Ολυμπιακός: Ο Φώτης που μπορεί να γίνει, Κώστας, Ανδρέας, Γιώργος, Αγκιμπού…

Ολυμπιακός: Ο Φώτης που μπορεί να γίνει, Κώστας, Ανδρέας, Γιώργος, Αγκιμπού…

Δεν είναι μόνο οι τίτλοι είναι και η ανάδειξη μιας σειράς ποδοσφαιριστών που πίστεψε και πόνταρε σε αυτούς. Το έργο του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό είναι πολύτιμο…

Με μια ενδεκάδα αναπληρωματικών και με παιδιά που έχουν την «ταμπέλα» του… προσεχώς. Στο νέο «έργο» του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Βλέποντας το «δέντρο» ο Ολυμπιακός κέρδισε μια πρόκριση σε έναν ξεπεσμένο θεσμό που φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε πως αν φτάσει στον τελικό της 21ης Μαίου «ανατινάζει» τον προγραμματισμό της επόμενης στην πορεία για το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από 4 προκριματικούς γύρους. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο της ΕΠΟ…

Αν δούμε το «δάσος» θα καταλάβουμε πως το ματς με τον Παναιτωλικό έφερε στον «αφρό» αυτό που περίμεναν καιρό στο Ρέντη. Από τότε που ο Πέδρο Μαρτίνς είπε «όχι» σε μεταγραφή αριστερού μπακ γιατί έχει τον Ρέαμπτσιουκ και τον Φώτη Κίτσο που φρόντισε να «τσιμπήσει» από την δεύτερη ομάδα και να τον κάνει μόνιμο στην πρώτη.

Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτά τα 4 χρόνια που κρατάει τα κλειδιά στο Ρέντη δεν έχει προσφέρει απλά τίτλους, μεγάλες προκρίσεις, σπουδαίες νίκες, ασύλληπτες συγκινήσεις και περηφάνια για μια ομάδα που τους νικά όλους και όλα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δώσει στον Ολυμπιακό πολλά παραπάνω. Που «μεταφράζονται» μέσα στο γήπεδο σε πολύτιμες μονάδες για την ομάδα έως και τεράστιες μεταγραφές. Ο Μαρτίνς είναι στον Ολυμπιακό ο άνθρωπος που δεν φοβάται να επενδύσει εκεί που δύσκολα θα πόνταρε ο οποιοσδήποτε άλλος. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Έτσι ώστε ο Κώστας Τσιμίκας που είχε το ταλέντο να έχει και τις ευκαιρίες. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που ξεχώριζε να πάρει και αυτοπεποίθηση της στήριξης του προπονητή, ο Γιώργος Μασούρας που ήρθε ως μια συμπληρωματική λύση να μεταμορφωθεί σε πρωταγωνιστή και να εξελιχθεί στον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή κάνοντας «μαγικά» με τα ερυθρόλευκα. Ένας ποδοσφαιριστής για όλους τους ρόλους με προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση που «ξεχειλίζει».

Δεν αρκεί άλλωστε να ξεχωρίσεις το «χρυσάφι». Χρειάζεται και να μπορείς να το «δουλέψεις» σωστά. Και ο Μαρτίνς είναι ο ιδανικός προπονητής για το ερυθρόλευκο πρότζεκτ και σε αυτόν τον τομέα. Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει το ίδιο ταλέντο που είχε και πέρσι. Αν δεν υπήρχε ο Μαρτίνς να το δει και να επενδύσει σε αυτό μην υπολογίζοντας ονόματα θα μπορούσε ο πιτσιρικάς από τη Γουινέα να έχει διαφορετική εξέλιξη από αυτή που έχει.

Το ίδιο τέσσερα χρόνια πριν και ο συνονόματος του Μαντί, όταν ο Μαρτίνς έκοψε με το… καλημέρα κάθε κουβέντα για δανεισμό και πήρε μαζί του τον άσημο πιτσιρικά στην προετοιμασία και τον μετέτρεψε σε βασικό «γρανάζι» της ερυθρόλευκης μηχανής. Και κάπως έτσι λοιπόν βγαίνει σιγά-σιγά στον «αφρό» το νέο «στοίχημα» του Πέδρο.

Ο Φώτης Κίτσος που στο ματς με τον Παναιτωλικό έδειχνε να παίζει ένα ακόμη παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα. Σαν «παλιός», με ωριμότητα απίστευτη για την ηλικία/εμπειρία, δείχνοντας πως έχει όλα τα προσόντα να κάνει σπουδαία πράγματα στην καριέρα του. Τι χρειάζεται; Δουλειά και ευκαιρίες. Το πρώτο εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο, το δεύτερο ξέρει πως στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς θα το έχει.

Όπως και ο Φαντίγκα που μας συστήθηκε και αυτός, με γκολ μάλιστα, στο χθεσινό ματς. Ποδοσφαιριστής βεβαίως πιο έτοιμος από τον νεαρό Έλληνα αριστερό μπακ. Αλλά στην ίδια λογική της «παραγωγής Μαρτίνς» που ετοιμάζει τη νέα… φουρνιά.

Υ.Γ. Μπορεί τα ματς με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο να έχουν ξεχωριστή σημασία όμως η ιεραρχία στον Ολυμπιακό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει.

Υ.Γ1: Το ότι η ΑΕΚ είναι «πελάτισσα» του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια πια, δεν σημαίνει τίποτα. Ούτε ότι βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και με την ψυχολογία στα τάρταρα μετά τον τρόπο που αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ. Το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι πλέον πιο δύσκολο. Ματς που ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει για πολλούς λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ