Ολυμπιακός: Μπήκε ο «Μπούχα», σχόλασε ο γάμος…

Ολυμπιακός: Μπήκε ο «Μπούχα», σχόλασε ο γάμος…

«Σβηστά» στην Τούμπα ο Ολυμπιακός διατήρησε το +9 και έδωσε και λίγη χαρά στον ΠΑΟΚ που πανηγυρίζει για το πρώτο ημίχρονο…

Έχουν περάσει παίκτες και παίκτες από τον Ολυμπιακό. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν και κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Στη μεσαία γραμμή ειδικά είχε/έχει ο Ολυμπιακός πολλές λύσεις, παίκτες με σπουδαία καριέρα και προοπτική. Έχει εδώ και χρόνια όμως την πολυτέλεια να διαθέτει έναν top-class ποδοσφαιριστή που έχει την… ατυχία να είναι Έλληνας.

Αν ήταν Σέρβος, Βραζιλιάνος, Πορτογάλος, Γάλλος ή ότι άλλο σας «φτιάχνει» ποδοσφαιρικά θα έπιναν όλοι νερό στο όνομα του. Η κλάση του και η δυνατότητα να αλλάξει και να καθοδηγήσει όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι σπουδαία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως (και) ο Πέδρο Μαρτίνς τέσσερα χρόνια τώρα, ανεξάρτητα με το ποιοι ήρθαν στην ομάδα, ποντάρει πάνω του πολλά. Και χθες στην Τούμπα ήταν αυτός που… σχόλασε τον γάμο με το που πάτησε το πόδι του στο χορτάρι του γηπέδου.

Ματς που στο πρώτο ημίχρονο με το 3-4-3 ή 3-5-2 αν προτιμάτε που εφάρμοσε ο Μαρτίνς έδωσε στον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να είναι καλύτερος και να βρει τις ευκαιρίες για να προηγηθεί. Τελικά αυτό συνέβη συγκυριακά από το αυτογκολ του Μπα και είναι αλήθεια πως είναι να απορεί κανείς με τον Λουτσέσκου (αλλά και δηλώσεις παικτών του ΠΑΟΚ) που ανέφεραν πως το γκολ του Ολυμπιακού ήταν… τυχαίο, από λάθος δικό τους, λες και του ΠΑΟΚ το είχαν… δουλέψει στην προπόνηση.

Αλλά, οκ, μπορώ να καταλάβω πως πάνω στον ενθουσιασμό του αποτελέσματος στον ΠΑΟΚ είναι λογικό να είπαν και μια κουβέντα παραπάνω. Δεν είναι λίγο άλλωστε να μπορείς να έχεις για ένα ημίχρονο την υπεροχή απέναντι στον Ολυμπιακό ακόμη και αν δεν ξέρεις τι να την κάνεις και πώς να την εκμεταλλευτείς όπως ο ΠΑΟΚ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ακόμη και τον «σβηστό» Ολυμπιακό κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει στην Ελλάδα. Και να τον νικήσει σε ένα ματς συγκυριακό θα είναι, για αυτό και στο πρωτάθλημα το +9 είναι και λίγο τελικά αν το καλοσκεφτούμε. Ένα πρωτάθλημα που όπως και πέρσι έτσι και φέτος δείχνει να το «κλειδώνει» ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο οδεύοντας για το 47ο και τρίτο συνεχόμενο της… εξυγίανσης. Να μην το ξεχνάμε αυτό έτσι; Γιατί κάποιοι ήθελαν να μας πείσουν πως τα 19 πρωταθλήματα που είχε πάρει ο Ολυμπιακός προ… εξυγίανσης τα είχε πάρει λόγω ΕΠΟ.

Τι να σχολιάσεις και για αυτό άλλωστε; Το λιγότερο αμπαλοσύνη (σ.σ. ξέχωρα από τους «επαγγελματίες») όπως συμβαίνει και για όσους δεν καταλαβαίνουν ακόμη τι σπουδαία δουλειά κάνει ο Μπουχαλάκης στο γήπεδο, για να γυρίσω στο βασικό θέμα μας.

Ο «Μπούχα» που με το που μπήκε στο ματς με το 4-3-3 να λειτουργεί καλά το ματς πήγε στα μέτρα που ήθελε ο Ολυμπιακός. Που και την μπάλα κύλησε και ευκαιρίες προσπάθησε να φτιάξει και ανασταλτικά «έσβησε» τον ΠΑΟΚ που μένει με τους πανηγυρισμούς για την υπεροχή του πρώτου ημιχρόνου.

Υ.Γ. Σπουδαίος ο Βατσλίκ και είναι πολύ ευχάριστο που ο Τσέχος αρχίζει και δίνει πράγματα στην ομάδα.

Υ.Γ.1: Ο Αγκιμπού είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Αυτό είναι και καλό και… κακό.

Υ.Γ.2: Η Αταλάντα έρχεται σε δύο εβδομάδες, ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Υ.Γ.3: Θα επιμείνει ο Μαρτίνς στην τριάδα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ