Η επικοινωνία Αλαφούζου – Γιοβάνοβιτς και οι λόγοι που ξέσπασε σήμερα ο μεγαλομέτοχος

Η επικοινωνία Αλαφούζου – Γιοβάνοβιτς και οι λόγοι που ξέσπασε σήμερα ο μεγαλομέτοχος

To10.gr αναλύει τους λόγους που ο Αλαφούζος αποφάσισε να τα... ψάλλει στους ποδοσφαιριστές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η απόλυτη στήριξη στον Γιοβάνοβιτς, τα φαινόμενα... ωχαδερφισμού στα αποδυτήρια και το τέσσερα στα τέσσερα που θέλει έως το τέλος του 2021.

Απόρησαν πολλοί όχι με την επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Κορωπί και την «κατσάδα» στους ποδοσφαιριστές, αλλά με το timing που συνέβη αυτό. Γιατί τώρα; Γιατί μετά από ένα ντέρμπι που ναι μεν ο Παναθηναϊκός έχασε, αλλά η αγωνιστική του εικόνα ήταν σχετικά καλή και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη από το ΟΑΚΑ; Γιατί πριν από μια σειρά αγώνων κρίσιμων, που ο Παναθηναϊκός οφείλει να τους πάρει όλους μέχρι να φύγει το 2021;

Το τελευταίο είναι και ένας από τους λόγους που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο προπονητικό κέντρο με… άγριες διαθέσεις. Θέλει να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές και θέλει το απόλυτο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, με Ατρόμητο, Απόλλωνα και ΠΑΣ Γιάννινα (δύο στη Λεωφόρο και ένα στη Ριζούπολη) και φυσικά πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στον Βόλο στον επαναληπτικό του 2-1, που θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό. Δε θέλει ούτε να σκέφτεται ο Αλαφούζος κάτι λιγότερο από τους εννιά βαθμούς στο πρωτάθλημα, που θα διορθώσουν τη βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού και από την πρόκριση στον θεσμό του Κυπέλλου που αποτελεί στόχο για την ομάδα.

Τι άλλο «έκρυβε» από πίσω το timing της επίσκεψης του Αλαφούζου; Το νούμερο ένα που ήθελε να καταστήσει σαφές προς όλους ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι η απόλυτη στήριξή του προς τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Να το κάνει κατανοητό σε όλη την ομάδα πως με τον Σέρβο θα πρέπει άπαντες να ξεχάσουν όσα έγιναν πέρσι με τον Μπόλονι και τον Πογιάτος. Επί της ουσίας ο Αλαφούζος ήταν σαν να έλεγε στους παίκτες πως «αν κάποιος φύγει από την ομάδα δεν θα είναι ο προπονητής αυτή τη φορά, αλλά εσείς». Εξ ου και η ατάκα του «όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να έρθει να μας το πει και να αποχωρήσει, η πόρτα είναι ανοιχτή».

Η περσινή σεζόν και τα όσα συνέβησαν σε αυτή δεν έχουν φύγει από το μυαλό του Αλαφούζου. Το καλοκαίρι έδωσε… τόπο στην οργή και δεν έλυσε ορισμένα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια παικτών που πέρσι δημιούργησαν προβλήματα και είχαν παράπονα για τα πάντα. Για τον χρόνο συμμετοχής, για τη συμπεριφορά του Μπόλονι, για τον τρόπο που αγωνιζόταν η ομάδα, για τα χρήματα που έπαιρναν. Ο Αλαφούζος με το σημερινό του ξέσπασμα θέλησε να περάσει το μήνυμα πως «εδώ ορισμένοι είστε ακριβοπληρωμένοι, αλλά σας κάνουν… πλάκα οι αντίπαλοι που παίρνουν πολύ λιγότερα από εσάς». Γι’ αυτό και αναφέρθηκε στα μπάτζετ του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το σημερινό αποτελεί και μια συνέχεια των όσων είχε πει πάλι ο Γιάννης Αλαφούζος ακριβώς τρεις μήνες νωρίτερα στους παίκτες. 9 Σεπτεμβρίου είχε πάει πάλι στο Κορωπί, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν. «Τέλος οι δικαιολογίες. Δεν θα ανεχτούμε να ακούμε από εσάς δικαιολογίες φέτος. Πρέπει να πετύχετε τους στόχους σας», είχε μεταφέρει τότε ο Αλαφούζος. Στις 9 Δεκεμβρίου βλέπει πως εντός ομάδας υπάρχουν θέματα που δημιουργούνται από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και η ομάδα είναι στην 7η θέση. Και αποφάσισε να επικοινωνήσει την οργή του γι’ αυτό το γεγονός.

Επιπλέον, η σημερινή κατσάδα Αλαφούζου έχει έρθει έπειτα από… συνεννόηση με τον προπονητή ως συνέχεια της κατσάδας του Γιοβάνοβιτς στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς μίλησαν για αρκετή ώρα την περασμένη Δευτέρα, μια μέρα μετά το ντέρμπι, με τον μεγαλομέτοχο να ρωτάει τον προπονητή για τα παράπονα που έχει και τα οποία και ο ίδιος ο Σέρβος επικοινώνησε. Και ο Αλαφούζος θέλησε να περάσει στους παίκτες πως τα όσα τους είπε ο Γιοβάνοβιτς έχουν και τη δική του έγκριση και όλης της διοίκησης.

Πλέον ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιμένει από τους παίκτες και να πάρουν τις νίκες που οφείλουν, αλλά και να επιδείξουν μια διαφορετική συμπεριφορά κάποιοι απ’ αυτούς ώστε να συνεχίσουν να είναι μέλη του συλλόγου. Διαφορετικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε θα διαστάσει σε συνεργασία με τον προπονητή να… ξηλώσει παίκτες τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ