Όταν λειτουργείς με ποδοσφαιρική λογική…

Όταν λειτουργείς με ποδοσφαιρική λογική…

Η ανανέωση του Πέδρο Μαρτίνς, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη

Είναι από τις ειδήσεις που σε κάνουν χαρούμενο. Από τις ειδήσεις που αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός κινείται σε επίπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. «Το φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν υπάρχει πλέον στους Πειραιώτες.

Μια νοοτροπία που είχε ταλαιπωρήσει την ομάδα. Μπορεί να πει κάποιος ότι μια αλλαγή προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν, ίσως αποδειχθεί ευεργετική για την υλοποίηση ενός στόχου (κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν), αλλά συνήθως είναι… εφήμερη. Δεν βάζεις ποτέ γερές βάσεις στην ομάδα, αν οι προπονητές αλλάζουν συνεχώς.

Και ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη λειτουργεί με ποδοσφαιρική λογική. Έχει αλλάξει φιλοσοφία. Έχει αφήσει έναν προπονητή να δουλεύει, όπως αυτός το επιθυμεί. Έχει ένα εξαιρετικό δίκτυο σκάουτινγκ. Έχει συνεργασίες με κορυφαίους ατζέντηδες. Έχει ανθρώπους έμπιστους σε θέσεις κλειδιά. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Μεγαλύτερο παράδειγμα από την αλλαγή φιλοσοφίας, από την παραμονή του Πέδρο Μαρτίνς, μετά την πρώτη του χρονιά, δεν υπάρχει. Τότε που ο Ολυμπιακός δεν είχε κατακτήσει τίτλο, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός συνέχισε το έργο του…

Να προχωρούσε τώρα ο πρόεδρος σε αλλαγή προπονητή γιατί; Επειδή η ομάδα συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά στην Ευρώπη και βρίσκεται εννέα και 10 βαθμούς μπροστά από τους διώκτες της στο πρωτάθλημα;

Επειδή οι ήττες σε ντέρμπι στα χρόνια του Μαρτίνς είναι ελάχιστες ή επειδή φέτος σε αρκετά παιχνίδια η ομάδα δεν έχει δείξει καλό πρόσωπο; Αν σκεφτείτε λίγο τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν (από τα ματς με τη Νέφτσι), θα παραδεχθείτε ότι μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι η φετινή της πορεία.

Τον προπονητή, εάν τον πιστεύεις, τον στηρίζεις. Ακόμα και αν χαθεί κάποιος τίτλος. Ένας προπονητής δεν κρίνεται σε μια χρονιά. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και φυσικά βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Κρίνεται σε βάθος χρόνου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο λιμάνι για τριάμισι χρόνια και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μείνει έξι και βλέπουμε…

Έχει καθίσει στον πάγκο των Πειραιωτών 196 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μετρά 131 νίκες, 34 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί μόλις 31 φορές.

Την άποψή μου για τον Πορτογάλο τεχνικό την γνωρίζετε, τόσο από τα κείμενά μου εδώ στο 10.gr, όσο και από τις εκπομπές επικοινωνίας. Εκτιμώ ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή μπορεί να έρθει κάτι μεγάλο στην Ευρώπη. Υπομονή να έχουμε…

Εμείς, γιατί στην διοίκηση απέδειξαν και πάλι ότι έχουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ