Με οκτώ λάθη σε 10 λεπτά…

Με οκτώ λάθη σε 10 λεπτά…

Δεν γίνεται να διεκδικήσεις νίκη μέσα στην Τουρκία, ειδικά αν είσαι και ταλαιπωρημένος από την πανδημία.

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε την φρεσκάδα και τον ρυθμό των προηγούμενων αγώνων. Μετά τον θρίαμβο στο ΟΑΚΑ, η ομάδα δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από την πανδημία. Όχι μόνο δεν έπαιξε άλλον αγώνα, αλλά ούτε προπονήσεις δεν μπορούσε να κάνει.

Δεν είναι δικαιολογία, είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο για να μπορέσει να βγάλει και πάλι στα παρκέ την εντυπωσιακή του εικόνα. Μέσα από τα παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αργήσουν να επιστρέψουν στις νίκες και τις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Οι Πειραιώτες πήγαν στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την Φενέρ, χωρίς ουσιαστικά προετοιμασία. Και μέσα σε όλα τραυματίστηκε ο ΜακΚίσικ (μακάρι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Αμερικανός) και αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές – και χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο – ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Όλα αυτά ο Ολυμπιακός τα πλήρωσε. Οι Πειραιώτες παραδόθηκαν άνευ όρων στο δεύτερο ημίχρονο. Γιατί στα πρώτα 20 λεπτά, ο Θρύλος με την άμυνά του και με τις επιθετικές ενέργειες των Σλούκα, Πρίντεζη και Παπανικολάου, κατάφερε να προηγηθεί με 39-36. Σε ένα διάστημα, που Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ δεν είχαν πετύχει πόντο!

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το σημαντικότερο οι Πειραιώτες δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Και πώς να μην ήταν όταν σε αυτά τα 10 λεπτά ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε οκτώ λάθη. Αριθμός απαγορευτικός, ακόμα και για παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος με ομάδες αδύναμες που παλεύουν για την παραμονή. Όχι για παιχνίδι Ευρωλίγκας.

Επίσης στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός δέχθηκε επτά τρίποντα, επίσης αριθμός απαγορευτικός. Και τα περισσότερα τρίποντα ήταν ελεύθερα. Με οκτώ λάθη και 21 πόντους από τρίποντα, σε δέκα μόλις λεπτά, δεν μπορείς να διεκδικήσεις νίκη.

Το 36 – 39 έγινε 66-59 και στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου , οι Τούρκοι πέτυχαν οκτώ αναπάντητους πόντους. Πήγαν το σκορ στο 74-59 και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Το ματς ουσιαστικά χάθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Χάθηκε μια μάχη, χάθηκε και η διαφορά (σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Φενέρ) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του έχουν δουλειά. Να επαναφέρουν την ομάδα στο επίπεδο που ήταν πριν την αγωνιστική απραξία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ