Το θέμα δεν είναι μόνο το +9…

Το θέμα δεν είναι μόνο το +9…

Κατανοητές όλες οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό, καλό το +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ αλλά…

Με τον Απόλλωνα ο Ολυμπιακός έπαιξε με «τουπέ», έκανε αγγαρεία και πέταξε δύο βαθμούς στα σκουπίδια. Ματς στο οποίο δεν μπορούσε να υπάρχει η πραγματική δικαιολογία.

Κόντρα στον ΠΑΟ τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από τον κορωνοϊό και τα πολλά κρούσματα που είχε ενώ έχασε και από τραυματισμό τον Μπουχαλάκη που είναι κομβικός παίκτης στο παιχνίδι της. Μαζί με τις 5 απουσίες στο Κόπα Άφρικα μαζεύτηκαν πολλά που είχε να αντιμετωπίσει ο Μαρτίνς στην προετοιμασία του ντέρμπι.

Ντέρμπι που αν ξέραμε θα αποφεύγαμε, έχω την εντύπωση, να παρακολουθήσουμε. Μου μοιάζει όσο μπορώ να σκεφτώ προς τα πίσω ως το χειρότερο ντέρμπι «αιωνίων» που έχουμε δει.

Ντέρμπι με ελάχιστες τελικές και με ΜΗΔΕΝ καθαρή ευκαιρία για γκολ! Αλλά το ζητούμενο για μένα είναι ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ με τα στάνταρ που έχει τα τελευταία χρόνια χαρούμενος είναι που σε δύο ντέρμπι πήρε λευκές ισοπαλίες από τον Ολυμπιακό. Για τον Ολυμπιακό υπάρχει αυτό που λέμε οι δύο όψεις του νομίσματος.

Από την μια η ουσία. Και το κοντέρ λέει πως μετά από 17 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είναι στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο +10 από την τρίτη ΑΕΚ. Παραμένει δηλαδή το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα και μην ξεχνάμε πως το ματς που δεν έχουν δώσει οι δύο δικέφαλοί είναι το μεταξύ τους.

Το 0-0 ως αποτέλεσμα στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου προφανώς και δεν είναι αποτυχία, δεν είναι 0-0 στη Ριζούπολη δηλαδή.

Η άλλη πλευρά βεβαίως είναι πως καλό το +9 αλλά ο Ολυμπιακός «φωνάζει» πως, για τα δικά του στάνταρ, δεν αποδίδει αυτά που πρέπει και μπορεί. Ναι, υπάρχουν απουσίες όμως και πάλι η εικόνα της ομάδας με την επανέναρξη μέσα στο 2022 είναι κακή.

Στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός είχε μια τελική, ένα σουτ του Λόπες, ακίνδυνο. Μηδέν ευκαιρίες ενώ στο δεύτερο ημίχρονο καλά-καλά δεν επιτέθηκε. Ανύπαρκτη κατοχή μπάλας, κακή κυκλοφορία, μηδέν δημιουργία.

Ναι, ανασταλτικά τα πήγε πολύ καλά για αυτό και δεν απειλήθηκε στιγμή παρότι ο ΠΑΟ είχε την μπάλα στα πόδια του περισσότερο. Η τριάδα λειτούργησε πίσω, μπροστά όμως ο Ολυμπιακός δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Σε ένα ντέρμπι με 6-0 κόρνερ για τους πράσινους.

Βεβαίως η ουσία είναι πως ο βαθμός είναι σημαντικός, ειδικά από την στιγμή που η ΑΕΚ έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Παναιτωλικό. Και η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη από τον δεύτερο αν δεν άλλαζαν οι κανονισμοί στην Τούμπα για να… διατηρηθεί η παράδοση και να πάρει πέναλτι ξανά ο ΠΑΟΚ.

Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, που ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει δεν μπορούν. Είναι τι κάνει ο Ολυμπιακός. Πόσο βελτίωση θα έχει η ομάδα, βελτίωση που την χρειάζεται και το είπε και ο ίδιος ο Μαρτίνς μετά το ματς.

Ο Μαρτίνς που προφανώς δεν του αρέσει αυτό που βλέπει, όταν ο ίδιος έχει δημιουργήσει μια από τις καλύτερες ομάδες του Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα θα «παιχτεί» ξανά μόνο αν το… αποφασίσει ο Ολυμπιακός. Αν αλλάξει το «τσιπάκι» γρήγορα θα το τελειώσει και πιο γρήγορα. Προς το παρόν το ζητούμενο είναι να νικήσει την Κυριακή τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη και να κάνει το πρώτο τρίποντο στο 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ