Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Όλα ανοιχτά για τους «16» (vid)

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Όλα ανοιχτά για τους «16» (vid)

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι, προηγήθηκε, από το… πουθενά βρέθηκε πίσω στο σκορ, είδε έναν περίεργο διαιτητή, αλλά στον Πειραιά θα είναι αλλιώς…

Τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι με την Αταλάντα και βρέθηκε να προηγείται με τον Τικίνιο (16′), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά με τον Τζιμσίτι (61′, 63′) και γύρισαν τούμπα τον αγώνα, παίρνοντας τη νίκη με 2-1, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον έξτρα γύρο του Europa League. Ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την κακή διαιτησία του Σάντρο Σέρερ, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην φύγει η ομάδα του Πειραιά με θετικό αποτέλεσμα από το Μπέργκαμο.

Παρά την εχθρική διαιτησία του Σέρερ, οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι έχουν την ποιότητα για να κοντράρουν στα ίσια την Αταλάντα, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση στους «16», με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την ανατροπή στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης (24/2). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με τον κόσμο στο πλευρό της θα ψάξει την ανατροπή, που θα της δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Σωκράτη, Μανωλά και Σισέ στην άμυνα. Οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι μπακ-χαφ, με τους Εμβιλά και Αγκιμπού Καμαρά στο κέντρο. Ο Τικίνιο ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μασούρα και Ονιεκούρου δεξιά και αριστερά του Βραζιλιάνου. Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι από την άλλη πλευρά, παρέταξε την Αταλάντα με την εξής 11άδα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε, Ντε Ρόουν, Πεσίνα, Πετζέλα, Μαλινόφσκι, Πάσαλιτς και Μουριέλ.

«Μπαμ» με γκολάρα Τικίνιο!

Ο Ολυμπιακός άφησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης την κατοχή της μπάλας στην Αταλάντα, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα την ευάλωτη άμυνα της ιταλικής ομάδας.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 15άλεπτο απείλησαν δύο φορές την εστία του Τόμας Βατσλίκ, με τον Μουριέλ στο 8’ και τον Τολόι στο 12’. Στην πρώτη περίπτωση ο Κολομβιανός επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσέχου τερματοφύλακα. Στη δεύτερη περίπτωση ο Τολόι προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, μετά την κεφαλιά του Πάσαλιτς, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Πειραιώτες περίμεναν την ευκαιρία τους και την βρήκαν στο 16’. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μασούρας άφησε στον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Μούσο για το 0-1. Ένα εντυπωσιακό γκολ από τον Λατινοαμερικάνο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ και να δείχνει στην Αταλάντα ότι θα έχει δύσκολο βράδυ.

Τεράστια ευκαιρία με τον Ονιεκούρου

Μετά το γκολ οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν την εστία του Βατσλίκ, κυρίως με κόρνερ και στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν σωστές τοποθετήσεις και αντιδρούσαν καλά στην πίεση των Ιταλών. Στο 34’ μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ονιεκούρου για να κάνουν το 2-0. Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Νιγηριανός εξτρέμ έκλεψε την μπάλα, απέφυγε τον Τολόι, βρέθηκε απέναντι από τον Μούσο και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο του «Gewiss Stadium» και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης μπροστά στο σκορ με 1-0.

Δύο γκολ σε δύο λεπτά

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έκανε δύο αλλαγές, με τους Κοπμάινερς και Μπογκά να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Μουριέλ και Πεσίνα. Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα του Ολυμπιακού, που είχε γυρίσει πίσω για να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Τόμας Βατσλίκ.

Στο 50’ ο Μπογκά έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαλινόφσκι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ιταλοί από δεξιά, αλλά και πάλι ο Τσέχος ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στο 59’ ο Μαλινόφσκι απείλησε ξανά. Ο επιθετικός της Αταλάντα βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε για μια ακόμα φορά. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και στο 61’ κατάφεραν από μια στημένη φάση να ισοφαρίσουν σε 1-1. Μια φάση – δώρο του διαιτητή, με τον Σέρερ να μετατρέπει το άουτ σε κόρνερ και να δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν τον Τόμας Βατσλίκ και τελικά να φέρουν στα ίσια το ματς, με τον Τζιμσίτι. Ο αμυντικός της Αταλάντα πήδηξε ψηλότερα από όλους και ισοφάρισε σε 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Τζιμσίτι στάθηκε τυχερός και έκανε το 2-1 για τους Ιταλούς. Ο σέντερ μπακ των γηπεδούχων είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, μετά την κεφαλιά του Σισέ και με σουτ έφερε τούμπα το ματς.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει αλλαγές και να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 64’ έβαλε τον Μαντί Καμαρά αντί του Μασούρα και στο 72’ τον Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-2, αλλά ο Αγκιμπού Καμαρά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ωραία κάθετη μπαλιά του Μαντί Καμαρά, ο οποίος έβγαλε τον συμπαίκτη του τετ α τετ με τον Μούσο.

Στο 85’ ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τους Μπουχαλάκη και Λόπες αντί των Εμβιλά και Ονιεκούρου, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο – Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι – Μέλε (87′ Χάτεμπερ), Ντε Ρόουν (72′ Φρόιλερ), Πεσίνα (46′ Κουπμέινερς) , Πετζέλα – Μαλινόφσκι (65′ Μιχάιλα), Πάσαλιτς – Μουριέλ (46′ Μπογκά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ – Λαλά, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (85′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά – Μασούρας (64′ Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85′ Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (72′ Ελ Αραμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ