Με αυτές τις σέντρες «παστελώνει» ο Τικίνιο

Με αυτές τις σέντρες «παστελώνει» ο Τικίνιο

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να σημειωθεί, είναι η «σπεσιαλιτέ» του Τικίνιο σε ότι αφορά τις φάσεις που σκοράρει και αναφερόμαστε στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έκανε στη ρεβάνς με τον Λεβαδειακό, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει και στο πρώτο ματς Κυπέλλου, στην Λιβαδειά.

Ήταν σοβαρός και είχε την σωστή νοοτροπία, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σκόραρε δύο φορές εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Το τελικό 2-0 για τους πειραιώτες ήταν «έργο» Τικίνιο, καθώς ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ του Ολυμπιακού πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του Πειραιά.

Ο λατινοαμερικάνος φορ αποδεικνύει ότι είναι πολύτιμος για την ομάδα του και είναι ξεκάθαρο πως ο Μαρτίνς μπορεί να βασιστεί στον Τικίνιο.

Γι’ αυτό άλλωστε και επέμεινε το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη, θεωρώντας πως Ελ Αραμπί – Τικίνιο μπορούν να συνθέσουν ένα ιδανικό δίδυμο στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης.

Ο Τικίνιο λοιπόν έχει πετύχει μέχρι στιγμής οκτώ γκολ και η συγκεκριμένη επίδοση είναι άκρως ικανοποιητική, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος δύο πολύ σημαντικά στοιχεία.

Πρώτον, ότι ο Τικίνιο δεν είναι ο βασικός σέντερ φορ καθώς όταν μια ομάδα έχει τον Ελ Αραμπί, τότε η θέση είναι… ρεζερβέ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και παιχνίδια στα οποία είχε μικρό χρόνο συμμετοχής παίζοντας αλλαγή.

Και το δεύτερο, έχει να κάνει με τον τραυματισμό που είχε το καλοκαίρι ο έμπειρος φορ. Ο Τικίνιο είχε τραυματιστεί σοβαρά στον ώμο και είχε κάνει επέμβαση, μένοντας εκτός για δύο μήνες.

Ο λατινοαμερικάνος στράικερ δηλώνει «παρών» κι έχοντας σημειώσει οκτώ γκολ, αποδεικνύεται μια εξαιρετική επιλογή για την γραμμή κρούσης των πειραιωτών.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να σημειωθεί είναι η «σπεσιαλιτέ» του Τικίνιο σε ότι αφορά τις φάσεις που σκοράρει και αναφερόμαστε στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Τικίνιο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, μετά την εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά κι αυτές οι φάσεις φαίνεται πως είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Βραζιλιάνου σέντερ φορ.

Ο Τικίνιο δείχνει ανίκητος στον αέρα όταν γίνεται μια καλή σέντρα και αυτό φάνηκε σε μιαν ακόμα φάση που ο έμπειρος επιθετικός άγγιξε ένα ακόμα γκολ.

Νίκησε και πάλι με άνεση τον αντίπαλο του, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ μετά την κεφαλιά του ερυθρόλευκου σέντερ φορ.

Αυτές οι καλές σέντρες στην ροή του αγώνα ή μια καλή εκτέλεση σε στατική φάση πρέπει να είναι το ζητούμενο για τους πρωταθλητές, ειδικά όταν ο Τικίνιο είναι στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι και το γκολ που πέτυχε ο Βραζιλιάνος στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ήταν με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως δύο από τα οκτώ γκολ του Βραζιλιάνου είναι στο Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα στα δύο ματς του ομίλου με την Φενέρ. Στους δύο «τελικούς» δηλαδή που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην τουρκική ομάδα κι αυτό «μετράει» πολύ.

Ξαναλέμε λοιπόν ότι με τέτοιες σέντρες όπως αυτή του Βαλμπουενά, ο Τικίνιο θα είναι πάντα έτοιμος για να σκοράρει και είναι μεγάλη υπόθεση που ο Ολυμπιακός έχει στο δυναμικό του τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ