Ο αποπνικτικός αριθμός «69» του Ρέαμπτσιουκ, η φόρμα και ο Κίτσος

Ο αποπνικτικός αριθμός «69» του Ρέαμπτσιουκ, η φόρμα και ο Κίτσος

Σε 13 μήνες στον Ολυμπιακό ο Ρέαμπτσιουκ έχει παίξει το 37% των αγώνων (69) όλης της καριέρας του (186)! Είναι στο όριο, έχει «σκάσει» και έχει ανάγκη ξεκούρασης.

Πρωτοχρονιά 2021. Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ «προσγειώνεται» στην Αθήνα. Εκανε αλλαγή του χρόνου στον… αέρα. Μόνο και μόνο για να έρθει όσο πιο σύντομα γινόταν στη χώρα. Να υπογράψει στον Ολυμπιακό και να πιάσει άμεσα δουλειά. Την 1η Ιανουαρίου 2021 ανακοινώνεται η απόκτησή του από την Πόρτο. Και στις 6 Ιανουαρίου κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, παίζοντας για 6 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (4-0)

Από εκείνη την ημέρα, ξεκίνησε το… τρενάκι του τρόμου. Από τις 06/01/2021, έως τις 17 Φεβρουαρίου 2022 και το παιχνίδι με την Αταλάντα, ο Ρέαμπτσιουκ δεν έχει σταματήσει να παίζει. Και να τρέχει. Όντας ο πλέον καταβεβλημένος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Με την κούραση και την έλλειψη οξυγόνου να εμφανίζεται, πλέον, στις αποφάσεις που παίρνει μέσα στο γήπεδο, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

Από το 2016, όταν και κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Κ19 της Μολδαβίας, έως και σήμερα, ο Ρέαμπτσιουκ έχει αγωνιστεί σε συνολικά 186 παιχνίδια στην επαγγελματική του καριέρα. Από τον Γενάρη του 2021, έως σήμερα, έχει αγωνιστεί σε συνολικά 69 αγώνες! Κάτι που σε απλά μαθηματικά σημαίνει ότι σε αυτές τις 407 ημέρες, έχει παίξει το 37% των αγώνων της έως τώρα πορείας του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Οι αριθμοί είναι… αποπνικτικοί για τον Μολδαβό. Σε αυτό το διάστημα έχει αγωνιστεί σε συνολικά 62 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού: 42 στο Πρωτάθλημα, 13 στο Europa League, 4 στο Κύπελλο, 3 στα προκριματικά του Champions League, ενώ έχει και 7 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών της Μολδαβίας σε αυτές τις 407 ημέρες. Αυτό μας κάνει πρακτικά, ένα παιχνίδια ανά 5,8 ημέρες! Χωρίς ξεκούραση και διακοπές…

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του σοκ που έχει υποστεί το σώμα του 24χρονου Ρέαμπτσιουκ, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ολόκληρο το 2020, αγωνίζεται σε συνολικά 39 παιχνίδια με την Πάσος Φερέιρα και την εθνική Μολδαβίας. Δηλαδή 30 λιγότερα από όσα έχει αγωνιστεί στο διάστημα των 13 μηνών που είναι παίκτης του Ολυμπιακού.

Η κούραση του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού και το μη καθαρό μυαλό, φάνηκαν στη φάση του 12ου λεπτού κόντρα στην Αταλάντα. Μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με μια απλή παράλληλη σέντρα στα 5 μέτρα, ο Τικίνιο ή ο Ονιεκούρου θα έμπαιναν με την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, όχι μόνο δεν κατάφερε να σεντράρει, αλλά η μπάλα βγήκε απελπιστικά άουτ από το «τσαφ» που έκανε.

Είναι σαφές ότι ο Ρέαμπτσιουκ χρειάζεται ανάσες. Και φέτος είναι ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια στον Ολυμπιακό (35). Παίζει διαρκώς, στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν είναι εξαιρετικός, αλλά η κούραση δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Μαρτίνς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά δεν αποκλείεται άμεσα να του δώσει τις ανάσες που έχει ανάγκη.

Ο Ολεγκ είναι ο πιο «τίμιος» ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ενας μεγάλος μαχητής. Ενας παίκτης που ποτέ δεν θα πει «κουράστηκα», διότι δεν θέλει να αφήσει ξεκρέμαστη την ομάδα του. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όσο παίζει χωρίς να είναι «φρέσκος» και ξεκούραστος, τόσο η απόδοσή του δεν θα είναι αυτή που πρέπει. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν λύσεις. Και πρέπει να της βάλουν στο τραπέζι. Και από τη στιγμή που ο Φώτης Κίτσος (πολύ καλώς) επιλέχθηκε από τον Μαρτίνς και τον σύλλογο για back up, ίσως ήρθε η στιγμή να πάρει ακόμη περισσότερες ευθύνες. Εξάλλου, έδειξε κόντρα στον Παναιτωλικό ότι είναι καλά και σωματικά έτοιμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ