Πλησιάζοντας στον πρωταθλητισμό

Πλησιάζοντας στον πρωταθλητισμό

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και δημιουργεί κάτι που είχαμε χρόνια να δούμε.

Άλλη μία νίκη για τον Παναθηναϊκό, άλλη μία πειστική εμφάνιση, ακόμα μία βραδιά που ο Γιοβάνοβιτς σε πείθει ότι δημιουργεί μια ομάδα η οποία εξελίσσεται και γίνεται καλύτερη από Κυριακή σε Κυριακή. Η Λεωφόρος μετατρέπεται σε απόρθητο κάστρο, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει άνετα όποιον αντίπαλο την επισκέπτεται και μάλιστα με «καθαρό» σκορ. Χωρίς το παραμικρό άγχος.

Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης πήγαν κατά σειρά στο Απόστολος Νικολαΐδης και έφυγαν με το ίδιο σκορ στην πλάτη. Το 2-0. Υποτίθεται πως απέναντι στον Άρη πηγαίναμε για ντέρμπι, αλλά η ομάδα του Μάντζιου είχε μία όλη κι όλη ευκαιρία σε 94 λεπτά αγώνα. Κι αυτή από στημένη μπάλα. Σε ροή αγώνα δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Μπρινιόλι ούτε μία φορά.

Έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία η χθεσινή νίκη, όχι γιατί ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά είναι ανταγωνιστής του Παναθηναϊκού, αλλά γιατί οι πράσινοι κατάφεραν να… καμουφλάρουν καταπληκτικά τις απουσίες τους. Είχε και ο Άρης απουσίες και φάνηκε αυτό στο γήπεδο. Χωρίς 3-4 βασικούς ποδοσφαιριστές δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστικός. Την ώρα που και ο Παναθηναϊκός είχε τον ίδιο αριθμό απουσιών, του έλειπαν δύο από τους τρεις βασικούς της μεσαίας γραμμής, παρ’ όλα αυτά η ομάδα έκρυψε και την απουσία του Ρούμπεν και αυτή του Μαουρίσιο. Και φυσικά του Καρλίτος, αφού βρήκε γκολ από τα εξτρέμ του, που ήταν σε καταπληκτική βραδιά.

Παλάσιος και Αϊτόρ έκαναν τη διαφορά όχι μόνο με τις ασίστ και τα γκολ του, αλλά με τη γενικότερη παρουσία τους. Ο Παλάσιος αρχίζει να βγάζει ποιότητα στο γήπεδο, να σκοράρει, να τελειώνει φάσεις, αλλά το βασικότερο όλων είναι πως πλέον έχει αποκτήσει εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του. Πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και… φοβίζει τον αντίπαλό του, αναγκάζοντας τον να κάνει πίσω βήματα. Για τον Αϊτόρ τα λόγια είναι περιττά. Η εικόνα του στο γήπεδο είναι ηγετική. Ζητάει μπάλα, δημιουργεί ευκαιρίες, σπέρνει πανικό όταν πηγαίνει στην ατομική ενέργεια, δίνει ασίστ και σκοράρει. Έκανε τη διαφορά και στο 2-0 με τον Ατρόμητο και στη νίκη με τον Άρη.

Το τελευταίο δίμηνο ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν ήταν υπερβολικά εκείνα τα λόγια που είχε πει ο Χαρίσης του Ατρόμητου. Οι πράσινοι κυριαρχούν στο γήπεδο, δεν αφήνουν περιθώρια στον αντίπαλο ούτε καν να τους απειλήσει. Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης είχαν συνολικά δύο ευκαιρίες στη Λεωφόρο και οι δύο από στημένες φάσεις. Το δοκάρι του Σάλιακα από τον ΠΑΣ και το δοκάρι του Μπεναλουάν από τον Άρη. Σε 270 αγωνιστικά λεπτά, ο Μπρινιόλι έμεινε θεατής.

Αυτός ο Παναθηναϊκός που δημιουργεί ο Γιοβάνοβιτς χρειάζεται λίγες… πινελιές ακόμα ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ του για να κάνει πρωταθλητισμό την επόμενη σεζόν. Δεν είναι υπερβολή. Ένας χαφ, ένας αριστερός μπακ ως εναλλακτική επιλογή του Χουάνκαρ, ένας ακόμα στόπερ υψηλού επιπέδου και ένα φορ διαφορετικού τύπου από τον Καρλίτος, ώστε να μπορεί να ταιριάξει σε κάποια ματς και μαζί του. Έχει μπροστά του έξι μήνες για να ψάξει και να βρει 3-4 παίκτες ακόμα που θα του κάνουν τη διαφορά και που θα του επιτρέψουν να… ονειρεύεται τη σεζόν 2022-2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ