Μήπως να μην κατέβει για 2-3 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός;

Μήπως να μην κατέβει για 2-3 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός;

Στο +11 από την ΑΕΚ, στο +13 από τον ΠΑΟΚ και το +18 από τον ΠΑΟ, χωρίς να παίζει καλά και μετά από μόλις 15 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Άντε τώρα να βρουν γιατί φταίει ο Ολυμπιακός για αυτό…

Πάει και το 2021 μας αποχαιρέτησε για το πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ να κάνει πάρτι στην ταλαιπωρημένη άμυνα της ΑΕΚ με Τζαβέλλα-Βράνιες αμυντικό δίδυμο και να φεύγει νικητής από το ΟΑΚΑ με 2-1. Με την διαφορά στη βαθμολογία να γράφει +11 από την ΑΕΚ, +13 από τον ΠΑΟΚ και +18 από τον ΠΑΟ (έχει έναν αγώνα λιγότερο). Και όλα αυτά όχι στο φινάλε του πρωταθλήματος αλλά μετά από 15 αγωνιστικές.

Επαναλαμβάνω μετά από 15 αγωνιστικές! Πέρσι ο Ολυμπιακός «πήρε» το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο, φέτος που όλοι οι… μπαλαδόροι έλεγαν μέχρι και τον Οκτώβριο ότι είναι «το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα» και θα κριθεί στο νήμα και διάφορα άλλα κλασικά εικονογραφημένα, το «πήρε» από τον Δεκέμβριο! Γιατί δεν είναι μόνο το +11 που έχει ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ και οι μεγάλες διαφορές και από τους υπόλοιπους.

Είναι πως αυτό το +11 έχει διαμορφωθεί με τον Ολυμπιακό να… περπατά στο πρωτάθλημα, ούτε καν τζόκινγκ, ούτε λόγος για τρέξιμο. Με τον Ολυμπιακό να μην εντυπωσιάζει και να μην χρειάζεται καν να… τσιτωθεί. «Σβηστά» το πάει, έχει φτάσει 10 σερί νίκες και από εκεί που λίγο πριν την διακοπή του Νοεμβρίου όπου ήταν στο +1, τώρα είναι στο +11.

Προσέξτε κιόλας μια ακόμη… λεπτομέρεια. Ο Ολυμπιακός παίζει ασταμάτητα από τον Ιούλιο σε δύο ταμπλό, Ελλάδα και Ευρώπη. Τρία ματς κάθε εβδομάδα την ώρα που η ΑΕΚ δεν είχε Ευρώπη από τις αρχές του Αυγούστου. Και αντί αυτό το ζόρι του Ολυμπιακό να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ είναι στο -11 και το πιθανότερο είναι να μείνει ακόμη πιο πίσω σε τέτοιο βαθμό που να λέμε και φέτος για ποιο λόγο να γίνουν τα πλέι οφ.

Είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα εφεύρουν πάλι οι γνωστοί-άγνωστοι στην κλασική προσπάθεια που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να κάνουν για να αποδομήσουν την παντοδυναμία του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι οδεύει δια περιπάτου σε ένα ακόμη πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο. Έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ της γραφικότητας αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πάνε.

Θα μπορούσε βεβαίως για να έχει κάποιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα να αποσυρθεί για 2-3 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός. Μήπως και μειωθεί η διαφορά, μήπως και γίνει πραγματικά ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Αλλά έχω την εντύπωση πως και έτσι πάλι δεν θα τα καταφέρουν οι από κάτω. Και οφείλω να ομολογήσω πως μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ και το +6 από την ΑΕΚ δεν πίστευα πως τόσο γρήγορα θα διπλασιαστεί επί της ουσίας η διαφορά.

Η ουσία είναι πως στο φινάλε το 2021 το πρωτάθλημα δείχνει να έχει «κλειδώσει» πιο νωρίς από ποτέ. Είμαι σίγουρος πως ο Μαρτίνς θα πάει με… μαστίγιο στα αποδυτήρια και πως θα αρχίσει να κυνηγάει όποιος λέει και γράφει για δεδομένο πρωτάθλημα και καλά θα κάνει. Γιατί στην τελική αυτό που πρέπει να κάνουν, αυτό που οφείλουν να κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσουν απτόητοι την δουλειά τους. Και να μεγαλώσουν όσο περισσότερο γίνεται την διαφορά στην πορεία για το 3ο συνεχόμενο… εξυγιαντικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ