Άξιος της μοίρας του αν δεν τα καταφέρει: Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος

Άξιος της μοίρας του αν δεν τα καταφέρει: Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος

Πέντε αγώνες εκ των οποίων ο Παναθηναϊκός θα βγει μια φορά εκτός Λεκανοπεδίου. Στο χέρι του και στη... σφυρίχτρα των διαιτητών να μπει στα πλέι οφ.

Έμπλεξε ο Παναθηναϊκός για την εξάδα. Έμπλεξε και λόγω των δικών του λαθών και λόγω των διαιτητικών αποφάσεων. Το «χειρουργείου» του Καραντώνη στην Κρήτη ήρθε να το συμπληρώσει εκείνο του Τρεϊμάνις στην Τούμπα. Κι εκεί που οι πράσινοι θα μπορούσαν να πάρουν έξι βαθμούς και να είναι τώρα άνετοι, δεν πήραν κανέναν και τρέχουν.

Θα φτάσουν; Εδώ είναι το ερώτημα. Γιατί πλέον μαζεύτηκαν πολλοί εκεί γύρω. Και οι δύο απ’ αυτούς είναι από πάνω του. Στο συν τρία ο ΠΑΣ, στο συν δύο ο Αστέρας, στο μείον ένα ο Άρης και ο ΟΦΗ, στο μείον δύο ακόμα και ο Βόλος. Ναι ελπίζουν και οι Βολιώτες και γιατί να μην το κάνουν; Μια χαρά ομάδα έχουν, όπως μια χαρά ομάδες έχουν ο ΠΑΣ, ο Αστέρας, ο ΟΦΗ. Γι’ αυτό και διεκδικούν με αξιώσεις και με πιθανότητες τα όνειρά τους.

Παρά τον τεράστιο πλέον ανταγωνισμό, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να μπει στην εξάδα. Και κατ’ επέκταση στην τετράδα μέσω των πλέι οφ, προκειμένου να μη χάσει το τρένο της Ευρώπης και αναγκαστεί να το κυνηγάει μόνο μέσω του Κυπέλλου.

Και παρά τον ανταγωνισμό, θα είναι άξιος της μοίρας του αν δεν το καταφέρει στα ματς που απομένουν. Ναι τα περισσότερα εκτός έδρας, ναι στην έδρα του μόλις δύο με τη σκληροτράχηλη Λαμία και ντέρμπι με την ΑΕΚ, ναι με την ψυχολογία των εκτός έδρας ματς να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Αλλά δεν παίζει δα στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη ή στο… Έτιχαντ. Στο Αγρίνιο θα πάει, στο Περιστέρι, στη Ριζούπολη.

Πέντε ματς έχει μπροστά του, με 11-12 βαθμούς από τους 15 που θα διεκδικήσει δεν γίνεται να μη βγει στην Ευρώπη. Αν δεν το καταφέρει απέναντι σε Λαμία (Λεωφόρος), Παναιτωλικό (Αγρίνιο), ΑΕΚ (Λεωφόρος), Ατρόμητος (Περιστέρι), Απόλλωνα (Ριζούπολη), τότε θα είναι άξιος της μοίρας του.

Μέχρι το τέλος θα χρειαστεί να βγει εκτός Λεκανοπεδίου μόλις μία φορά για να αντιμετωπίσει τον… παλιόφιλο Αναστασίου και τον καλό Παναιτωλικό. Σε όλα τα άλλα θα πάει με τα πούλμαν. Ας διορθωθεί, ας εμφανίσει την εικόνα που μας έδειχνε μέχρι πριν από λίγο καιρό και ας πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται.

Διαιτητών επιτρέποντος πάντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ