζει να στηριχτεί. Για το πρώτο σκέλος, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έχει πλέον αντιληφθεί πως δεν είναι λύση να αλλάζεις προπονητής κάθε τόσο. Κάθε πλάνο και κάθε πρότζεκτ θα πάνε στα σκουπίδια. Και είναι αλήθεια πως από την πρώτη στιγμή «ψήθηκε» ότι ο Ιβάν είναι αυτός που μπορεί να πάει τον Παναθηναϊκό στο επόμενο επίπεδο. Εξ ου και το μήνυμα προς τους παίκτες. Τι τους έλεγε επί της ουσίας; «Προτιμώ να φύγετε δέκα, παρά ο προπονητής». Σπάνιο γενικά, σπάνιο και ειδικά όταν μιλάμε για Αλαφούζο.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Γιοβάνοβιτς ναι μεν δεν έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα (πέντε ήττες σε δώδεκα ματς, 7η θέση στη βαθμολογία), πλην όμως είναι φανερό πως περισσότερο ευθύνεται η έλλειψη ποιότητας και σε ορισμένες στιγμές αυτοπεποίθησης των παικτών, παρά η δουλειά του προπονητή. Σίγουρα έχει κάνει λάθη και θα κάνει, άλλωστε δεν υπάρχει αλάνθαστος προπονητής. Αλλά στα δικά του χέρια ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά εξελίσσεται, προοδεύει, μαθαίνει να παίζει με ένα συγκεκριμένο στυλ, που ταιριάζει στο μέγεθός του. Δεν προσπαθεί να κάνει πράγματα πάνω από τις δυνάμεις του ρόστερ, όπως ήθελε ο Πογιάτος, ούτε να παίζει άμυνα και να κερδίζει… κατά τύχη όπως συνέβαινε με τον Μπόλονι.

Υποσχέθηκε κυριαρχικό ποδόσφαιρο ο Γιοβάνοβιτς και αυτό προσπαθεί να κάνει. Όταν του βγαίνει, ο Παναθηναϊκός παίζει τόσο καλά που σχεδόν είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει και αυτό το ποδόσφαιρο από την ομάδα με το τριφύλλι. Δεν θα του βγαίνει πάντα και σίγουρα θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Αλλά σου δίνει την εντύπωση ο Γιοβάνοβιτς πως αν τον αφήσεις να δουλέψει σε βάθος χρόνου, θα τον πάει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη… πίστα. Και αυτή την εντύπωση έχει και ο Αλαφούζος γι’ αυτόν και τον στηρίζει ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ