Αργύρη Γιαννίκη, μήπως να το πάρεις… αλλιώς;

Αργύρη Γιαννίκη, μήπως να το πάρεις… αλλιώς;

Τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Το πάθημα δε γίνεται μάθημα, με τον Αργύρη Γιαννίκη να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια.

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ, είχα επισημάνει πως με τέτοια εικόνα σε πάγκο και χορτάρι, θα χάσει και τη δεύτερη θέση η ΑΕΚ. Ερχεται λοιπόν ο Παναιτωλικός, κάνει πάρτι στην… παιδική χαρά που ονομάζεται «άμυνα» και η Ένωση πέφτει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ντροπή. Αυτή είναι η λέξη που «κουμπώνει» σε αυτήν την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να «καβαλήσει» την Ένωση. Ο ΠΑΟΚ που… διαλύθηκε στο ντέρμπι με τον Άρη, βρίσκεται πλέον πάνω από το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη. Επειδή φυσικά, η ΑΕΚ δεν μπορεί να τελειώσει τα ματς με μικρομεσαίες ομάδες.

Γενικά, η ΑΕΚ δε μαθαίνει από τα λάθη της. Το πάθημα δε γίνεται μάθημα, με τη μια αγωνιστική σφαλιάρα να διαδέχεται την άλλη. Τη μια είναι η συμπαθητική ομάδα του Νίκου Νιόπλια που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα την Ένωση στο Ολυμπιακό Στάδιο και την άλλη το αξιόμαχο σύνολο του Γιάννη Αναστασίου. Με τον πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού να παίρνει και το… πορτοφόλι του Αργύρη Γιαννίκη. Τον Νίκο Καρέλη έριξε στο τέρεν στα τελευταία λεπτά, με την ΑΕΚ να μετατρέπει τον Παναιτωλικό σε… Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μια απλή ματιά στη φάση του γκολ αρκεί για να καταλάβει κανείς τι γίνεται. Άμυνα στη σέντρα, στην κόντρα ο Καρέλης και 1-1. Η αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» είναι για γέλια και για κλάματα. Δυο φάσεις χρειάστηκε ο Παναιτωλικός, δυο ο ΟΦΗ, δύο και ο Απόλλωνας. Έξι τέρματα το παθητικό της ΑΕΚ σε αυτά τα ματς και ένας κερδισμένος πόντος. Δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό το θλιβερό στατιστικό.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δείχνει να μην καταλαβαίνει από τα λάθη του. Για ακόμη μια φορά, προσπάθησε να βαφτίσει το κρέας, ψάρι. Τι έκανε δηλαδή; Χρησιμοποίησε ξανά στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Στράτο Σβάρνα. Ακατανόητη επιλογή.

Παράλληλα με την κίνηση να τοποθετήσει τον Γκαρσία στο ανάποδο «φτερό», έχασε και τον δαιμόνιο εξτρέμ της ΑΕΚ. Γενικά, ο Έλληνας κόουτς δεν καταφέρνει να παίρνει πολλά πράγματα από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας. Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ στα… χαμένα με βάρκα την ελπίδα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι μια επιλογή που πιστεύει και στηρίζει αρκετά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το έδειξε άλλωστε και μετά την ήττα-σοκ από τον ΟΦΗ, όπου ενεργοποίησε την επέκταση του συμβολαίου του. Ωστόσο, μετά από τόσον καιρό στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, βελτίωση ακούμε και βελτίωση δεν βλέπουμε. Ίσα-ίσα, που η Ένωση βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από πέρυσι. Φέτος και μετά από 17 αγωνιστικές, ο Δικέφαλος μετράει 33 πόντους. Τρεις λιγότερους από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Τη χρονιά δηλαδή, που η ΑΕΚ έπαιζε… κορώνα-γράμματα τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ένωση αδυνατεί να νικήσει μικρομεσαίες ομάδες, παρόλο που παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Δίχως λόγο, οπισθοχωρεί και την πληρώνει ακριβά. Είναι μια τακτική που ακολουθούσε στον ΠΑΣ ο Έλληνας τεχνικός. Μόνο που η ΑΕΚ δεν είναι… ΠΑΣ

Η ήττα από τον Παναιτωλικό συνιστά τεράστιο πισωγύρισμα για τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό. Θέλει μεγάλη προσπάθεια να βλέπεις την… πλάτη του χειρότερου ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων. Η εσωστρέφεια βρίσκεται ξανά στην πόρτα της ΑΕΚ, σε μια στιγμή που ακολουθεί και το ντέρμπι με τους «ασπρόμαυρους» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Με ανάλογες εμφανίσεις και τον Αργύρη Γιαννίκη… αλλού, η Ένωση κινδυνεύει να ζήσει στιγμές της περσινής ντροπιαστικής σεζόν. Δεν απέχει πολύ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ