Εκανε «μεταγραφή» αριστερού μπακ ο Μαρτίνς

Εκανε «μεταγραφή» αριστερού μπακ ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κρατήσει τον 18χρονο Φώτη Κίτσο στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και τον μετατρέπει σε αριστερό μπακ αλά... Τσιμίκα.

Στον εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό του είχε δώσει ένα ημίχρονο. Κόντρα στον Παναιτωλικό, του έδωσε κάτι παραπάνω από 30 λεπτά. Οι δύο πρώτες επίσημες συμμετοχές του με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίπεδο ανδρών. Δύο παιχνίδια στα οποία ο Φώτης Κίτσος, περί ου ο λόγος, πήρε το βάπτισμα του πυρός. Δύο αναμετρήσεις, από τις οποίες, μπορεί να μην το γνωρίζει ακόμη, αλλά εδραίωσε μια κατάσταση για τον εαυτό του.

Ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει ότι ο Κίτσος είναι ο ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να χτίσει το επόμενο πρότζεκτ του για τη θέση του αριστερού μπακ. Από to10.gr έχετε ενημερωθεί εδώ και καιρό για την άποψη του Πορτογάλου τεχνικού, αναφορικά με την «καλή» θέση του νεαρού ποδοσφαιριστή. Ενός παίκτη που ξεχώρισε φέτος στην ομάδα Β ως εξτρέμ, αλλά στον οποίο οι Ερυθρόλευκοι βλέπουν ένα εκκολαπτόμενο αριστερό μπακ.

Το γεγονός ότι ο 52χρονος τεχνικός τον χρησιμοποίησε στο Αγρίνιο αντί του Καρμπόβνικ για μισή ώρα, δεν κρίνεται τυχαίο. Δεν είναι τυχαίο. Εδώ και αρκετές ημέρες ο Ολυμπιακός εξετάζει τις λύσεις που έχει στα χέρια του για τον παίκτη που θα αποτελέσει τον αναπληρωματικό του Ρέαμπτσιουκ. Ο Κίτσος δεν είχε μπει έως τώρα σε αυτή τη συζήτηση. Αλλά όσο περνούν οι ημέρες, το όνομά του ολοένα και ακούγεται πιο έντονα.

Καθόλου τυχαίο γεγονός. Ούτε αυθαίρετη απόφαση. Ο Μαρτίνς εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήθελε «έτοιμο» αριστερό μπακ για «βασικό». Ήθελε έναν νεαρό και εξελίξιμο ποδοσφαιριστή, που θα είχε ξεκάθαρο ρόλο πίσω από τον Ρέαμπτσιουκ. Έναν παίκτη που θα δώσει λύσεις σε κάποια παιχνίδια και ανάσες στον Μολδαβό. Και παράλληλα θα προετοιμάζεται για το μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, έγινε συζήτηση για την απόκτηση του Βασίλη Ζαγαρίτη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αλλά ο Μαρτίνς δεν έχει πει ακόμη το τελικό «ναι». Και οι λόγοι είναι δύο: 1) Διότι θέλει να δει πώς μπορεί να ανταποκριθεί ο Καρμπόβνικ σε αυτόν τον ρόλο και 2) Διότι θεωρεί ότι ο Κίτσος μπορεί να έχει εξέλιξη, πιο γρήγορη και πιο εντυπωσιακή από τους περισσότερους παίκτες που υπάρχουν στην αγορά.

Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, η απόφαση που έχει παρθεί είναι ο Κίτσος να ανεβαίνει διαρκώς στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις. Και να υπάρξει ακόμη πιο εντατική και εξειδικευμένη δουλειά, ώστε να μάθει όσο καλύτερα γίνεται τη θέση του αριστερού μπακ. Και να πάρει κι άλλες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Εξάλλου, έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι από πέρυσι ο Μαρτίνς χρησιμοποιεί μόνο στο αριστερό άκρο της άμυνας τον 18χρονο (31/03/2003) ποδοσφαιριστή που αποτελεί γέννημα θρέμμα της ακαδημίας του συλλόγου. Και πιστεύει ότι εάν δουλέψει σωστά και μάθει τη θέση, η εξέλιξή του θα είναι εντυπωσιακή.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει σταματήσει να κοιτάζει την αγορά για αριστερό μπακ. Ούτε ότι η περίπτωση του Ζαγαρίτη έχει «παγώσει» οριστικά και δεν θα υπάρξει επιστροφή. Προς το παρόν, ωστόσο, ο Μαρτίνς δείχνει προτίμηση στον Κίτσο. Μάλιστα το μετέφερε και αρμοδίως. Ενημερώνοντας τη διοίκηση για τις απόψεις του για τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ