Ο Γιοβάνοβιτς τον έχει κάνει ελκυστικό…

Ο Γιοβάνοβιτς τον έχει κάνει ελκυστικό…

Ο Παναθηναϊκός παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και απλώνει το παιχνίδι του σε όλο το πλάτος του γηπέδου. Οι παίκτες του λιγότερο αυτενεργούν και περισσότερο κινούνται με βάση ένα πλάνο.

Πρώτα από όλα να μιλήσουμε για μπάλα και μετά να μιλήσουμε και για το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός όπως το είχε υποσχεθεί ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να παίξει μπάλα της προκοπής. Σε μεγάλα σημεία του παιχνιδιού το καταφέρνει. Παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και απλώνει το παιχνίδι του σε όλο το πλάτος του γηπέδου. Οι παίκτες του λιγότερο αυτενεργούν και περισσότερο κινούνται με βάση ένα πλάνο. Δείτε πως εκτελούσαν με πάσα προς τα έξω τα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιουργεί μια ομάδα (όχι με τα καλύτερα υλικά) που επιχειρεί να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν προκύπτει τόσο από την πίεση που ασκεί στον αντίπαλο όσο από την καλή κυκλοφορία και τις προωθήσεις των ακραίων που έρχονται να βοηθήσουν τους εξτρέμ και να τους αναγκάσουν να συγκλίνουν παίρνοντας μαζί τους και τους αντίπαλους μπακ. Κάπως έτσι ο Χουανκάρ βρήκε χώρο και έβγαλε την υπέροχη σέντρα που την έκανε γκολ με ωραίο άλμα ο Μαουρίσιο. Είχε προηγηθεί βέβαια η κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες στον Ισπανό μπακ.

Τρεις πρωταγωνιστές και με τον σκόρερ του δεύτερου γκολ Σάντσες, τέσσερεις. Ολοι τους από την περσινή ομάδα. Με εξαίρεση τον Πέρεθ και τον Μπρινιόλι ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει πράγματα από τους νεοφερμένους και ειδικά από τους προωθημένους Βιτάλ και Παλάσιος. Αυτό συνιστά πρόβλημα για μια ομάδα που επιδιώκει να αυξήσει την ποιότητά της. Όταν δεν παίρνεις πετάγματα από τα ακριβά σου συμβόλαια τότε από ποιους θα πάρεις; Ο Γιοβάνοβιτς κάτω από αυτές τις συνθήκες κάνει πολύ καλά την δουλειά του.

Αμφιταλαντεύτηκε σε πολλά παιχνίδια, σε άλλα «ψάχτηκε» αλλά φαίνεται να έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα και πορεύεται με αυτά. Με βάση το διαθέσιμο ρόστερ κάνει αυτό που μπορεί να γίνει.

Για την υπέρβαση θα χρειαστεί να μπει το χέρι στην τσέπη κι αυτό κάθε άλλο παρά είναι δουλειά του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος κόουτς κάνει όσα πρέπει να γίνουν και έχει τα μάτια του ανοικτά. Μόλις κατάλαβε ότι ο Σάλιακας φοβάται για δεύτερη κίτρινη κάρτα, έδωσε εντολή να γίνει παιχνίδια από την πλευρά του και ανταμείφθηκε για αυτό.

Να σημειωθεί πως το γκολ του Σάντσες προήλθε από στημένη φάση κάτι που δεν έχει ξαναγίνει αυτή την περίοδο. Ο ΠΑΣ το πάλεψε αλλά η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής και δεν χωρά αμφισβήτηση. Τέταρτοι οι πράσινοι και με παιχνίδι λιγότερο. Δεν είναι για πανηγύρια αλλά είναι για να υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ