Τι φάση περνάνε;

Τι φάση περνάνε;

Οι «φίλοι του Βασιλακόπουλου» ζουν στο δικό τους… συννεφάκι, καταργούν νόμους και λογική.

Εδώ και καιρό ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ φρόντισε να αλλάξει η διοίκηση της ΟΔΚΕ, δηλαδή της Ομοσπονδίας των διαιτητών μπάσκετ. Το έχει καταγγείλει ο πρώην πρόεδρός της (Ηλίας Καφφές) και ουδείς το διέψευσε, αφήστε που υπάρχουν και πλήθος ντοκουμέντων ηχητικών και μη, που στοιχειοθετούν ωμή παρέμβαση της ΕΟΚ στα διοικητικά της ΟΔΚΕ. Περσινά ξινά σταφύλια…

Η νέα διοίκηση φέρνει προς συζήτηση σχέδιο εσωτερικού κανονισμού διαιτησίας, αποδεικνύοντας πως ζει σε… συννεφάκι, πως έχει πληγεί από τη νόσο «εμείς είμαστε το κράτος». Δεν θα σας κουράσω με σχόλια, πάμε στα πιο χτυπητά παραδείγματα ακραίας φασιστικής νοοτροπίας:

Στο άρθρο 21 (6γ), που αφορά στη «Δυσφήμιση διαιτητικού λειτουργήματος» αναφέρεται πως συντελείται: «Με την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, κατά παράκαμψη – υπέρβαση όλων των ενδικοφανών διαδικασιών μέσα από τα καταστατικά όργανα και θεσμούς της ΟΔΚΕ και της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας».

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει, όπου θεωρεί ότι θα βρει το δίκιο του κι οι διαιτητές δεν είναι πολίτες με μειωμένα προνόμια. Το Σύνταγμα καλύπτει τα πάντα, αλλά ήρθε κι η απόφαση υπέρ του διαιτητή Νίκου Αγαδάκου, τον οποίο η ΕΟΚ είχε κατηγορήσει, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια.

Τι έλεγε η απόφαση; «Ο ενάγων (σ.σ. Αγαδάκος) δεν έχει υποχρέωση να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, αφού ο ίδιος επιλέγει τον τρόπο προστασίας των δικαιωμάτων, χωρίς οι πράξεις της ΚΕΔ, αν δεν προσβληθούν κι ακυρωθούν από το ΑΣΕΑΔ, να θεωρούνται δεσμευτικά σύννομες, όμως αβάσιμα ισχυρίζεται η εναγομένη (ΕΟΚ)».

Υπάρχουν σημεία και τέρατα, αλλά φοβάμαι ότι θα σας κουράσω. Άλλα δύο παραδείγματα, ενδεικτικά του τρόπου που σκέφτονται και φέρονται οι «άνθρωποι του προέδρου».
Στο άρθρο 11 (παράγραφος 7) αναφέρεται πως «με την κατάθεση των δηλώσεων οι διαιτητές οφείλουν να καταθέσουν παράβολο στον Σύνδεσμο, το οποίο θα καταβάλλεται στην ΟΔΚΕ». Αλλιώς λέγεται και κεφαλικός φόρος, τον οποίο οι σύνδεσμοι θα εισπράττουν και θα αποδίδουν.

Υπάρχει μάλιστα και τιμοκατάλογος: Αξιολογημένοι διαιτητές 20 ευρώ, εν ενεργεία διαιτητές τοπικού 10 ευρώ, μη ενεργεία διαιτητές 5 ευρώ. Μα όλοι οι διαιτητές έχουν ίσα δικαιώματα (άρα και υποχρεώσεις) στον σύνδεσμο. Πώς γίνεται να έχουν από μία ψήφο αξιολογημένοι και μη, να υπόκεινται στις ίδιες δεσμεύσεις, αλλά να πληρώνουν με κλίμακα; Προφανώς θέλουν να καλύψουν τα έξοδα κι επειδή δεν μπορούν να βρουν χορηγούς «αρμέγουν» τους διαιτητές.

Το κορυφαίο όλων! Στο άρθρο 17 σημειώνεται πως «το όριο ηλικίας των εν ενεργεία διαιτητών όλων των κατηγοριών, είναι το εκάστοτε έτος που ορίζει η ΦΙΜΠΑ». Ακούστε αδέρφια: Το έτος που ορίζει η ΦΙΜΠΑ. Μόνο που η ΦΙΜΠΑ ΔΕΝ έχει όριο ηλικίας (το έχει αφαιρέσει).

Οι άνθρωποι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Καταργούν συνταγματικά δικαιώματα, επιβάλλουν κεφαλικούς (άδικους) φόρους, αναφέρονται σε πράγματα που δεν γνωρίζουν. Κι αυτοί αποτελούν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας των διαιτητών, με τις ευλογίες του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Τα συμπεράσματα δικά σας! Δική μας τοποθέτηση: Όσο πιο γρήγορα ξεβρομίσει ο χώρος του μπάσκετ, τόσο το καλύτερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ