Οι -12, η ευκαιρία των «δύο», ο «έτοιμος για βασικός» Μανωλάς και ο «πειραματικός» Ολυμπιακός του αύριο…

Οι -12, η ευκαιρία των «δύο», ο «έτοιμος για βασικός» Μανωλάς και ο «πειραματικός» Ολυμπιακός του αύριο…

Ο Μαρτίνς πρέπει να βρει λύση για... 12 σοβαρά προβλήματα κόντρα στον Απόλλωνα. Καρμπόβνικ, Λοβέρα, Μανωλάς, Βρουσάι και το βάθος του ρόστερ, τη δίνουν.

Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρόνι Λόπες, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Φορτούνης, Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Κούντε, Ονιεκούρου, Γκάρι Ροντρίγκες. Αυτοί οι 12 ποδοσφαιριστές απουσιάζουν από το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οι 7 πρώτοι είναι εδώ, αλλά δεν είναι διαθέσιμοι, για διαφορετικούς λόγους. Οι άλλοι 5 έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδας στο Κόπα Αφρικα. Και 12, μπορούν να λογίζονται ως δυνάμει βασικοί. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο.

Μελετώντας κάποιος την ίδια στιγμή την αποστολή που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, το βράδυ της Τρίτης, θα δει ονόματα που προκαλούν ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς υπάρχει ο Κώστας Μανωλάς. Ο Μαρτίνς υποστήριξε χθες ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση και ουσιαστικά προανήγγειλε την επιστροφή του. Μην προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν, εάν όχι απλά τον δούμε να παίζει, αλλά να παίζει πολύ. Από αύριο κιόλας.

Κι αν για τον Μανωλά, ήταν απλά θέμα χρόνου να βρεθεί στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας του Πειραιά, η παρουσία του Μάξι Λοβέρα στην αποστολή, είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Μια από εκείνες που σου μπορεί να βγάλουν… μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Η πίεση του Ολυμπιακού να φτάσει έγκαιρα η «μπλε κάρτα» δεν είχε να κάνει μόνο με τα κρούσματα. Αλλά είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Μαρτίνς βλέπει από τον Αργεντινό διάθεση, πάθος, αλλά και… καλή κατάσταση. Και ένας παίκτης που έχει δουλέψει μόνος του και γυρίζει στη βάση του… έτοιμος αγωνιστικά, δείχνει πολλά.

Πολλά ο Ολυμπιακός περίμενε και περιμένει από τον Μίχαλ Καρμπόβνικ. Ο Πολωνός έχει να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο και την εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Εκείνο το 90λεπτο ήταν τα τελευταία του λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Εκτοτε ο Μαρτίνς τον έβαλε στο περιθώριο. Και πάνω που ο ίδιος προσπαθούσε να αλλάξει την κατάσταση, του έτυχαν όλα. Τραυματίστηκε σοβαρά. Πέρασε covid και γενικώς του πήγαν όλα στραβά. Τώρα, έχει την ευκαιρία να παίξει. Και να… δείξει. Και λογικά ως βασικός.

Από εκεί και πέρα, στην αποστολή του Ολυμπιακού υπάρχουν και τα παιδιά που αποτελούν το αύριο του συλλόγου. Ο Τζολάκης και ο Σουρλής δεν είναι «νέοι». Είναι μικροί, αλλά είναι έμπειροι, έχουν παίξει, έχουν κερδίσει, έχουν χάσει και δεν μπορούν να λογίζονται ως «άπειροι». Από την άλλη, οι Μπα, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Νίκολιτς, Μαυρουδής είναι παιδιά που ο κόσμος έχει ακούσει/διαβάσει, αλλά δεν τους έχει συνδυάσει με την πρώτη ομάδα. Παιδιά που κάνουν τη δουλειά της στην ομάδα Β’. Και ήρθε η ώρα να πάρουν το βάπτισμα του πυρός και με την πρώτη ομάδα. Επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό ότι ο θεσμός των δεύτερων ομάδων, ήρθε για να αλλάξει και να βελτιώσει τα πάντα.

Εάν βάλουμε σε μια τάξη τα όσα έχουν συμβεί αυτή την εβδομάδα στον Ολυμπιακό, τις 12 απουσίες, αλλά και όσα δοκίμασε ο Μαρτίνς στο Ρέντη, προκύπτει μια πρώτη εικόνα του τι θέλει να δείξει κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Βατσλίκ, που είναι καλά εδώ και λίγες ημέρες, θα παίξει. Οι Καρμπόβνικ, Ρέαμπτσιουκ, Ουσεϊνού Μπα, θα ξεκινήσουν. Ο Αβραάμ το ίδιο, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που «βλέπουν» και Μανωλά. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Η μεσαία γραμμή είναι ξεκάθαρη: Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά είναι αδιαπραγμάτευτοι. Ο Μασούρας το ίδιο. Ο Ελ Αραμπί έχει προβάδισμα έναντι του Τικίνιο. Και ένα δίλημμα προκύπτει για την τελευταία θέση στα άκρα. Καθώς ο Βρουσάι με τον Βαλμπουενά τη διεκδικούν.

Όλα αυτά είναι στα χαρτιά. Στην πράξη, ο Μαρτίνς δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Διότι είναι σαφές ότι έχει να αντιμετωπίσει μια τελείως… πειραματική κατάσταση. Μια ομάδα αλλαγμένη, νέα, σχεδόν κατά το ήμισυ! Μια ομάδα που μπορεί να δείχνει το… μέλλον, αλλά παράλληλα δείχνει και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός με τις τόσες απουσίες. Και παράλληλα δείχνει και το βάθος του ρόστερ.

Με την ευκαιρία όσων θέλουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στους Ερυθρόλευκους, να είναι μοναδική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ