Γιατί «κοιλοπονάει» ο κ.  Καποδίστριας;

Γιατί «κοιλοπονάει» ο κ. Καποδίστριας;

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης παίρνει τώρα την απόφαση να επαναρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ακουστεί η ετυμηγορία για τα γεγονότα στην Τούμπα. Χωρίς να έχουν επιβληθεί οι βαριές ποινές που απαιτούσαν η FIFA και η UEFA.

Δεν εξέπληξε κανέναν η απόφαση του κυρίου Σκουτέρη με την οποία δεν έκανε δεκτή την έφεση του Ολυμπιακού και διατήρησε την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών για τα επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Το αντίθετο θα εξέπληττε. Τουλάχιστον ο κ. Σκουτέρης «κοιλοπόνεσε» αλλά έβγαλε μια απόφαση. Ο πρωτοδίκης κύριος Καποδίστριας έχει δύσκολα «γεννητούρια». Πάνω από δυο βδομάδες πέρασαν από τα ανδραγαθήματα του κ. Σαββίδη στην Τούμπα κι ακόμα να βγει η πρωτόδικη απόφαση. Γιατί καθυστερεί τόσο ο κ. Καποδίστριας μόνο αυτός ξέρει. Ίσως να ξέρουν και κάποιοι άλλοι που έχουν λόγους να μην βιάζονται.

Μόνο που σε αυτή την ιστορία υπάρχουν κάποια κενά. Το ρημάδι το πρωτάθλημα διακόπηκε από την κυβέρνηση όχι βέβαια από αυτό καθαυτό το μπουκάρισμα του κ. Σαββίδη αλλά από τον διεθνή διασυρμό που προκλήθηκε όταν οι οθόνες στον κόσμο όλο πλημμύρισαν από την θέα του προέδρου του ΠΑΟΚ με το περίστροφο στην μέση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης παίρνει τώρα την απόφαση να επαναρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ακουστεί η ετυμηγορία για τα γεγονότα στην Τούμπα. Χωρίς να έχουν επιβληθεί οι βαριές ποινές που απαιτούσαν η FIFA και η UEFA.

Εδώ κάποιος μας δουλεύει ψιλό γαζί. Το δούλεμα πέφτει από τον κ. υφυπουργό που τάχα συνεννοήθηκε με τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου και το διέκοψε ενώ ταυτόχρονα εκφράζονταν φόβοι ότι η FIFA εξέταζε στα σοβαρά να μας αποκλείσει από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Εξέλιπε ο κίνδυνος επειδή του έστειλε ένα χαρτί η ανυπόληπτη Σούπερ Λίγκα και του κατέθεσε προτάσεις η ΕΠΟ; Εδώ γελάμε…

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν η εκδήλωση αμηχανίας μιας κυβέρνησης που βρέθηκε σε αδιέξοδο όταν ένας επιχειρηματίας του περιβάλλοντός της εκτέθηκε με την συμπεριφορά του και εξέθεσε και την ίδια. Όλα τα άλλα ήταν προφάσεις όπως προφάσεις ήταν και τα μέτρα που πρότεινε ο υφυπουργός και ζήτησε να δεσμευτούν οι ΠΑΕ.

Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς τον εκπρόσωπο της Πολιτείας όταν στην αρχή προτείνει τη δεύτερη φορά που η ομάδα κάνει να υποβιβάζεται και μέσα σε λίγες μέρες κάνει την δεύτερη φορά τέταρτη! Έτσι δεν στοιχειοθετείται σοβαρότητα ούτε προς τις ΠΑΕ αλλά ούτε και προς τις διεθνείς Ομοσπονδίες.

Πως κατάφερε να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο ο κ. υφυπουργός και αρχίζει το πρωτάθλημα πριν ακουστούν ποινές; Πως πετάει την πρόταση να καταργηθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ώστε να μην έχουν το δικαίωμα οι ΠΑΕ να φτάνουν σε τρίτο βαθμό;

Το πράγμα μυρίζει από μακριά παρασκήνιο και συνδιαλλαγή. Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μια κίνηση απελπισίας της κυβέρνησης για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία αναπάντεχα την έφερε ο εκλεκτός της σύμμαχος κ. Σαββίδης. Το αν ο κ. Καποδίστριας είναι μέρος του κόλπου θα το διαπιστώσουμε όταν επιτέλους γίνει γνωστή η ετυμηγορία του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ