Μπαταχτσήδες και ψευδομάρτυρες

Μπαταχτσήδες και ψευδομάρτυρες

Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι αν είναι μονότονο να ασχολούμαστε καθημερινά με τα έργα και τις ημέρες της υπό κατάρρευση διοίκησης της ΕΟΚ. Από την άλλη, όμως, επειδή λίγοι (γιατί άραγε;) μπαίνουν στον κόπο να γράψουν, νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον χώρο και στους ανθρώπους του. Τα επεισόδια είναι… αυτοτελή και ατελείωτα, ένα από αυτά (έχει […]

Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι αν είναι μονότονο να ασχολούμαστε καθημερινά με τα έργα και τις ημέρες της υπό κατάρρευση διοίκησης της ΕΟΚ. Από την άλλη, όμως, επειδή λίγοι (γιατί άραγε;) μπαίνουν στον κόπο να γράψουν, νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον χώρο και στους ανθρώπους του. Τα επεισόδια είναι… αυτοτελή και ατελείωτα, ένα από αυτά (έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον) αφορά στον κορυφαίο προπονητή του γυναικείου μπάσκετ -και πρώην εκλέκτορα της Εθνικής Γυναικών- Τζώρτζη Δικαιουλάκο.

Ο κόουτς Δικαιουλάκος έμεινε τρία χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής, καταγράφοντας -όχι πως αυτό έχει σημασία, στο συγκεκριμένο άρθρο- σπουδαίες επιτυχίες. Γι’ αυτή του την ενασχόληση δεν πήρε ευρώ (!), αν εξαιρέσουμε ένα πριμ, το οποίο πληρώθηκε από τη Eurobank κι όχι από την ΕΟΚ! Σε αυτά τα τρία χρόνια, μόνο ένας από τους άμεσους συνεργάτες του πήρε τους μισθούς ενός έτους.

Λογικό κι επόμενο ήταν να προσφύγει στα δικαστήρια, όπου κατέθεσε αγωγή για τα δεδουλευμένα. Ως εδώ έχουμε μια τυπική συμπεριφορά της ΕΟΚ, η οποία φαίνεται πως συντηρεί το κίνημα «Δεν πληρώνω». Αν σταματούσαμε εδώ, θα μπορούσε κάποιος να πει… «και στο Λονδίνο βρέχει».

Ο Τάκης Τσαγκρώνης κι ο Αριστείδης Γολέμης κατέθεσαν ένορκη βεβαίωση ότι η συμφωνία με τον κόουτς Δικαιουλάκο ήταν 4.000 ευρώ τον χρόνο. Ορκίστηκαν οι άνθρωποι ότι αυτά τα χρήματα οφείλουν, χωρίς -φυσικά- να πουν ότι σκοπεύουν να τα πληρώσουν.

Μάλλον ξέχασαν ότι το 2013, με έγγραφό της στη ΦΙΜΠΑ η ΕΟΚ γνωστοποιούσε ότι ο κόουτς Δικαιουλάκος αμείβεται με 9.000 ευρώ τον χρόνο. Κι αυτό το έγγραφο είχε την υπογραφή του Τάκη Τσαγκρώνη.

Δεν γίνεται και τις δύο φορές να λένε την αλήθεια. Κοινώς έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη ψευδορκία, από ανθρώπους που έχουν την τύχη του ελληνικού μπάσκετ στα χέρια τους. Το γνωρίζει (αλίμονο) ο Γιώργος Βασιλακόπουλος; Πότε έλεγαν ψέματα, το 2013 ή σήμερα;

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος ακολουθεί τα χνάρια του Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος επίσης έφυγε απλήρωτος και στο τέλος μπλόκαρε τους λογαριασμούς της ΕΟΚ και πήρε τα δεδουλευμένα. Ακολουθεί τα χνάρια του Γιάννη Γεωργαλή, του Νίκου Αγαδάκου (διαιτητής) κι άλλων, οι οποίοι έχουν σύρει την ΕΟΚ στα δικαστήρια και έχουν πάρει τα χρήματα που δικαιούνται.

Αλήθεια, ποιος δίνει το δικαίωμα στην ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας να διασύρει την Εθνική ομάδα, αφήνοντας απλήρωτους τους πρωταγωνιστές; Ποιος πληρώνει τα δικαστικά έξοδα; Ποιος συμφωνεί να πληρώνονται τόκοι υπερημερίας, για χρήματα τα οποία έχουν προβλεφθεί στον τακτικό προϋπολογισμό κι έχουν εκταμιευτεί μέσω της επιχορήγησης;

Αλήθεια, θα ασχοληθεί κάποτε ο κ. Βασιλειάδης με το ζήτημα, θα ελέγξει την ΕΟΚ ως οφείλει, ή θα συνεχίσει να συμπορεύεται με τον κ. Τσαγκρώνη, μόνο και μόνο επειδή σκοπεύει να κατεβεί στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ