Παναθηναϊκός – Άρης 2-0 : Στην τετράδα με το αγαπημένο του σκορ

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0 : Στην τετράδα με το αγαπημένο του σκορ

Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα Άρης. Τέσσερα στα τέσσερα στη Λεωφόρο με το ίδιο σκορ για τον Παναθηναϊκό, που με τα γκολ του Παλάσιος και του Αϊτόρ επέστρεψε στην τέταρτη θέση.

12 τελικές ο Παναθηναϊκός, μόλις δύο ο Άρης. Έξι στην εστία του Κουέστα, καμία σε αυτή του Μπρινιόλι. Όλο κι όλο; Ένα δοκάρι έπειτα από στημένη μπάλα για τους κίτρινους. Αυτό του Μπεναλουάν στο 40′. Και η τύχη τους; Ίδια με αυτή των τεσσάρων προηγούμενων αντιπάλων που αντιμετώπισαν στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό. Με σκυμμένο το κεφάλι και με απόσταση πλέον από την τετράδα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει, με την κατοχή της μπάλας που έχει στα παιχνίδια της, με την κυνικότητά της. 2-0 και τον Άρη, όπως έκανε και με τον Παναιτωλικό και με τον Ατρόμητο και με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το αγαπημένο του σκορ.

Πέμπτη  νίκη στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος για τους πράσινους, που σε αυτό το διάστημα έχουν χάσει μόνο από την ΑΕΚ. Ενδιάμεσα είχαν και την πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στον Βόλο, που θα συναντήσουν μπροστά τους την ερχόμενη Κυριακή. Αλλά η σημερινή ήταν διπλής σημασίας, ελέω αντιπάλου. Ο Άρης είναι – θεωρητικά – ο ανταγωνιστής του Παναθηναϊκού στη… μάχη για την τέταρτη θέση. Αλλά μονάχα θεωρητικά.

Γιατί με την εικόνα που βγάζουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να βλέπει τι γίνεται πίσω του (στο συν πέντε πλέον και με ματς λιγότερο από τον Άρη), αλλά μπροστά του. Την ώρα που ο Άρης κυνηγά την εξάδα (ή την τετράδα), ο Παναθηναϊκός κυνηγά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που είναι στην τρίτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Και απέδειξε το βράδυ της Τετάρτης στο Απόστολος Νικολαΐδης πως είναι καλύτερη ομάδα από εκείνη του Μάντζιου. Και με περισσότερες λύσεις, μιας και το δικό του βάθος τον οδήγησε στη νίκη σε ένα ματς με πολλές απουσίες και από τους δύο.

Οι πρωταγωνιστές; Εκείνοι που έχουν πάρει από το… χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγούν εκ του ασφαλούς. Ο Παλάσιος και ο Αϊτόρ. Όπως και στο αμέσως προηγούμενο 2-0 με τον Ατρόμητο. Τότε ο Αϊτόρ είχε την ασίστ στο 1-0 του Καρλίτος. Και ο Παλάσιος είχε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Σήμερα; Ασίστ Αϊτόρ, γκολ ο Παλάσιος για το 1-0. Ασίστ ο Παλάσιος, γκολ ο Αϊτόρ για το 2-0.

Στη… μάχη του MVP το βραβείο πρέπει να μοιραστεί. Ο Άρης δεν βρήκε τρόπο να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των εξτρέμ του Γιοβάνοβιτς, που είτε παίζουν με αντίθετο πόδι, όπως συνέβη σε άλλα ματς, είτε στην… καλή τους πλευρά, όπως συνέβη απόψε, δείχνουν την ίδια ποιότητα. Και κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε σε όλους τους τομείς απέναντι στον Άρη, που είχε μόνο τον Ιτούρμπε να παλεύει όσο αντέχει. Όταν εκείνος κουράστηκε και βγήκε, οι παίκτες του Μάντζιου δεν είχαν τρόπο ανάπτυξης. Και παρά την είσοδο του Μπερτόγλιο, φάνηκαν οι πολλές και σημαντικές απουσίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, κάτι που κατάφερε να καμουφλάρει ο Γιοβάνοβιτς με τις δικές του απουσίες.

Ο Άρης είχε μία καλή στιγμή σε 94 λεπτά αγώνα, την κεφαλιά του Μπεναλουάν στο 40′, που σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός είχε κι εκείνος δοκάρι στο 50′ με τον Αϊτόρ, είχε και 2-3 καλές ευκαιρίες μετά το 2-0 για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Το τελικό 2-0 είναι απολύτως δίκαιο βάσει των όσων είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του Απόστολος Νικολαΐδης, με τον Παναθηναϊκό να επιβεβαιώνει την ανοδική του πορεία και να αποκτά πλέον μια σταθερότητα που του είχε λείψει ολα τα προηγούμενα χρόνια. Και ένα… κάστρο που το είχε ανάγκη, αφού στη Λεωφόρο κυριαρχεί.

Το δεκάρι: Δεν ξέρεις ποιον να επιλέξεις ανάμεσα σε Αϊτόρ και Παλάσιος. Ένα γκολ και μία ασίστ και οι δύο, ένα δοκάρι ο Αϊτόρ, δύο μεγάλες ευκαιρίες ο Παλάσιος. Υπέροχοι και οι δύο. Οι κορυφαίοι στον αγώνα.

Στον πάγκο: Ο Γκάνεα έχασε τον Χουάνκαρ στο πρώτο γκολ και τον Αϊτόρ στο δεύτερο. Δεν κατάφερε να ακολουθήσει σε καμία περίπτωση τους αντιπάλους του.

Που κρίθηκε: Στη γενικότερη ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν ποτέ, έδειξαν πως είναι καλύτερη ομάδα, βρήκαν δύο γκολ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και πήραν μία από τις πιο άνετες νίκες στη φετινή σεζόν.

Γιατί κόουτς: Ο Μάντζιος έπαιξε φουλ επίθεση στο δεύτερο μέρος, βάζοντας δύο επιθετικούς και τον Μπερτόγλιο, αλλά η ομάδα του έδειξε επηρεασμένη από τις απουσίες. Ο Γιοβάνοβιτς εμπιστεύτηκε μέχρι το 75′ τους ίδιους παίκτες, καθυστερώντας τις αλλαγές, αλλά δικαιώθηκε.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (86′ Κώτσιρας)(, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (86′ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (92′ Χατζηθεοδωρίδης), Αϊτόρ, Μακέντα (79′ Ιωαννίδης)

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν (85′ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκανέα (53′ Μπερτόλιο), Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (85′ Χαϊροβιτς), Λούμορ, Ιτούρμπε (62′ Μάνος), Λόπεθ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ