Ενας παίκτης που χάθηκε, δείχνει πώς κάνει μεταγραφές ο Ολυμπιακός

Ενας παίκτης που χάθηκε, δείχνει πώς κάνει μεταγραφές ο Ολυμπιακός

Η Γαλατασαράι κέρδισε την υπογραφή του Μποέ, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμη μία φορά πως ξέρει να κινείται κάτω από τα ραντάρ.

Κάθε μεταγραφική περίοδο γίνονται κινήσεις που συχνά δεν γίνονται γνωστές. Κινήσεις που μπορεί να φτάσουν κοντά στην υλοποίησή τους, αλλά στο τέλος της ημέρας κάτι πηγαίνει στραβά και δεν γίνονται. Ή απλώς το timing δεν είναι σωστό. Μια τέτοια περίπτωση έλαβε χώρα και με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Μια από τις περιπτώσεις που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, αλλά που επιβεβαιώνει ότι οι Πειραιώτες δουλεύουν με τρόπο που δεν έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, βρίσκονταν το καλοκαίρι σε αναζήτηση δεξιού μπακ και είχαν καταλήξει σε κάποια ονόματα. Ενα από αυτά ήταν του Σάσα Μποέ. Ονομα που έως και σήμερα δεν είχε αναφερθεί ως στόχος του Ολυμπιακού. Αλλά που έπαιξε πολύ δυνατά, με τις συζητήσεις να μένουν κρυφές. Και με την εξέλιξη να είναι ανατρεπτική.

Ο 21χρονος (12/09/2000) δεξιός μπακ ανήκε στη Ρεν. Πέρασε τη σεζόν 2020-21 ως δανεικός στην Ντιζόν (24 συμμετοχές) και το καλοκαίρι η ομάδα του τον έβγαλε στην αγορά, θέλοντας να τον πουλήσει. Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, αξιολόγησαν ως πολύ ενδιαφέρουσα την περίπτωση του Μποέ. Και για αυτόν τον λόγο ασχολήθηκαν με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Συζήτησαν με την πλευρά του παίκτη και με τη Ρεν, έμαθαν τα δεδομένα και έκριναν ότι επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία, με ικανότητα να παίζει και δεξιά και αριστερά και έθεσαν το όνομά του στη διάθεση του Μαρτίνς. Επί της ουσίας, κρίθηκε ότι πρόκειται για μια περίπτωση «Αγκιμπού». Ενας νέος ποδοσφαιριστής, με ταλέντο και προοπτική, τον οποίο η ομάδα του δεν αξιολόγησε σωστά. Αρα, ευκαιρία.

Παράλληλα με τις επαφές τον Ολυμπιακό, ωστόσο, ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Τζόναθαν Μάαρεκ, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Classico Sports Management», δέχθηκε προσφορά από τη Γαλατασαράι. Για την ακρίβεια, οι Τούρκοι ενημερώθηκαν για το ποσό που ζητούσε η Ρεν (κάτι παραπάνω από 1.000.000 €), το έδωσαν αμέσως και επιπλέον δελέασαν τον ατζέντη με προμήθεια σχεδόν μισού εκατομμυρίου. Ενώ στον Μποέ προσέφεραν 4ετές συμβόλαιο (2025), με συνολικές απολαβές στην 4ετία, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

Η προσφορά έγινε άμεσα δεκτή από τον ατζέντη και τον ποδοσφαιριστή και στις 26 Ιουλίου η μεταγραφή ανακοινώθηκε και επίσημα. Με τον Μποέ να συνεχίζει την καριέρα του στην Πόλη και να αποκτά σταδιακά ρόλο στα πλάνα του Φατίχ Τερίμ, έχοντας έως τώρα 8 συμμετοχές και 1 γκολ, κυρίως, λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Μπορεί ο Μποέ να μην συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, μπορεί να είναι μια περίπτωση που δεν προχώρησε, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει πολύ παραστατικά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι Ερυθρόλευκοι σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυσή τους. Δείχνει πώς κινούνται στο παρασκήνιο και πώς «χτυπούν» ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει. Χωρίς κανείς να μάθει το παραμικρό. Χωρίς να δίνουν… στόχο. Χωρίς θόρυβο.

Για να βρεις και να αποκτήσεις περιπτώσεις όπως ο Αγκιμπού Καμαρά, δεν μπορείς να είσαι ακίνητος. Δεν γίνεται να ξεκινήσεις τον Γενάρη και να πεις, τώρα ψάχνω για παίκτη. Εάν δεν υπάρχει προετοιμασία, οργάνωση, σωστό σκάουτινγκ, αξιολόγηση, αλλά και η σωστή και καίρια πληροφορία, δεν μπορείς να κάνεις «κλοπές» στις μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζει. Και δεν αποκλείεται να κάνει τις κινήσεις του ακόμη και το επόμενο διάστημα. Αρκεί να είναι το σωστό timing. Ένα στοιχείο που σχεδόν πάντα είναι κομβικό στο να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ