Το θέμα δεν είναι μια κακή εμφάνιση…

Το θέμα δεν είναι μια κακή εμφάνιση…

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μετά την καλύτερη εμφάνιση που έγινε στο Ηράκλειο, θα ακολουθούσε η χειρότερη;

Ρίχνεις μια ματιά στις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακου για τα μπαράζ πριν από τη φάση των «16» κι αντιλαμβάνεται τον βαθμό δυσκολίας. Ύστερα φέρνεις στο μυαλό σου την εμφάνιση στο Βέλγιο και τότε καταλαβαίνεις γιατί ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα μετά το ματς με την Αντβερπ.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων δεν υπάρξει διόλου διπλωματικός στις δηλώσεις του. Άφησε την απογοήτευση του να φανεί καθαρά. Και για μια σειρά παικτών και για την συνολική εμφάνιση της ομάδας του που όσο ήταν απογοητευτική, άλλο τόσο ήταν και αναπάντεχη.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μετά την καλύτερη φετινή εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο θα ακολουθούσε η χειρότερη. Αντε να το αποδόσεις στις αλλαγές προσώπων που έκανε ο κόουτς μεσοεπιθετικα.

Ναι αλλά και στο δεύτερο που υποτίθεται ότι έκανε τις διορθώσεις η βελτίωση δεν ήρθε. Μετά πάμε σε κάπως μεταφυσικές εξηγήσεις του τύπου ότι η ομάδα αιφνιδιάστηκε με το γρήγορο γκολ των υποτίθεται αδιάφορων Βέλγων.

Οκ αλλά η ομάδα είχε ογδόντα και πλέον λεπτά στη διάθεσή της για να αντιδράσει. Γιατί δεν συμμαζεύτηκε ώστε να το επιδιώξει. Διότι, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε εικόνα ομάδας που επειγόταν να νικήσει.

Έμοιαζε σαν να ήταν η Αντβέρπ που έπαιζε για να νικήσει και ο Ολυμπιακός για να βγάλει την υποχρέωση. Προφανώς αυτή η εικόνα δεν σχετίζεται με την παραφιλολογία ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και δεν τρέχει κάστανο για την πορεία στην Ευρώπη.

Όσοι τα λένε αυτά δεν γνωρίζουν ούτε το πως σκέφτεται ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας ούτε την ψυχολογία των πολλών ξένων ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρονται για τα διεθνή ματς ώστε να δείξουν την αξία τους. Μη με ρωτήσετε αν στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Χένρι Ονιεκούρου. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο Νιγηριανός ήταν ο χειρότερος αλλά τον συναγωνίστηκαν κι άλλοι.

Με χτυπητή εξαίρεση τον Τόμας Βατσλικ όλοι οι άλλοι ήταν από μέτριοι ως αρνητικοί. Αυτός ήταν και ο λόγος που Μαρτίνς χρησιμοποίησε βαριές κουβέντες στη συνέντευξη Τύπου. Και να είστε βέβαιοι πως όσα ειπώθηκαν δεν αφορούσαν απλά το παιχνίδι με την Αντβερπ. Ήταν λόγια με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων δεν θέλει να επαναληφθεί μια ανάλογη εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως και στην Ευρώπη. Γιατί με τέτοιες εμφανίσεις τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Αυτός ο ασύνδετος και πλαδαρός Ολυμπιακός να πάει και να μην γυρίσει. Μαζί του να πάνε κι αυτοί που παίρνουν ευκαιρίες και τις πετούν στα καλάθι των αχρήστων.

Δεύτεροι θα έβγαιναν οι ερυθρόλευκοι ακόμα κι αν έπαιρναν το παιχνίδι στο Βέλγιο. Η εμφάνιση είναι που ενόχλησε κι όχι η ήττα. Ο Μαρτίνς έκανε την αυτοκριτική του. Τα συμπεράσματα που έβγαλε θα τα δούμε την Κυριακή στο γήπεδο. Εκεί θα δούμε τι κατάλαβαν και οι παίκτες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ