ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1: Με +9 είπε στην Τούμπα άντε γεια!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1: Με +9 είπε στην Τούμπα άντε γεια!

Δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό στο 89’ - Δεν απέβαλε τον Ινγκασον.

Συνέχισε αήττητος στο πρωτάθλημα, παρέμεινε στο +9 από τον ΠΑΟΚ και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Δικέφαλο του Βορρά στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική της Superleague, σε ένα ματς που δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών στο 89’, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 10, καθώς θα έπρεπε να αποβληθεί ο Ινγκασον.

Παρά την κακή διαιτησία του Λουίς Γκοντίνιο, οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν από την Τούμπα στο +9 και κράτησαν απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τους 47 βαθμούς, ενώ η αντίστοιχη του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει 38.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Λύρατζη, Ινγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούρτιτς και Τσιγγάρας ήταν στα χαφ, με τους Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς και Αουγκούστο στην τριάδα πίσω από τον Ακπομ. Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3. Στην εστία ήταν ο Τόμας Βατσλίκ και στην τριάδα της άμυνας οι Μπα, Σωκράτης και Μανωλάς. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο μπακ χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Εμβιλά και Καμαρά. Οι Αγκιμπού και Μασούρας ήταν στα δύο άκρα, με τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτογκόλ και ισοφάριση

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε τρεις φορές. Στο 2’ ο Κούρτιτς βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σλοβένος έκανε το φαλτσαριστό σουτ από  το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Ινγκασον πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας είπε και πάλι «όχι». Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιγγάρας έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά το δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 13’ απείλησε με τον Τικίνιο. Ο Ρέαμπτσιουκ ανέβηκε από αριστερά, έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου επιθετικού δεν ήταν δυνατή και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε με το δυνατό σουτ του Μπίσεσβαρ, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 23’ ο Δικέφαλος είχε ένα ακόμα σουτ, αυτή τη φορά με τον Ζίβκοβιτς, αλλά και πάλι ο Βατσλίκ φώναξε «παρών» και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 40’ ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Μπίσεσβαρ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και άφησε τη θέση του στον Λέο Ζαμπά. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του Μπα. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς, ο Μπα προσπάθησε να διώξει, αλλά έβαλε λάθος το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόμας Βατσλίκ για το 1-0.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, με τον Τικίνιο στο 44’ να φέρνει το ματς στα ίσια. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Αλλαγές, έπεσε ο ρυθμός

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Λαλά και Μπουχαλάκη να παίρνουν τις θέσεις των Ανδρούτσου και Μπα.

Στο πρώτο 10άλεπτο της επανάληψης ο ΠΑΟΚ απείλησε δύο φορές. Στο 52’ με σουτ του Ζίβκοβιτς, το οποίο απέκρουσε ο Βατσλίκ και ένα λεπτό αργότερα με τον Τσιγγάρα, το σουτ του οποίου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέχου τερματοφύλακα και έφυγε άουτ.

Στο 66’ ο Λουτσέσκου απάντησε με τους Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ στις θέσεις των Τσιγγάρα και Βιεϊρίνια. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να λιγοστεύουν. Ο ΠΑΟΚ στο 73’ προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με τον Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Βατσλικ μπλόκαρε.

Στο 76’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι. Ο Μασούρας έκανε το γυριστό, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη και έφυγε άουτ. Ο Μαρτίνς στο 87’ έκανε αλλαγή σέντερ φορ, με τον Ελ Αραμπί να μπαίνει αντί του Τικίνιο, ενώ ο Λουτσέσκου έβαλε τους Σάστρε και Κούρτιτς, στις θέσεις των Λύρατζη και Κούρτιτς.

Δεν δόθηκε πέναλτι στο 89’ υπέρ του Ολυμπιακού

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών στην Τούμπα, υπήρξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Ζαμπά, αλλά ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το γέμισμα από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Βραζιλιάνου και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ο Λουίς Γκοντίνιο, όμως, έκλεισε τα μάτια και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Ετσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 1-1, με τον Ολυμπιακό να φεύγει από την Τούμπα στο +9.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (67’ Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης (87’ Σάστρε), Τσιγγάρας (66’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (87’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40’ λ. τρ. Ζαμπά), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα (46’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (94’ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’ Βρουσάι), Τικίνιο (87’ Ελ Αραμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ