Οι πράξεις που «μιλούν» και τα λόγια τα… μεγάλα

Οι πράξεις που «μιλούν» και τα λόγια τα… μεγάλα

Όλοι υπόσχονται, ένας αποδεικνύει με συνέπεια στην πράξη πως δεν σταματάει να ονειρεύεται…

Οι υποσχέσεις δίνονται εύκολα. Πάνε «πακέτο» με τα «μεγάλα λόγια». Τα «θα» δεν κοστίζουν. Όταν έρχεται η ώρα του «ταμείου» τότε γίνονται και οι καλοί λογαριασμοί. Πάρτε παράδειγμα το ποδόσφαιρο μας. Όλοι υπόσχονται. Όλοι… ανοίγονται στο ξεκίνημα μια σεζόν. Από τους ιδιοκτήτες και τους προπονητές έως και τους ποδοσφαιριστές. «Θα πάρουμε το πρωτάθλημα» είπε ο Λουτσέσκου όταν ήρθε ξανά το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ. Και γιατί να μην το πει; Τσάμπα είναι. Τι και αν η ομάδα που έχει στα χέρια του δεν μπορεί να πετύχει αυτό τον στόχο;

«Όποιον θέλουμε τον κρατάμε» είχε πει πριν λίγα χρόνια ο Δημήτρης Μελισσανίδης και από εκείνη την ομάδα που πήρε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από δύο δεκαετίες και βάλε για την ΑΕΚ έφυγαν σχεδόν όλοι με την πορεία της να είναι κατηφορική.

Για… δυναστείες του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο Ιβάν Σαββίδης μετά το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του ΠΑΟΚ, 30φεύγα χρόνια μετά το τελευταίο και από τότε ακόμη ψάχνουμε να τον βρούμε. Και κυρίως ψάχνουν στον ΠΑΟΚ. Υπήρχε αν θυμάστε και εκείνο το εντυπωσιακό για το μπάτζετ χωρίς ταβάνι που είχε υποσχεθεί στον Λουτσέσκου στην πρώτη του θητεία και έμεινε στα λόγια…
Πολλά τα παραδείγματα στον «θαυμαστό κόσμο» του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου τα μεγάλα λόγια έμειναν λόγια.

Και αν για τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του Ολυμπιακού τα λόγια παραμένουν τις περισσότερες φορές λόγια στον Πειραιά η συνήθεια είναι διαφορετική.

Η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά ήρθε απλά να υπενθυμίσει σε όλους πως το μότο στον Ολυμπιακό, «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε», δεν είναι τυχαίο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φροντίζει να το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Είναι αυτή η διαφορά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και δικέφαλους που κάνει την… μεγάλη διαφορά. Σαν τις βαθμολογικές διαφορές του Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια από την στιγμή που ο Μαρινάκης πήρε στα χέρια του τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο. Όταν τα λόγια του γίνονταν πράξεις με συνέπεια.

Όπως η πρώτη ατάκα που είπε την μέρα που ανέλαβε έναν Ολυμπιακό σε κακή αγωνιστική και οικονομική κατάσταση υποσχόμενος άμεσα πρωτάθλημα. Φροντίζοντας να γίνουν όσα πρέπει για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και να παραμείνει για 7 συνεχόμενα χρόνια έως ότου έρθει η… εξυγίανση να «ισοπεδώσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο για να βρεθεί ο τρόπος να σταματήσει το σερί του Ολυμπιακού και να πάρουν από ένα πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το τι επακολούθησε και πως συνέβη αυτό είναι γνωστό με έναν Ολυμπιακό κυρίαρχο που φροντίζει να επενδύει στην ομάδα του και να προσπαθεί να γίνεται όλο και καλύτερος έχοντας μεγάλα όνειρα που κυνηγάει.

Τον περσινό Γενάρη ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έκανε ότι μπορούσε για να τον φέρει στην Ελλάδα η ΑΕΚ αλλά τον έφερε τελικά ο Ολυμπιακός. Τώρα ήρθε η σειρά του Κώστα Μανωλά που γύρισε στο σπίτι του χάρη στην «τρέλα» του Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει τους καλύτερους στην ομάδα του.

Σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός είναι στο +8 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο +13 από τον τρίτο ΠΑΟΚ η μεταγραφή του Μανωλά ήρθε απλά να επιβεβαιώσει ότι στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη τα λόγια και οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις. Όταν επενδύεις στο ποδόσφαιρο και όχι στους… βλαχοπρόεδρους, το ποδόσφαιρο θα σε δικαιώσει.

Είναι αυτές οι… λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.   Και που δημιουργούν τις «αυτοκρατορίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ