Δικογραφίες σε… σκυταλοδρομία για έναν «πολιτικό αντίπαλο» της Κυβέρνησης

Δικογραφίες σε… σκυταλοδρομία για έναν «πολιτικό αντίπαλο» της Κυβέρνησης

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, ούτε η φθορά που προκάλεσε στην εικόνα ότι μεσολάβησε. Και όσο για εκείνους που εδώ και λίγες ώρες σφυρίζουν παριστάνοντας τους αδιάφορους για τα πραγματικά γεγονότα; Την δουλειά τους, την έκαναν και μάλιστα πολύ καλά όπως αποδείχθηκε. Σε σημείο... Εξυγίανσης.  

Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως είναι άξιο παρατήρησης, διότι όπως και να χει με το που ολοκληρώνεται μια «δικογραφία» σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανοίγει αυτομάτως μια επόμενη. Σαν εκείνες τις Μπάμπουσκα, που μέσα στη μια κρύβεται η επόμενη. Σα να… αλλάζει πίστα, στο ίδιο παιχνίδι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού που συμπτωματικά μέχρι να εμπλακεί με τους Ερυθρόλευκους δεν είχε περάσει ούτε από έξω από τα Δικαστήρια.

Μέχρι να αναλάβει τις τύχες της ομάδας που η σημερινή Κυβέρνηση με διάφορους τρόπους έχει φροντίσει να την τοποθετήσει ψηλά στη λίστα με τους «πολιτικούς εχθρούς της», όπως τελευταίος επιβεβαίωσε το Σάββατο ο Υφυπουργός αθλητισμού. Πως το είπε ακριβώς στο Skysports: «Τα κίνητρα του Ολυμπιακού είναι περισσότερο πολιτικά, και λιγότερα αθλητικά». Φυσικά δεν έχει σημασία ότι πρόκειται για μια ακόμη μπαρούφα δίχως υπόβαθρο, μια ακόμη πετυχημένη «ερμηνεία» ενός Υφυπουργού που κάποια στιγμή περιμένει η στάση του να εκτιμηθεί με θέα στον επόμενο ανασχηματισμό. Σημασία έχει πως αξιολογεί ένας (ακόμη) κορυφαίος εκπρόσωπος, την σχέση της Κυβέρνησης με την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Πως καταλαβαίνει την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές και αναπόφευκτα πως λειτουργεί με βάση αυτή.

Προηγήθηκε:

  • το μεσαίο δάχτυλο του συντρόφου Υπουργού Καμμένου και οι απειλές για «βραχιολάκια», πριν καν φτάσει αξημέρωτα να τηλεφωνεί σε ισοβίτες.
  • εκείνο το περίφημο «εγκληματική ομάδα» στην ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. που έχουμε το προνόμιο να συγκυβερνά αυτόν τον τόπο.
  • ο γραφικός –αλλά και πρώην υφυπουργός- Ζουράρις με τα χυδαία συνθήματα του για τον Ολυμπιακό.
  • η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Βερναρδάκη για τον ύμνο του Ολυμπιακού και η μετατροπή του σε «ύμνο του Μαρινάκη, η τυπικότατη περίπτωση σε μια ΠΑΕ μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες, οριζόντιες και μη».
  • η εμπλοκή του Κοντονή ειδικά σε αυτή την ιστορία με την «εγκληματική» στον καιρό που ήταν εκείνος Υφυπουργός αθλητισμού.

Τι από όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται στη σχέση μιας Κυβέρνησης με μια ομάδα, αν δεν την αντιλαμβάνεται ως πολιτικό εχθρό της;

Αθωώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από τον Άρειο Πάγο που επί της ουσίας έκρινε ως απαράδεκτη την παραπομπή του. Κατέπεσε οριστικά και αμετάκλητα το αφήγημα της «εγκληματικής οργάνωσης». Δικαιώθηκε τυπικά, όχι όμως και πρακτικά. Διότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, ούτε η φθορά που προκάλεσε στην εικόνα -του ίδιου αλλά και του Ολυμπιακού- ότι μεσολάβησε.  Οι κατηγορίες, η διαπόμπευση, οι προσβολές, τα… λαϊκά και τηλεοπτικά δικαστήρια, η διαμόρφωση σε επίπεδο παραποίησης της κοινής γνώμης δεν διαγράφονται. Παραμένουν εκεί, έστω και αν τις τελευταίες ώρες σφυρίζουν αδιάφορα για τα πραγματικά γεγονότα. Την δουλειά τους, την έκαναν και μάλιστα πολύ καλά όπως αποδείχθηκε. Σε σημείο που σήμερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο να απολαμβάνει τα «προνόμια» της Εξυγίανσης που επί της ουσίας κατασκευάστηκε πάνω στο μυθιστόρημα που κάποιοι μετέτρεψαν σε δικογραφία.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ “μητρώο” για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις. Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα «πολιορκούν» κατάδικο στο οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει λέγοντας τερατώδη ψέματα. Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση» δήλωσε ξημερώματα Σαββάτου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας για την τελευταία δίωξη που αντιμετωπίζει. Τα λόγια του έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία σήμερα. Πόσο δε μάλλον ο επίλογος της τοποθέτησης του. Εκείνο το «Ας είναι βέβαιοι οι σκευωροί ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, να συνθηκολογήσω και να υποκύψω, όπως νομίζουν και επιδιώκουν».

Από την Παρασκευή είναι γνωστό πως η ιστορία,  συνεχίζεται…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ